Compozitia laptelui matern

Ascultă articolul:

Un nou-nascut poate fi pus sa suga la câteva minute dupa nastere. La primele alaptari, sânul produce un tip special de lapte denumit colostru. Colostrul este bogat în anticorpi care protejeaza copilul împotriva infectiilor. Nu trebuie sa va faceti griji privind continutul de calorii din lapte în primele zile dupa nastere pentru ca bebelusii se nasc cu ceva depozite de grasime care îi vor sustine pâna când este produs laptele bogat în calorii. Între a treia si a cincea zi dupa nastere, laptele începe sa fie produs din abundenta.

Desi s-ar putea sa fi auzit ca laptele matern are un continut redus de fier, intestinele bebelusilor absorb atât de bine fierul încât suplimentele de fier sunt rareori necesare. Singurul supliment de care au nevoie bebelusii alaptati este vitamina D; aceasta ar trebui introdusa la scurt timp dupa nastere în doze de 200 UI pe zi.

Retineti ca dumneavoastra nu mâncati numai pentru dumneavoastra, ci si pentru sugarul dumneavoastra. Consumati lichide chiar daca nu va este sete, cel putin doi litri pe zi: un litru de lapte si un litru din orice bautura fără alcool doriti. Nu consumati mai mult de o ceasca de cafea si bauturi cu cofeina pe zi, desi indicat ar fi sa nu beti deloc.

Avatar Jorjette C

Despre autor


Ti-a plăcut articolul?


Cele mai recente comentarii

  1. Avatar of Bogdan Cristescu
  2. Avatar of Ana
  3. Avatar of Bogdan Cristescu
  4. Avatar of Jorjette C
  5. Avatar of bloom

Caută pe jorjette.ro


Păreri și Impresii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *