Cu îndrumarile potrivite si sustinere, marea majoritate a mamelor se pot descurca de minune cu alaptarea la san. Cu toate acestea, unele mame, fara sa fie vina lor, nu vor putea sa alapteze la san copilul lor.
Multi medici pot oferi sprijin, dar putini pot fi cu adevarat de ajutor. Deseori, asistentele de la maternitate pot oferi niste prime informatii de valoare. O alta sursa pentru ajutor când vine vorba de alaptarea la san, este o prietena sau vecina care a reusit sa îsi alapteze cu succes copilul.
Nu lasati pe nimeni sa va submineze dorinta de a alapta la san. De asemenea, desi indicatiile curente recomanda sa alaptati la san timp de sase luni cel putin, nu trebuie sa permiteti nimanui sa va forteze sa alaptati mai mult decât sunteti capabila.
Situatia în care va aflati vizavi de munca si de viata de familie va afecta deciziile pe care le veti lua. Bazati-va pe propria judecata dupa ce ati ascultat sfaturile specialistilor. Doar dumneavoastra hotarâti cât de mult doriti sa alaptati la san. Doua saptamâni, doua luni sau doi ani sunt toate variante acceptabile.
Pregatirea pentru alaptarea la san
Recomandarile variaza foarte mult atunci când vine vorba de pregatirea sânului pentru alaptare. În principiu nu este necesara prea multa pregatire înainte de nastere:
- În timpul ultimelor luni de sarcina, spalati-va sânii cu o cârpa uda, fara sapun.
- Evitati marea majoritate a cremelor si lotiunilor, desi folosirea lanolinei pe areola (zona de culoare închisa din jurul mamelonului) este acceptata.
- Poate fi de folos sa expuneti mameloanele la aer si sa le masati cu mai multe luni înainte de nastere.
- O buna investitie pentru marea majoritate a mamelor este achizitionarea mai multor sutiene pentru alaptare.
Lasă un răspuns