Tehnica alaptarii la san

Timp de citire estimat: 2 minute


Puteti alapta stând întinsa pe o parte sau în pozitie sezândă. Atunci când stati pe un scaun poate fi de ajutor sa va aplecati putin în fata.

Plasarea mamelonului lânga gura bebelusului va declansa asa-numitul „rooting reflex” care va ajuta bebelusul sa gaseasca mamelonul. Nu trebuie sa împungeti copilul cu degetul pentru ca îl veti face sa încerce sa gaseasca degetul. S-ar putea sa fie nevoie sa ridicati cu degetul partea superioara a sânului de pe nasul copilului pentru a permite acestuia sa respire în timp ce se hraneste. Bebelusii va vor avertiza daca au probleme sa respire împingând sânul cu mâna sau deschizând gura si plângând.

Pe lânga acest reflex, bebelusii mai au si reflexul de sugere care reprezinta baza hranirii lor. Dupa ce un bebelus a supt o vreme, se creeaza un vacuum astfel încât gura se fixeaza în jurul mamelonului. Puteti evita iritarea mamelonului prin întreruperea acestui vacuum înainte de îndepartarea bebelusului de la sân. Pur si simplu introduceti un deget între gingiile bebelusului pentru a face asta.

Mama are, de asemenea, reflexe care sa o ajute în procesul alaptarii. Este suficient ca mama sa-si vada sau sa-si auda copilul, sau chiar alt copil, si se va declansa productia de lapte.

Alimentarea unui sugar mic, nascut prematur poate prezenta probleme speciale, dar acestea pot fi deseori depasite. Se considera ca laptele mamei este mai important pentru copiii prematuri decât pentru cei nascuti la termen. Pentru astfel de cazuri sunt disponibile biberoane cu tetine speciale numite „premature”. Pâna când bebelusul nascut prematur capata suficienta putere pentru a suge si controla scurgerea laptelui, puteti folosi o pompa pentru sâni si un astfel de biberon cu tetine speciale pentru a-l hrani.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *