Cu aftele nu-i de glumit – alternative naturale


afte - cu aftele nu-i de glumit
0
0

Una dintre afecţiunile de la nivelul gurii, dureroase şi neplăcute, este afta bucală. Aceasta este o leziune simplă şi care este cauzată de un virus. De obicei aftele se transmit de la animal la om, însă pot apărea şi ca urmare a unor factori psihologici, cum ar fi stresul. Mai pot surveni şi datorită unor inflamaţii ale intestinului, a carenţelor în vitamine sau traumatismelor locale ale dinţilor. În general, aftele apar ca urmare a slăbirii imunităţii organismului.

Unde apar ulceraţiile?

afte - cu aftele nu-i de glumitÎncepând cu buzele, aftele apar în toată gura şi pot persista până la 10 zile.Cea mai importantă măsură de prevenire şi tratament este menţinerea unei igiene riguroase. Pentru atenuarea durerilor se pot folosi spălăturile locale cu ceai de muşeţel care este un antiseptic foarte bun. Nu trebuie uitat că igiena dinţilor trebuie făcută cu atenţie, iar clătirea gurii să se facă cu soluţii antibacteriene.

În astfel de perioade se vor evita din dieta zilnică nucile, alunele, caşcavalul, merele sau legumele şi fructele acide deoarece aceste alimente favorizează apariţia leziunilor. Dacă remarcaţi că aftele apar în urma periajului dinţilor cu o anumită pastă de dinţi, atunci trebuie neapărat să o schimbaţi.

Aftele – Alternative pentru îngrijirea gurii

Cele mai potrivite uleiuri pentru igiena gurii sunt cele de anason, eucalipt, anason mare, mentă creaţă, mirt, garofe şi cimbrişor.

Călugărul Mihai Neamţu recomandă pentru diverse afecţiuni ale gurii câteva remedii simple:

  • Pasta de dinţi – preparată din două linguri de cretă flotată, o lingură de lactoză şi o lingură de argilă diatomite, care vor fi amestecate într-o oală. Cu mixerul de mână vor fi adăugate pe porţiuni şi amestecate cele de mai sus cu trei linguri de glicerină până se formează o pastă netedă, în plus se vor adăuga aproximativ 6 picături de ulei eteric din anson, eucalipt, anason mare, mentă creţă, mirt, garoafe sau cimbrişor;
  • Apa de gură – se poate face cu alcool diluat sau  într-un pahar cu 100 ml cu apă distilată se pun 3-4 picături de ulei eteric, se poate alege şi de această dată din esenţele indicate mai sus pentru îngrijirea gurii. Este important înainte de utilizare ca sticla să fie bine agitată.

Etichete: #Alune, #Animale, #Ceaiuri, #Fructe, #Legume, #Remedii naturiste, #Tratamente naturiste, #Uleiul

Despre autor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *