Exercitiu – Cum sa afli practic dacă ai pofta de viata?

Spun practic pentru că dacă nu eşti sigur pe ceea ce simţi şi poţi decide în mintea ta, organismul tău îţi poate răspunde pe unele căi oarecum directe. În limbajul celălalt, cel fără cuvinte, unde noi suntem energie, suntem “baterii” ce umblă prin lume, folosim alte instrumente. Afectăm lumea din jur şi pe noi înşine prin alte căi – despre acest limbaj aş vrea să te luminez cu o idee destul de năstruşnică in ceea ce priveste pofta de viata.

Prin munca şi activităţile zilnice noi suntem mai tot timpul îndreptaţi înafară şi mai puţin spre interiorul nostru, consumând astfel multă energie vitală. Deşi putem să ne acordăm minute zilnic pentru a ne verifica starea psihomentală şi energetică, nu ne îngrămădim toţi să facem asta. Culmea, în lumea în care trăim, asta chiar nu contează.

Cum afli daca ai pofta de viata?

Totuşi împreună cu alţi oameni putem face multe lucruri, dar pentru noi nu va simţi nimeni. Nu va gândi nimeni, nu va şti nimeni,pentru noi, ce face fiecare pentru el, nu va face nimeni altcineva!

În plină pauză, de vrei să cercetezi starea ta energetică, de vrei să afli dacă ai putere să faci faţă unor situaţii dificile, dacă eşti cu sistemul imunitar în bareme bune, poţi în mintea ta să te întrebi : sunt voios, cu dorinţă şi pofta de viata crescuta? Apoi, du palmele pe abdomen, peste ombilic. Dacă palmele ţi se încălzesc repede, înseamnă că ai rezervă bună de energie vitală.

Dacă nu simţi aşa, ce crezi că poţi face pentru a-ti recapata pofta de viata? Personal iti sugerez, pentru o mai buna pofta de viata, sa petreci mai mult timp in natura, cu oamenii dragi tie. Gaseste-ti timp sa faci lucuri care iti plac, care te implinesc ca fiinta. Petrece timp alaturi de oameni veseli, fa miscare si consuma cat mai multe fructe si legume proaspete. Fii pozitiv! Energia pozitiva te ajuta sa cresti, sa te implinesti! Fii fericit! Nu te agata de problemele care incearca sa-ti dea tarcoale. Ele vin oricum, dar lasa-le sa treaca. Nu le lua personal.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

3 răspunsuri la „Exercitiu – Cum sa afli practic dacă ai pofta de viata?”

  1. Interesant sugestionat,adevarul e ca la noi mai greu ne gindim,si apoi cind ne gindim intelegem si simtim angoasa ca nu STIM CE VREM.Poftta de viata ar fi daca unii nu ar avea atit de multa grija sa NE STOARCA fiecare clipa de liniste si de armonie.Pofta de viata ar fi daca nu ar fi persoane extrem de dificile care sa ne streseze zi de zi,sa ne faca sa ne urim pe noi,pe cei din jur si pe ei.
    Sfatul psihologilor este SA DISCUTI SIINCER PROBLEMA,dar cum sa faci asta cind te izbesti de lipsa de intelegere a unora si de prostia care zace in ei.Prea putini oameni stiu sau inteleg cum ceea ce spun ei poate afecta sau chiar distruge o persoana,si isi dau drumul la gura sau la nervi fara sa le pese.Sa fim realisti ca mai ales acolo unde se face munca de jos,indiferent despre ce meserie e vorba,nu stiu daca sunt 3 din 40 care citesc o carte sau care studiaza felul in care ceea ce faci poate afecta relatiile cu cei din jur sau poate distruge o relatie,ducind la ura.Problema este cind stai intrun mediu poluat cu astfel de animale care refuza sa isi deschida mintea,nu poti sa cazi la pace cu ei,iar daca faci cum fac ei atunci nu mai esti tu,te contrazici mereu si asa apar tot timpul certuri,neintelegeri,mishtoul insuportabil,glumele proaste,etc.Traim intr-o tara unde lumea este interesata de ce scrie in ziare,de ce se spune la televizor,si de ce mai fac vecinii.Cum poti avea pofta de viata cind stai intru mediu unde prostia este la cote maxime?Ar mai fi multe de adaugat,dar ptr cei ce vor sa ma cunoasca las idul meui de mes:free23darkangel2003.respecte si sa auzim si sa facem numai bine

  2. Un pic cam greu s-ai încălzit, trebuie să mai lucrez la starea de spirit. 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *