5 lecţii despre cum sa faci bani sau cum sa castigi bani

Banii – sunt o nevoie obligatorie a zilelor noastre, despre care merita sa vorbim in acest articol.

Lecţia numărul 1 : tu nu faci bani, tu castigi bani!

Eu nu fac bani, eu câştig bani. Am învăţat asta chiar azi. Am zis că vreau să încerc să fac bani. La propriu zic, să fac bani, gândindu-mă la a confecţiona bani, oarecum handmade sau homemade. În jurul meu răspunsul a venit dur, este ilegal să fac asta. Ba mai mult, internetul cel puţin nu îmi răspunde corect la dorinţa mea. Căutând cum să fac bani mi se oferă în aceleaşi cuvinte, altă treabă, anume cum să câştig bani.

Altcineva face deja banii, mi-am spus eu puţin dejamăgit. Oricum, nu ştiu exact de unde, ştiu cum să fac bani! Am luat o hârtie cu valoare din portofel, şi în 10 secunde mi-am dat seama că ştiu să fac bani, dar habar nu am de unde ştiu.

Lecţia numărul 2: tu ştii cum să faci bani, poate vrei să înveţi cum să câştigi bani!

Dacă esti în situaţia mea, dă-mi voie să-ţi amintesc cum se fac banii, aşa cum am deliberat ideea în cele 10 secunde:

  • hârtie specială, calitativă adică, sau folie de plastic
  • matriţă cu design complex (pentru a nu fi falsificat banul)
  • culori speciale, fluorescente pe alocuri
  • o înseriere unică şi gata

Lecţia numărul 3: tu dacă faci bani îţi pierzi libertatea, dacă îi câştigi, oricum nu eşti liber!

Mă întreb, dacă ştiu să fac bani, ce mă împiedică? A da, legalul. Păi îmi dau seama că ştiu şi eu să fac ceea ce deja cei care patronează lumea, fac. Cu ce sunt ei mai diferiţi decât mine? Bun, ei fac bani, ei deţin legea că la ei este legal, eu nu fac bani, eu nu deţin legea! Şi cică nu există control mondial, uite cât de simplu am demascat ideea. Nu încape nici o scuză, nici o explicaţie pro, cei care fac banii deţin legea, deţin controlul, doar pentru simplu fapt că eu nu am dreptul de a face bani fără să îmi distrug libertatea, pe care, culmea, cică dacă încalc legea mi se ia libertatea, dar sub controlul banilor sau al oricărui lucru, unde este libertatea?

Lecţia numărul 4: tu dacă câştigi bani, nu alegi, ci eşti obligat să câştigi bani!

Îmi aduc aminte de o fază din liceu. La noi în România învăţământul e ca banii în lume. Aveam obiecte opţionale dar ele ne erau propuse ca fiind opţionale obligatorii. Pur şi simplu mergeam la ora de obiect tehnic de specialitate care în programă era trecut ca opţional, obligatoriu!

Lecţia numărul 5: de ce trebuie să câştigi bani, asta e întrebarea!

Care sunt lucrurile pe care vrei sa le faci in viata pentru care ai intr-adevar nevoie sa castigi bani? Gandeste-te la un astfel de plan pentru a vedea spre ce anume te indrepti, pentru a constientiza care iti sunt nevoile reale.


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 5 Pareri

  1. mada mada

Spune parerea ta!

 

Sus