Intenţia nu-mi era de a demonstra ceva ci poate mai degrabă de a prezenta nişte fapte concrete, nişte adevăruri pe care presupun că le acceptă toată lumea. Informaţiile puse cap la cap, precum un puzzle, crează un tablou, poate unul altfel pentru unii dintre noi, care, privesc o identitate, un amănunt prin prisma unei firimituri, o piesă sau câteva, din întregul tablou de puzzle.
Magia este sau nu adevarata?
Despre magie se ştiu multe şi asta m-a fascinat – faptul că originea termenului este pierdută în negura timpului. Am zis să încep din zilele noastre, şi astfel un DEX (sau mai multe) ne sugerează informaţii utile despre ce vrem să ştim! 5 variante mai jos cu ce înseamnă magia:
Să nu denaturăm informaţia existentă dar hai să ne folosim de ea. Primele trei definiţii aproape că ne spun direct “este o vrăjeală, nu există aşa ceva, poate doar în imaginaţia unora, dar notăm cuvântul în DEX”. Nu-i nici o problemă, nu este magia primul lucru care “există”, despre care se vorbeşte, dar totuşi nu se poate încadra cu o formulă sau ceva ştiinţific.
M-au pus pe gânduri toate definiţiile astea. Din ambele reiese că este acceptat, că este considerat ceva practicat, prin care este afectată realitatea materială, într-un mod neexplicabil, numit aici “miracol”. Stai! Chiar recunosc că există magia!
Deci, ceva ce nu poate fi explicat, practic care nu există, dar, totuşi ceva care dacă “rulează” sau dacă “acţionează” şi modifică realitatea, exact ca un miracol, se numeşte acest fenomen ce acţionează, magie!?
Tot definiţiile vorbesc despre orientarea magiei! Chiar dacă nu sunt deacord, parte care mie mi se pare foarte nostimă, unii spun că magie este atunci când invoci forţe supranaturale. Ok! Deci, dacă susţii că invoci ceva, deci acel ceva există în mintea ta, măcar ca un gând, chiar dacă nu ştii cum să-l dovedeşti!
A doua definiţie este poate cea mai specială. Ea ne spune de unde putem să “luăm” magia! Chiar dacă unii caută, iar alţii spun că totul ţine de noi, există se pare o “zonă propice” pentru manifestarea magiei sau cum spune dicţionarul “folosirea forţelor supranaturale”. Arta ar fi una şi natura ar fi a doua. Culmea cele două sunt defapt cele mai mistice fenomene parte din viaţa de zi cu zi a noastră, a oamenilor.
Legat de artă, chiar se spune că artistul este un “nebun”, un neînţeles, un artist ce are o lume a lui, etc; natura, fiind un mister continuu. Dacă din natură s-a dovedit şi s-a tot dovedit, cercetătorii încă ne caută originile umanităţii în moluşte, viermi şi bacterii prin laboratoare, paradoxal, lipsite de orice calitate a naturii pe care ei o cercetează. Aşadar, magia se trage din principalele subiecte “ce nu pot fi stăpânite 100% de om”!
După părerea mea, negarea magiei este o frustrare a omului. Noi negând, defapt ne asigurăm că avem ceva de descoperit pe viitor. Multe au fost negate într-un prezent şi au fost acceptate într-un viitor! Magia, pentru simplul fapt că se vorbeşte de ea în DEX şi nu numai, înseamnă că ceva există nu? Poate chiar totul!
Lasă un răspuns