Fenomenul dealul magnetic la români – iluzie optica?

Nu doar americanii au „magnetic hill”-uri ci şi noi aveml dealul magnetic, si nu e numai unul. După o mică, dar extrem de mică analiză, am găsit câteva locuri. Unele dealuri magnetice sunt confirmate, altele nu ar strica să le confirmaţi dacă sunteţi prin zonă.

Dealul magnetic – locul in care merge masina singura

Primul, deja confirmat, este Orhei, Moldova. Locaţia exactă nu am reuşit să o aflu, dar localnicii susţin că ceea ce se întâmplă pe dealul magnetic din Orhei are legătură cu naziştii sau cel puţin cu ceea ce s-a petrecut acolo în timpul celui de-al II lea război mondial.

Al doilea deal magnetic, neconfirmat, este la ieşirea din Zalău spre Cluj. În imediata apropiere a ieşirii din oraş, maşinile pot urca dealul singure. Iată şi o serie de poze de la faţa locului, ca să îl recunoaşteţi.

La Vârciorog, jud. Bihor, maşinile merg singure pe stradă, spre vârful dealului.

Fenomenul acesta misterios se poate savura şi la Cavnic în judeţul Maramureş.

Din categoria maşini ce merg şingure, la Budeşti (pe sectorul de drum dinspre Cavnic), tot în Maramureş, această anomalie a logicii mai adaugă un loc straniu pe harta noastră. Sunt multe astfel de locuri in Romania, unul probabat de mine ar fi in Suceava.

PS: Dacă mai cunoaşteţi, putem mări lista şi cu alte exemple de locuri unde masinile merg singure! Ideea este ca oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca este iluzie ptica si de fapt este vale si nu deal, insa e destul de interesant sa avem o lista a tuturor acestor iluzii optice.

Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Discuții: 8 păreri

  1. Vintan Antonia Ioana Vintan Antonia Ioana

Spune părerea ta!

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.