Filosofia Chakra Yoga: 7 Exerciții

Filosofia Chakra Yoga: 7 Exerciții 2Cel mai important concept Chakra Yoga este revelaţia că toate lucrurile sunt unul. Totul este corelat şi conectat la ÎNTREG. Suntem o parte din ceea ce ne înconjoară, de la cel mai mic atom până la Universurile infinite. Realizând această unitate este o experienţă mult dincolo de cuvinte. Este pentru a experimenta sursa Vieții, Energiei, Dragostei şi Adevărului. Experimentarea ÎNTREGULUI poat fi realizată prin Chakra Yoga, care va deschide şi uni toate meridianele şi canalele de energie. Efectele Chakra Yoga sunt eliberarea blocajelor de-a lungul punctelor specifice meridianelor. Acest proces permite experienţa de pace interioară adevărată. Unicitatea cuprinde ÎNTREAGA constiință si energie / vibraţii ce curg liber prin corp.

1 Atenția este orientată pe chakra bazală, prima chakră localizată la baza coloanei vertebrale. Așează-te pe podea, cu picioarele în față, genunchii ușor îndoiți, așează palmele pe podea, împinge în sus și susține greutatea ta; ușor saltă fesele de pe podea, repetă mișcarea de nouă ori.

2 Atenția orientată pe chakra a doua sau Chakra Sacrală, situață imediat sub buric. Această chakră dezvoltă creativitatea, sexualitatea și guvernează sistemul glandelor suprarenale. Cu genunchii și palmele pe podea, inspirați ușor în timp ce împungeți spatele în jos și ridicați capul, apoi expirați ușor și rotunjiți spatele și aplecați capul. Creați un ritm de această mișcare și respirați așa de nouă ori. Această mișcare lucrează întreaga coloană vertebrală, spatele și zona abdominală. Consolidarea Chakre Sacrale va crea răbdare, rezistență și un sentiment mai puternic de bine total.

3 Atența este oriențată la Chakra a treia, situată puțin mai sus de buric. Această chakră crează și dezvoltă voința interioară, transmutează îndoiala și indecizia în stimă de sine și încredere. Cu genunchii pe podea, așezați cu fundul pe călcâi și cu palmele pe genunchi, inspirați ușor în timp ce împungeți pieptul în sus și în afară, expirați apoi ușor și rotunjuți spatele și umerii. Creați un ritm lin curgător și repetați de nouă ori. Efectele acestui exercițiu sunt benefice pentru plexul solar, stomac,splină, ficat și vezica biliară.

4 Cu atenția orientată pe Chakra Inimii, a patra. Acesta este centrul Iubirii, Compasiunii și Sensibilității. Acest exerciţiu spiritual poate deyvolta înţelegerea „Principiului polarităţii” şi dezvăluie firea opusă şi condiţionată a binelui/răului, corect/greşit, rai/iad. Alegel o poziţie confortabilă de Lotus, pe podea, aşează palma dreaptă sub braţul stâng şi palma stângă sub braţui drept. Închide ochii şi simte bătăile inimii tale, sincronizează bătăile inimii cu Respiraţia ta, vizualizează o lumină verde strălucitoare crescând în formă de spirală, respiră de nouă ori. Chakra inimii guvernează plămânii.

5 Atenţia este orientată către Chakra a cincea su a Gâtului. Chakra Gâtului este centrul vibraţional al corpului. Acesta este centrul de dezvoltare a exprimării, comunicării şi creativităţii. Dezvoltarea acestei chakre va creea înţelegere a „Principiului polarităţii”. Întindeţi-vă confortabil pe spate şi inspiraţi profund, expiraţi uşor în timp ce rotiţi capul spre stânga, inspiraţi uşor şi readuceţi capul pe centru, repetaţi şi pentru partea cealaltă, respiraţi aşa de nouă ori. Acest exerciţiu deschide punctele dealungul gâtului şi stimulează glanda tiroidă.

6 Atenţia spre Chakra Frunţii, a şasea. Această chakră guverneayă glanda pituitară sau deasemenea numită şi „al treilea ochi”. Chakra Frunţii este centru creării intelectului/capacităţile psihice, vizualizării şi proiecţiei. Studierea atentă a Principiului Corespondenţei şi dezvoltarea Chakrei Frunţii va dezvălui natura realităţilor multidimensionale. Adoptaţi o poziţie confortabilă de Lotus aşezaţi pe podea, palmele pe podea puţin în spatele umerilor, degetele orientate înspre spate, înclină capul de tot spre spate şi creaţi o respiraţie lină, curgătoare, vizualizând respiraţia ca o spirală de un albastru luminos. Vizualizaţi respiraţia albastră cum intră şi iese afară din „al treilea ochi”, respiraţi aşa de nouă ori. Acest exerciţiu arată, de asemenea, Cauza şi Efectul durerilor de cap.

7 Atenţia orientată la cea dea şaptea chakră, Chakra Coroanei. Vizualizează şi simte partea de sus a capului. Vizualizează Spirala, simte vibraţiile. Dezvoltarea Chakrei corespunde cu înţelegerea Principiului Mentalismului. Chakra Coroanei crează şi dezvoltă experienţa Conştiinţei Universale. Când acest vortex spiralic este deschis subiectul depăşeşte Efectele spaţiului şi timpului. Glanda pineală, localizată în centrul creierului, este inima Chakrei Coroanei. Adoptă o poziţia Lotus confortabilă pe podea, coloana dreaptă, palmele pe genunchi, uniţi vârful degetelor arătătoare, concentraţi vederea pe vârful nasului, relaxaţivă şi expiraţi uşor, inspiraţi pe nas,umpleţi plămânii cu trei rapide/profunde respiraţii, închideţi ochii şi rotiţii spre Chakra Coroanei, expiraţi uşor şi vizualizaţi Spirala de un violet luminos cum porneşte din Chakra Coroanei şi învăluie întreg corpul, ţineţi ochii închişi, respiraţi şi vizualizaţi de nouă ori. Respiraţia este voinţa.

Pentru cei care își pot aloca din timpul lor prețios mai mult de 5-10 minute, pentru a se relaxa și pentru a mai detensiona corpul fizic, mental și spiritual. Le recomand să adopte și o postură interioară de încredere față de ceea ce experimentează.

Aceste exerciții nu se fac pentru a impresiona, ele trebuie văzute ca fiind posibilități și nu soluții! Înveți despre tine, dacă stai cu tine!

Chakrele și iluminarea – Documentar subtitrat în română


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Spune parerea ta!