Echilibrarea chakrelor cu 7 exerciții yoga și meditație ghidată

Exercitii yoga echilibrarea chakrelor

Cel mai important concept Yoga este revelaţia că toate lucrurile sunt unul. Totul este corelat şi conectat la ÎNTREG. Suntem o parte din ceea ce ne înconjoară, de la cel mai mic atom până la Universurile infinite. Realizând această unitate este o experienţă mult dincolo de cuvinte. Te ajută în a experimenta sursa Vieții, Energiei, Dragostei şi Adevărului.

Experimentarea ÎNTREGULUI poate fi realizată prin exerciții Yoga pentru echilibrarea chakrelor, care vor deschide şi uni toate meridianele şi canalele de energie.

Echilibrarea chakrelor cu exerciții Yoga are ca prim efect eliberarea blocajelor de-a lungul punctelor specifice meridianelor. Acest proces permite experienţa de pace interioară adevărată. Unicitatea cuprinde ÎNTREAGA constiință si energie (vibraţii ce curg liber prin corp).

7 exerciții Yoga pentru echilibrarea chakrelor

Înainte de a începe găsițivă un loc confortabil în casă sau în aer liber. Alegeți o ținută comodă, cât mai puține haine ca să puteți simți mai bine. Dacă simțiți nevoia puteți să vă faceți exercițiile yoga pentru echilibrarea chakrelor pe o saltea din izopren. Așezați-vă și începeți:


Postura Dandasana – Exercițiu de început pentru echilibrarea Chakrei Bazale

Exercitii yoga postura dandasana

1Atenția este orientată pe Chakra Bazală, prima chakră localizată la baza coloanei vertebrale.

Așează-te pe podea, cu picioarele în față, genunchii ușor îndoiți, așează palmele pe podea, împinge în sus și susține greutatea ta. Ușor saltă fesele de pe podea, repetă mișcarea de nouă ori.

Chakra Bazală este asociată cu împământenirea, vitalitatea și stabilitatea. Ea ne alimentează instinctul de supraviețuire, dorința de siguranță și nevoile de bază, cum ar fi hrana și adăpostul. Asociate cu această chakră sunt nevoile și funțiile emoționale, cum ar fi loialitatea față de familie, credințe și valori. Când echilibrarea chakrei bazale este satisfăcută, asta va crea o ființă stabilă, bazată și sigură.


Postura pisicii – Exercitiu Yoga pentru echilibrarea Chakrei Sacrale

Exercitii yoga postura pisicii sau a vacii

2Atenția orientată pe chakra a doua sau Chakra Sacrală, situață imediat sub buric (la distanță de două degete). Activarea Chakrei Sacrale dezvoltă creativitatea, sexualitatea și guvernează sistemul glandelor suprarenale.

Cu genunchii și palmele pe podea, inspirați ușor în timp ce împingeți spatele în jos și ridicați capul, apoi expirați ușor și rotunjiți spatele și aplecați capul. Creați un ritm de această mișcare și respirați așa de nouă ori. Această mișcare lucrează întreaga coloană vertebrală, spatele și zona abdominală. Echilibrarea Chakrei Sacrale va crea răbdare, rezistență și un sentiment mai puternic de bine total.


Poziția pisicii așezate – Postură Yoga pentru a echilibrara Chakra Plexul Solar

Exercitii yoga pozitia pisicii sezute

3 Atenția este oriențată la Chakra a treia, situată puțin mai sus de buric (la distanță de un lat de palmă). Chakra Plexului Solar crează și dezvoltă voința interioară, transmută îndoiala și indecizia în stimă de sine și încredere.

Cu genunchii pe podea, așezați cu fundul pe călcâi și cu palmele pe genunchi, inspirați ușor în timp ce împingeți pieptul în sus și în afară, expirați apoi ușor și rotunjuți spatele și umerii. Creați un ritm lin curgător și repetați de nouă ori. Efectele acestui exercițiu sunt benefice pentru plexul solar, stomac,splină, ficat și vezica biliară.


Postura echilibrării respirației – Exercițiu Yoga pentru activarea Chakrei Inimii

Exercitii yoga pozitia echilibrarii respiratiei

4Orienteză atenția pe Chakra Inimii, a patra. Acesta este centrul Iubirii, Compasiunii și Sensibilității. Acest exerciţiu spiritual poate dezvolta înţelegerea “Principiului polarităţii” şi dezvăluie firea opusă şi condiţionată a binelui/răului, corect/greşit, rai/iad.

Alege o poziţie confortabilă de Lotus, pe podea, aşează palma dreaptă sub braţul stâng şi palma stângă sub braţul drept. Închide ochii şi simte bătăile inimii tale. Sincronizează bătăile inimii cu respiraţia ta. Vizualizează o lumină verde strălucitoare crescând în formă de spirală. Respiră de nouă ori. Chakra inimii guvernează plămânii.


Postura Yoga pentru activarea Chakrei Gâtului

Exercitii yoga postura savasana

5Atenţia este orientată către Chakra a cincea sau a Gâtului. Chakra Gâtului este centrul vibraţional al corpului. Acesta este centrul de dezvoltare a exprimării, comunicării şi creativităţii. Dezvoltarea acestei chakre va creea înţelegere a “Principiului polarităţii”.

Întindeţi-vă confortabil pe spate şi inspiraţi profund, expiraţi uşor în timp ce rotiţi capul spre stânga, inspiraţi uşor şi readuceţi capul pe centru, repetaţi şi pentru partea dreaptă, respiraţi aşa de nouă ori. Acest exerciţiu deschide punctele dealungul gâtului şi stimulează glanda tiroidă.


Exercițiu Yoga pentru Chakra Frunții sau Al treilea ochi

6 Atenţia spre Chakra Frunţii, a şasea. Această chakră guvernează glanda pituitară sau deasemenea numită şi “al treilea ochi”. Chakra Frunţii este centru creării intelectului/capacităţilor psihice, vizualizării şi proiecţiei. Studierea atentă a Principiului Corespondenţei şi dezvoltarea Chakrei Frunţii va dezvălui natura realităţilor multidimensionale.

Adoptaţi o poziţie confortabilă de Lotus aşezaţi pe podea, palmele pe podea puţin în spatele umerilor, degetele orientate înspre spate, înclină capul de tot spre spate şi creaţi o respiraţie lină, curgătoare, vizualizând respiraţia ca o spirală de un albastru luminos. Vizualizaţi respiraţia albastră cum intră şi iese afară din “al treilea ochi”, respiraţi aşa de nouă ori. Acest exerciţiu arată, de asemenea, Cauza şi Efectul durerilor de cap.


Echilibrare Chakra Coroanei cu meditatia spiralei violet

Exercitii yoga echilibrarea chakrelor

7Atenţia orientată la cea dea şaptea chakră, Chakra Coroanei. Vizualizează şi simte creștetul capului. Vizualizează Spirala, simte vibraţiile. Echilibrarea Chakrei Coroanei corespunde cu înţelegerea Principiului Mentalismului. Chakra Coroanei crează şi dezvoltă experienţa Conştiinţei Universale. Când acest vortex spiralic este deschis subiectul depăşeşte efectele spaţiului şi timpului. Glanda pineală, localizată în centrul creierului, este inima Chakrei Coroanei.

Adoptă o poziţia lotus confortabilă pe podea, coloana dreaptă, palmele pe genunchi, uniţi vârful degetelor arătătoare cu degetul mare, concentraţi vederea pe vârful nasului, relaxaţivă şi expiraţi uşor, inspiraţi pe nas, umpleţi plămânii cu trei rapide și profunde respiraţii, închideţi ochii şi rotiţii spre Chakra Coroanei, expiraţi uşor şi vizualizaţi Spirala de un violet luminos cum porneşte din Chakra Coroanei şi învăluie întreg corpul, ţineţi ochii închişi, respiraţi şi vizualizaţi așa de nouă ori. Respiraţia este voinţa.


Pentru cei care își pot aloca din timpul lor prețios mai mult de 5-10 minute, pentru a se relaxa și pentru a mai detensiona corpul fizic, mental și spiritual. Le recomand să adopte și o postură interioară de încredere față de ceea ce experimentează.

Aceste exerciții nu se fac pentru a impresiona, ele trebuie văzute ca fiind posibilități și nu soluții! Înveți despre tine, dacă stai cu tine!

Chakrele și iluminarea cu Anodea Judith – Documentar subtitrat în română

Anodea Judith
Anodea Judith – Doctor, terapeut si autor

The Illuminated Chakras este o prezentare animată creată de Anodea Judith. Documentarul Iluminarea Chakrelor este o călătorie vizionară în lumile interioare.

Veți îndrăgi foarte mult această meditație cu ochii deschiși! Te va purta într-o călătorie multi-dimensională spre transformatoarea frumusețe a lumii interioare a chakrelor. Călătorește cu Anodeea Judith spre echuilibrarea chakrelor prin această extravaganță de sunet și culoare! Veți vedea si experimenta realitatea elementară a fiecărei chakre precum Pământul, Apa, Focul, Aerul, Sunetul, Lumina și Conștiința Transcendentară.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *