Floarea Vieții – Simbol al unității, semnificație Și beneficii

Ascultă acest articol:

Dacă ai ajuns aici, înseamnă că vrei să afli ce este Floarea Vieții. Ce reprezintă Floarea Vieții, ce simbolistică are și mai presus de toate, cum și cu ce te poate ajuta în viață de zi cu zi. Care este originea simbolului Floarea Vieții, ce beneficii are acesta și cum poate fi folosit.

La prima vedere, Floarea Vieții poate părea oarecum simplă, dar are o mare profunzime, multe detalii și complexitate în petalele sale. Simbolul Floarea Vieții este unul dintre cele mai fascinante, bine cunoscute și recunoscute simboluri geometrice din lumea magică a Geometriei Sacre. Acest simbol special reprezintă ciclul vieții. Se crede că în acest simbol se află cele mai semnificative și sacre modele ale universului nostru ca întreg. Ne conectează la toate ființele vii prin această reprezentare frumoasă, fizică, pe care o putem vedea cu ochiul liber. Sunt mulți care cred că, dacă putem începe să înțelegem simbolul, putem înțelege funcționarea complexă interioară și exterioară a Universului. Acest simbol antic demonstrează că întreaga conștiința provine dintr-o singură sursă – primul cerc.

Ce este Floarea Vieții și ce reprezintă?

Floarea Vieții este denumirea modernă dată unei figuri geometrice compusă din 7 sau mai multe cercuri suprapuse, egal distanțate între ele. Acestea sunt aranjate astfel încât să formeze o floare simetrică. Cel mai des întâlnit este modelul hexagonal al florii vieții. Este alcătuit din 19 cercuri complete și 36 de arce de cerc parțiale, toate închise într-un cerc mare.

Acesta este un simbol de geometrie sacră ce reprezintă forma fundamentală a timpului și spațiului, având o valoare incomensurabilă prin prisma religiei și a vechiului. În acest sens, simbolul Floarea Vieții este expresia vizuală a conexiuni vieții cu toate ființele vii din acest univers. Este sanctuarul secret ce conține informațiile de baza a tot ceea ce este viu.

Forma perfectă, proporțiile și armonia acestei flori este și a fost cunoscută de filosofii, arhitecții și artiștii din întreaga lume, datorită puterii pe care aceasta o înmagazinează. Simbolul poate fi găsit în toate marile religii ale lumii, deoarece acesta conține modelele de creație care au luat naștere din Marele Vid. Este considerat a fi astfel o parte din gândirea Creatorului.

Floarea Vieții este dovada faptului că există o conștiință în spatele creației și că toate formele de viață au apărut dintr-un singur cod geometric. Petalele florilor, conurile de pin, ramurile copacilor, cristalele, toate se bazează pe aceleași principii ale geometriei sacre.

Floarea Vieții – Originile simbolului și puțină istorie

Floarea Vieții poate fi găsită în întreaga lume, în diferite culturi. Geometria Sacră este o limbă străveche care se extinde la toate culturile și speciile de pe planeta noastră și chiar dincolo de aceasta.

Floarea vieții a fost descoperită pe relicve asiriene datând din 645 î.Hr. Pentru cei curioși, unele dintre aceste relicve sunt expuse la Muzeul Luvru din Paris și la Muzeul Britanic din Londra.

Cel mai vechi exemplu cunoscut al simbolului datează din Egiptul Antic. Reliefurile de pe pereți din Templul lui Osiris arată sculpturi de acum cel puțin 6.000 de ani – înscrise pe o structură numită Osirion din Abydos, Egipt. Acesta a fost descoperit în secolul al XX-lea, în timp ce arheologii lucrau și au început să sape templul din Seti. „Osorionul” a fost total îngropat sub nisipurile timpului.

Ce descoperire! Este cu adevărat unul dintre cele mai impresionante simboluri antice pe care omenirea le-a văzut vreodată. Aceste reprezentări ale simbolului sunt fascinante pentru că nu au fost sculptate în stâncă, ci mai degrabă arse sau desenate pe granit cu ocru roșu cu mare precizie de către civilizația Egiptului antic. Unii cred că simbolul ar fi putut fi folosit pentru a reprezenta Ochiul lui Ra.

Floarea vietii simbol de pe peretii templului lui osiris din egipt

Componentele Florii Vieții au făcut parte din munca alchimiștilor. Cubul lui Metatron este un simbol derivat din Floarea Vieții care a fost folosit ca cerc de reținere sau cerc de creație.

Leonardo da Vinci s-a inspirat și din trăsăturile florii vieții din desenele sale renascentiste. Ele sunt acum păstrate în biblioteca Ambrosian din Milano într-o colecție de imagini și note numită Codex Atlanticus.

Leonardo da Vinci a studiat forma Florii Vieții și proprietățile ei matematice. El a desenat însăși Floarea Vieții, precum și diverse componente, cum ar fi Sămânța Vieții. El a desenat figuri geometrice reprezentând forme precum cele 5 poliedre platonice, o sferă, un tor etc. și, de asemenea, a folosit raportul de aur al phi în opera sa de artă. Toate acestea pot fi derivate din designul Floarei Vieții.

Floarea vietii studiata de leonardo da vinci
Sursă foto

Descrierea simbolului Floarea Vieții

Floarea Vieții își are originea într-un singur cerc. Asta înseamnă că începi să trasezi un cerc, apoi continui să desenezi toate celelalte cercuri din jurul lui. Acest simbol de Geometrie Sacră reprezintă faptul că viața este parte dintr-un plan divin, geometric. Toate structurile cunoscute de noi urmează acest plan. Evident, Floarea Vieții este astfel un simbol geometric foarte important.

Mulți văd în Floarea Vieții un simbol ce reprezintă sau descrie ciclul creației. Acest simbol arată că viață și conștiința apar din sursă, aceasta fiind reprezentată de primul cerc.

Următoarele 6 cercuri sunt identice cu procesul de diviziune celulară. Prin urmare, Floarea Vieții este văzută ca un model al creației lui Dumnezeu. Denumirea de Floarea vieții nu provine de la imaginea unei flori, ci din principiul de ciclu al unui pom.

Atunci când observăm acest ciclu, putem vedea că pomul face muguri de flori și în cele din urmă acestea se transformă în fructe. Fructul poartă semințele în interior și când cade pe pământ, semințele creează copaci noi. Acesta este ciclul care parcurge etapele de copac – floare – fruct – semințe – copac nou. Acesta este miracolul vieții!

Floarea Vieții în poze

Sensul spiritual al Florii Vieții ~ Viața și spiritul în armonie

Luând în considerare faptul că cea mai veche reprezentare a florii vieții este de aproximativ 6000 de ani și că reprezentarea acestui ornament geometric fascinează umanitatea până în ziua de azi și nu este uitat, acest lucru poate fi explicat doar printr-o forță mistică de atracție și prin legile universale.

Dacă te uiți cu atenție la structura florii vieții, vei descoperi că formele geometrice ne arată care sunt legile naturale ale universului. Cercul sau inelul exterior simbolizează ciclul vieții și este legat de diviziunea celulară, originea vieții. Inelul următor, denumit și bulă de pește se dezvoltă de la primul. Prin ciocnirea și intersecția celor doua cercuri, apare creația și astfel ne este arătată o a treia ființă.

Semnificația celui de-al treilea cerc al florii vieții poate fi interpretat destul de diferit. Astfel putem vedea cercul vieții de la naștere la viață până la moarte. Dar, de asemenea, putem vedea secțiunile vieții individuale, pornind de la trecut, la prezent și viitor. După al treilea cerc, apare al patrulea și al cincilea, care ar putea să ne facă să reflectăm la cele patru elemente si la cele cinci degete ale mâinii. Există nenumărate interpretări ale sensului florii vieții, dar toate au un lucru în comun. Aceasta este conexiunea interioară a vieții și a spiritului ca și parte a infinitului Univers.

Floarea Vieții și simbolistică spirituală – Regăsește-te pe tine însuți în acest simbol

Semnificația spirituală a florii vieții poate fi experimentată foarte intens în mănăstiri sau temple. În aceste locuri, unde te afli într-o stare de meditație, liniște, poți simți legătura cu Sursa. Poți să vezi pe unde te duce drumul vieții și mai presus de toate, cine ești tu. Viața este curgătoare și tu faci parte din această curgere. Dacă cunoști semnificația spirituală a Florii Vieții, atunci aceasta iți poate aduce inspirație divină.

Fiecare persoană reacționează diferit atunci când privește simbolul Florii Vieții. Persoanele deosebit de sensibile pot simți vibrațiile puternice care întăresc câmpul energetic. În același timp, simbolul poate servi că ajutor în meditație și pentru răspândirea armoniei interioare.

Daca dorești să fii însoțit de energiile pozitive ale simbolului Floarea Vieții, este o idee foarte bună să porți o bijuterie cu aceaste reprezentare.

Chiar și o imagine cu Floarea Vieții poate avea aceeași forță simbolică. Floarea Vieții prinde putere pentru tine în momentul în care dorești să te protejezi de influențele dăunătoare din exterior. Acestea includ undele electromagnetice, apa și hrana care pot avea o doză de toxicitate, etc. Simbolul ajută la energizare și produce o digestibilitate mai bună, precum și un mediu de viață mai confortabil.

Pentru o experiență și mai intensă, desenează simbolul Floarea Vieții! Desenând Floarea Vieții, o vei putea percepe într-o cu totul altă perspectivă. Vei putea simți mult mai puternică energia manifestată de acest simbol. Poți folosi desenele personale cu acest simbol pentru a face diverse experimente, pentru a transforma energiile de care consideri că nu ai nevoie. Poți încerca să vezi efectele Florii Vieții desenate de tine în comparație cu simbolul printat și chiar cu o foaie goală.

Învață cum să desenezi Floarea Vieții

Floarea Vieții – Simboluri și Semnificație

Floarea Vieții este un simbol ce conține și alte simboluri geometrice sacre, inclusiv Sămânță Vieții, Oul Vieții și Fructul Vieții. Toate acestea sunt simboluri ale Geometriei Sacre, în care formele și numerele au un înțeles aparte. Sămânța Vieții este considerată a fi o reprezentare simbolică a creației Universului în 7 zile. Oul Vieții este o structură care este considerat a fi la baza muzicii, deoarece distanțele dintre cercurile din model sunt aceleași ca între notele și jumătățile de note din muzică.

floare vietii simbol sacru in natura

Înțelegând simbolul Floarea Vieții, asta ne ajută să știm cum funcționează Universul. Acest simbol poate fi folosit ca instrument de conectare în timpul meditației și, de asemenea, ca obiect de putere la care să te raportezi zilnic. El este un element care ne amintește în permanență că suntem conectați unii cu ceilalți, că suntem conectați cu întreg Universul.

Acest simbol este o sursă inepuizabilă de înțelepciune, care deține, ascunse în codurile sale, întreaga istorie cosmică și conștiință umană .

Semnificația florii vieții în creștinism, iudaism și Cabala

Fundamentele simbolului Florii Vieții apar în contexte religioase, inclusiv în iudaism și creștinism.

În creștinism, Sămânța Vieții reprezintă suma Sfintei Treimi și a celor patru colțuri ale lumii. Împreună, aceste elemente cuprind elementele de bază ale vieții pe Pământ. Floarea Vieții reprezintă expansiunea și interconectarea lor.

În practica mistică evreiască a Cabalei, Floarea Vieții este asociată cu un alt simbol numit Sefirot. Sefirot, care este uneori denumit Arborele Vieții, reprezintă 10 canale de practică spirituală, precum și forța de viață divină în acest corp. În acest fel, Sefirot-urile sunt ca și chakrele.

Bijuterii din argint cu simbolul de valență spirituală Floarea Vieții ~ Beneficii pentru corpul fizic și energetic

Simbolul Floarea vieții are mai multe avantaje pe care urmează să le descoperim împreună:

  1. Este cel mai bine cunoscut pentru efectele benefice în domeniul spiritual. Așezând floarea vieții într-un loc favorabil meditației și reflecției personale, se pot simți vibrații înalte și o atmosferă liniștitoare. Ne putem simți calmi, odihniți, putem face să dispară toate energiile negative, stresul și grijile care se acumulează în viața noastră de zi cu zi.

2. Floarea vieții emite valuri puternice și stabile, care permit exprimarea și răspândirea energiei. Răspândește energie pozitivă care contribuie la armonizarea mediului. În plus, floarea vieții are virtuțile regenerării, echilibrului, dinamismului și protecției.

3. De asemenea, se spune că simbolul Floarea Vieții are proprietăți de protecție și conservare asupra alimentelor, deoarece ar transmite energie pentru a le conserva mai mult timp. Putem astfel așeza floarea vieții acolo unde ne depozităm mâncarea, în frigider, în pivniță, în dulapuri. Putem pune acest simbol și sub farfuriile în care mâncăm sau sub paharele în care bem.

4. Caracteristicile neobișnuite și virtuțile florii vieții au devenit o figură sacră în multe civilizații și culturi de pe tot globul. Frumusețea, perfecțiunea geometrică și estetică, toate acestea simbolizează reînnoirea vieții. Această figură geometrică, care poate fi reprodusă cu atâta plăcere, este formată dintr-o serie de cercuri care se împletesc. Punctul de plecare al florii vieții este un cerc central care singur simbolizează poziția inițială. Sămânța este sursa întregii vieți.

5. Purtând acest simbol asupra ta, sub formă de bijuterii, are efecte puternice de vindecare asupra corpului fizic și psihic. Simbolul te poate ajuta să iți depășești fricile, să întâlnești oamenii potriviți, să te conectezi la Sinele Superior. Iți îmbunătățește nivelul de conștientizare și iți deschide calea spre iluminare prin dezvăluirea armoniei în tot ceea ce există.

6. Incărcate cu energia vieții, bijuteriile sacre creează, atunci când sunt purtate, un sentiment minunat de apartenență, de bunăstare. Iți conferă armonie, prosperitate și înțelegere.

7. Simbolul Floarea Vieții te protejează de radiațiile telefoanelor și a altor aparate electrice, dar și de energiile negative ce vin spre tine din partea celorlalți.

Cum să valorificăm puterea de vindecare a florii vieții

Floarea Vieții nu este doar un simbol frumos. Are, de asemenea, o energie puternică de vindecare. Pentru a valorifica această energie în propria ta viață, o modalitate simplă și extrem de eficientă de a face acest lucru este să o porți ca bijuterii, care să servească drept conductă pentru puterile superioare ale universului în corpul tău. De asemenea, îi puteți valorifica potența meditând zilnic asupra acestui simbol.

Acest simbol este deosebit de important pentru persoanele care lucrează ca vindecători holistici sau practicieni în câmpurile energetice. Purtând acest simbol pe corp, în special ca bijuterii, îți poți schimba vibrațiile și poți influența procesul de vindecare și pentru clienții tăi.

Indiferent dacă lucrezi ca vindecător sau nu, potența acestui simbol poate fi un catalizator puternic pentru transformare și o reamintire a splendorilor profunde ale vieții.

Iată doar câteva bijuterii din argint cu simbolul Floarea Vieții pe care ți le recomand cu mare încredere pentru a începe să-ți valorifici energiile vindecătoare în viața ta astăzi! Să nu uiți însă și de cei dragi ție care au nevoie de un ajutor în evoluție:

pandantiv argint floarea vietii
Pandantiv din argint cu simbolul floarea-vieții
cercei floarea vietii
Cercei cu simbolul Floarea-Vieții
bratara floarea vietii
Bratara cu simbolul Floarea Vieții

Întrebări frecvente despre Floarea Vieții

Care este sensul Florii Vieții?

Pentru cei care cred, simbolul Floarea Vieții reprezintă un plan divin pentru creație. Ei cred că formele din designul Florii Vieții reprezintă elementele de bază ale vieții sau ale existenței.

Ce religie este Floarea Vieții?

Floarea Vieții este anterioară religiilor lumii moderne. Astfel, simbolul nu reprezintă nicio religie. Cu toate acestea, conceptele sale există în multe religii. De exemplu, simbolul Floarea Vieții apare în mandale hinduse și budiste, precum și în lucrări de artă creștine, evreiești și musulmane.

Este Floarea Vieții menționată în Biblie?

Istoricii cred că simbolul Floarea Vieții este anterioară Bibliei și cuvântului scris. Cu toate acestea, ideea Florii Vieții ca dovadă a unei singure surse care creează lumea din nimic are paralele în Cartea Genezei. De exemplu, Geneza 1:2 descrie lumea ca fără nicio formă până când Dumnezeu a început să o creeze: „Pământul era fără formă și gol; iar întunericul era pe faţa adâncului. Iar Duhul lui Dumnezeu plutea deasupra apelor.”

Ce este Floarea Vieții în Geometria Sacră?

În Geometria Sacră, Floarea Vieții demonstrează repetarea tiparelor matematice care există în natură și în Univers în general. Aceste modele se bazează pe blocuri care se repetă. Astfel, adepții Geometriei Sacre cred că Floarea Vieții este o dovadă a designului inteligent al unui creator divin și a interconexiunii vieții din Univers.

Care este sensul spiritual al Florii Vieții?

La nivel spiritual, Floarea Vieții reprezintă faptul că viața pe Pământ, în Univers și existența noastră fac parte dintr-un plan divin, interconectat. În plus, pentru cei care cred, demonstrează dovada unui creator divin.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

2 răspunsuri la „Floarea Vieții – Simbol al unității, semnificație Și beneficii”

  1. Floarea verde din dreapta sus e reala sau photoshopata? Multumesc.

    1. Sincer, nu stiu, eu am gasit-o pe net. Insa nu e o floare, ci frunzele respective au fost pozitionate intr-o maniera unica sa zic, astfel incat arata ca si floarea vietii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *