Floarea Vietii – Simbol al unitatii, semnificatie si beneficii


Floarea vietii yin si yang
1
0

Daca ai ajuns aici, inseamna ca vrei sa afli ce este Floarea Vietii. Ce reprezinta ea, ce simbolistica are si mai presus de toate, cum si cu ce te poate ajuta in viata de zi cu zi. Care este originea simbolului Floarea Vietii, ce beneficii are acesta si cum poate fi folosit?

Ce este Floarea Vietii si ce reprezinta?

Floarea Vietii este denumirea moderna data unei figuri geometrice compusa din 7 sau mai multe cercuri suprapuse, egal distantate intre ele. Acestea sunt aranjate astfel incat sa formeze o floare simetrica. Cel mai des intalnit este modelul hexagonal al florii vietii. Este alcatuit din 19 cercuri complete si 36 de arce de cerc partiale, toate inchise intr-un cerc mare.

Acesta este un simbol de geometrie sacra ce reprezinta forma fundamentala a timpului si spatiului, avand o valoare incomensurabila prin prisma religiei si a vechiului. In acest sens, simbolul Floarea Vietii este expresia vizuala a conexiuni vietii cu toate fiintele vii din acest univers. Este sanctuarul secret ce contine informatiile de baza a tot ceea ce este viu.

Forma perfecta, proportiile si armonia acestei flori este si a fost cunoscuta de filosofii, arhitectii si artistii din intreaga lume, datorita puterii pe care aceasta o inmagazineaza. Floarea Vietii poate fi gasita in toate marile religii ale lumii, deoarece aceasta contine modelele de creatie care au luat nastere din Marele Vid. Este considerata a fi astfel o parte din gandirea Creatorului.

Floarea Vietii este dovada faptului ca exista o constiinta in spatele creatiei si ca toate formele de viata au aparut dintr-un singur cod geometric. Petalele florilor, conurile de pin, ramurile copacilor, cristalele, toate se bazeaza pe aceleasi principii ale geometriei sacre.

Floarea Vietii – Origini

Floarea Vietii isi are originea intr-un singur cerc. Asta inseamna ca incepi sa trasezi un cerc, apoi continui sa desenezi toate celelalte cercuri din jurul lui. Acest simbol de Geometri Sacra reprezinta faptul ca viata este parte dintr-un plan divin, geometric. Toate structurile cunoscute de noi urmeaza acest plan. Evident, Floarea Vietii este astfel un simbol geometric foarte important.

Multi vad in Floarea Vietii un simbol ce reprezinta sau descrie ciclul creatiei. Acest simbol arata ca viata si constiinta apar din sursa, aceasta fiind reprezentata de primul cerc.

Urmatoarele 6 cercuri sunt identice cu procesul de diviziune celulara. Prin urmare, Floarea Vietii este vazuta ca un model al creatiei lui Dumnezeu. Denumirea de Floarea vietii nu provine de la imaginea unei flori, ci din principiul de ciclu al unui pom.

Atunci cand observam acest ciclu, putem vedea ca pomul face muguri de flori si in cele din urma acestea se transforma in fructe. Fructul poarta semintele in interior si cand cade pe pamant, semintele creeaza copaci noi. Acesta este ciclul care parcurge etapele de copac – floare – fruct – seminte – copac nou. Acesta este miracolul vietii!

Floarea vietii poze

Sensul spiritual al Florii Vietii ~ Viata si spiritul in armonie

Luand in considerare faptul ca cea mai veche reprezentare a florii vietii este de aproximativ 5000 de ani si ca reprezentarea acestui ornament geometric fascineaza umanitatea pana in ziua de azi si nu este uitat, acest lucru poate fi explicat doar printr-o forta mistica de atractie si prin legile universale.

Daca te uiti cu atentie la structura florii vietii, vei descoperi ca formele geometrica ne arata care sunt legile naturale ale universului. Cercul sau inelul exterior simbolizeaza ciclul vietii si este legat de diviziunea celulara, originea vietii. Inelul urmator, denumit si bula de peste se dezvolta de la primul. Prin ciocnirea si intersectia celor doua cercuri, apare creatia si astfel ne este aratata o a treia fiinta.

Semnificatia celui de-al treilea cerc al florii vietii poate fi interpretat destul de diferit. Astfel putem vedea cercul vietii de la nastere la viata pana la moarte. Dar, de asemenea, putem vedea sectiunile vietii individuale, pornind de la trecut, la prezent si viitor. Dupa al treilea cerc, apare al patrulea si al cincilea, care ar putea sa ne faca sa reflecatm la cele patru elemente sai la cele cinci degete ale mainii. Exista nenumarate interpretari ale sensului florii vietii, dar toate au un lucru in comun. Acesta este conexiunea interioara a vietii si a spiritului ca si parte a infinitului Univers.

Floarea Vietii si simbolistica spirituala – Regaseste-te pe tine insuti in acest simbol

Semnificatia spirituala a florii vietii poate fi experimentata foarte intens in manastiri sau temple. In aceste locuri, unde te aflii intr-o stare de meditatie, liniste, poti simti legatura cu Sursa. Poti sa vezi pe unde te duce drumul vietii si mai presus de toate cine esti tu. Viata este curgatoare si tu faci parte din aceasta curgere. Daca cunosti semnificatia spirituala si Florii Vietii, atunci aceasta iti poate aduce inspiratie divina.

Fiecare persoana reactioneaza diferit atunci cand priveste simbolul Floarea Vietii. Persoanele deoasebit de sensibile pot simti vibratiile puternice care intaresc campul energetic. In acelasi timp, simbolul poate servi ca ajutor in meditatie si pentru raspandirea armoniei interioare.

Daca doresti sa fii insotit de energiile pozitive ale simbolului Floarea Vietii, este o idee foarte buna sa porti o bijuterie cu aceaste reprezentare.

Chiar si o imagine cu Floarea Vietii poate avea aceeasi forta simbolica. Floarea Vietii prinde putere pentru tine in momentul in care doresti sa te protejezi de influentele daunatoare din exterior. Acestea includ undele electromagnetice, apa si hrana care pot avea o doza de toxicitate. Simbolul ajuta la energizare si produce o digestibilitate mai buna, precum si un mediu de viata mai confortabil.

Pentru o experienta si mai intensa, deseneaza Floarea Vietii! Desenand Floarea Vietii, o vei putea percepe intr-o cu totul alta perspectiva. Vei putea simti mult mai puternica energia manifestata de acest simbol. Poti folosi desenele personale cu acest simbol pentru a face diverse experimente, pentru a transforma energiile de care consideri ca nu ai nevoie. Poti incerca sa vezi efectele Florii Vietii desenate de tine in comparatie cu simbolul printat si chiar cu o foaie goala.

Invata cum sa desenezi Floarea Vietii

How to Draw the Flower of Life

Floarea Vietii – Simboluri si Semnificatie

Floarea Vietii este un simbol ce contine si alte simboluri geometrice sacre, inclusiv Samanta Vietii, Oul Vietii si Fructul Vietii. Toate acestea sunt simboluri ale Geometriei Sacre, in care formele si numerele au un inteles aparte. Samanta Vietii este considerata a fi o reprezentare simbolica a creatiei Universului in 7 zile. Oul Vietii este o structura care este considerat a fi la baza muzicii, deoarece distantele dintre cercurile din model sunt aceleasi ca intre notele si jumatatile de note din muzica.

floare vietii simbol sacru in natura

Intelegand simbolul Floarea Vietii, asta ne ajuta sa stim cum functioneaza Universul. Acest simbol poate fi folosit ca instrument de conectare in timpul meditatiei si, de asemenea, ca obiect de putere la care sa te raportezi zilnic. El este un element care ne aminteste in permanenta ca suntem conectati unii cu ceilalti, ca suntem conectati cu intreg Universul.

Acest simbol este o sursa inepuizabila de intelepciune care detine, ascunse in codurile sale, intreaga istorie cosmica si constiinta umana .

Bijuterii din argint cu simbolul de valenta spirituala FLoarea Vietii ~ Beneficii pentru corpul fizic si energetic

Purtand acest simbol asupra ta, sub forma de bijuterii, are efecte puternice de vindecare asupra corpului fizic si psihic. Simbolul te poate ajuta sa iti depasesti fricile, sa intalnesti oamenii potriviti, sa te conectezi la Sinele Superior. Iti imbunatateste nivelul de constientizare si iti deschide calea spre iluminare prin dezvaluirea armoniei in tot ceea ce exista.

Incărcate cu energia vietii, bijuteriile sacre creeaza, atunci cand sunt purtate, un sentiment minunat de apartenenta, de bunastare. Iti confera armonie, prosperitate si intelegere. Simbolul Floarea Vietii te protejeaza, de asemenea, de radiatiile telefoanelor si a altor aparate electrice, dar si de energiile negative ce vin spre tine din partea celorlalti.

Iata doar cateva bijuterii din argint cu simbolul Floarea Vietii pe care ti le recomand cu mare incredere. Sa nu uiti insa si de cei dragi tie care au nevoie de un ajutor in evolutie:

pandantiv argint floarea vietii
Pandantiv din argint cu simbolul floarea-vietii
cercei floarea vietii
Cercei cu simbolul Floarea-Vietii
bratara floarea vietii
Bratara cu simbolul Floarea Vietii
Etichete: #Bijuterii, #Simbol, #Viata

2 comentarii la „Floarea Vietii – Simbol al unitatii, semnificatie si beneficii”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *