Fluturele – simbol de noroc, transformare! Informatii despre fluturi!


Ascultă acest articol:Disponibil în curând!
fluturele monarh

Fluturii sunt insecte. Ciclul de viata al unui fluture are 4 etape: etapa de ou, larva (omida), pupa (crisalida) si adult. Fluturele isi ataseaza ouale de frunze printr-un adeziv special. Cele mai multe omizi care ies din oua sunt ierbivore. Omizile, in momentul in care sunt in stadiul de dezvoltare completa, se ataseaza de o crenguta sau o frunza inainte de a trece la etapa de crisalida.

Dupa ce fluturele iese din crisalida, el trebuie sa astepte cateva ore ca aripile sale sa se usuce si sangele sa circule prin ele, apoi va putea zbura pentru prima data. El poate trai in stadiul de adult, intre o saptamana si un an, in functie de specie. El poate vedea rosu, verde si galben.

Fluturii au 4 aripi. Aripile sunt adesea viu colorate, cu modele unice, formate din mici solzi.

Cei mai multi fluturi se hranesc cu nectar din flori. Ei au receptorii de gust pe picioare.

Oamenii de stiinta estimeaza ca exista intre 15000 si 20000 de specii de fluturi din romania.

Fluturele monarh este cunoscut pentru migrarea sa pe termen lung. In fiecare an, fluturele monarh se deplaseaza o distanta destul de mare (uneori peste 4000 de km). Femelele vor depunde oua si o noua generatie de fluturi monarhi se va deplasa inapoi pentru completarea ciclului.

fluturele monarh
Fluturele monarh

Fluturele – mituri, legende si superstitii romanesti

La începutul lumii exista numai apă, care, într-un loc era acoperită cu spumă. În spuma aceasta se afla un fluture și un vierme. Fluturele își dădu jos aripile și luă un chip minunat. El deveni Dumnezeu. Viermelui îi crescură coarne și o coadă și astfel luă ființă diavolul.

După alte mituri, fluturele a luat ființă din sufletele copiilor morți. El duce apă morților însetați. Speciile mai mari de futuri se mai numesc și ”cap de mort” sau ”capul lui Adam”.

Dacă primăvara cineva vede mai întâi un fluture roșu, aceasta înseamnă sănătate și noroc de-a lungul întregului an, un fluture galben sau negru aduce boală sau moarte.

Datorită procesului în urma căruia ajunge la maturitate un fluture, el este considerat a fi un simbol al transformării, al evoluţiei.

Poze cu fluturi – simbol al transformarii si evolutiei spirituale personale

Un comentariu la „Fluturele – simbol de noroc, transformare! Informatii despre fluturi!”

  1. supetrb articol!! hahaha ar trebui sa-mi fac o crescatorie de fluturi rosii, poate astfel voi castiga mai des la ruleta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

27 − 25 =