Hobbit – Cel mai tare dragon, povestea lui Smaug

The Hobbit: The Desolation of Smaug – cel mai asteptat film al anului 2013 a facut ravagii.

 The Hobbit: The Desolation of Smaug – record de vanzare

gandalf din hobbit the desolation of smaug

(Reuters) – “The Hobbit: The Desolation of Smaug”, povestea cu efecte speciale a piticilor împotriva unui dragon, a primit cel de-al treilea titlu de box office, colectand 29.9 milioane dolari în week-endul Crăciunului, intrecandu-i altfel pe nou-veniți “”The Wolf of Wall Street” (Lupul de pe Wall Street) și” The Secret Life of Walter Mitty. “

Filmul Walt Disney de desene animate “Frozen” a fost al doilea, cu vanzari de bilete de 28.8 milioane dolari în săptămâna a treia, aflandu-se altfel înaintea comediei lui Will Ferrell “Anchorman 2: The Legend Continues”, care a colectat 20.2 milioane dolari.

“American Hustle ” in care regizorul David O. Russel si-a reunit vedetele din Silver Linings Playbook – Bradley Cooper si Jennifer Lawrence, a fost pe locul 4 cu 19,6 milioane de dolari din vanzarile de bilete in SUA si Canada, potrivit estimarilor. Sony, distribuitorul fimului American Hustle a declarat ca in week-endul Craciunului a avut incasari de 3 miliarde de dolari la nivel mondial.

Regizorul Martin Scorsese cu al sau “The Wolf of Wall Street” a fost pe locul 5 cu 18,5 milioane de dolari, dupa ce a stat foarte aproape de Hobbit. Filmul de aproape 3 ore a primit recenzii bune, insa a inregistrat un “C” primit pe CinemaScore, un site ce masoara reactia publicului.

“The Hobbit: The Desolation of Smaug”, al doilea din cele trei filme bazate pe romanul lui J.R.R. Tolkien din 1937, a adunat mai mult de 190 de milioane de dolari din vanzarile de bilete de la lansarea sa pe 13 decembrie. Vanzarile sale la nivel mondial au insumat mai mult de 614 milioane de dolari, potrivit distributorului Warner Brothers.

“47 Ronin”, filmul cu samurai a lui Keanu Reeves a facut 175 milioane de dolari, incepand cu vanzari de bilete de 9,9 milioane de dolari in ziua lansarii.

Dragonul dragonilor – Smaug

Povestea The Hobbit ii urmareste pe Bilbo Baggins, Gandalf the Grey, Torin Oakenshield si o trupa de pitici ce incearca sa-si recapete taramul, Muntele Singuratic, de la Dragonul Smaug care a pretins ca acum este casa lui. The Hobbit: The Desolation of Smaug este partea a doua a filmului din totalul de 3. Ultima parte, Hobbitul: Acolo si Inapoi din Nou (The Hobbit: There and Back Again) va aparea pe 17 decembrie 2014.

Smaug-si-Bilbo

Benedict Cumberbatch a fost vocea dragonului Smaug si intr-adevar a dat viata personajului. Mai jos puteti vedea 2 interviuri cu Cumberbatch in care vorbeste despre experienta sa cu acest rol si cateva detalii care l-au ajutat sa fie atat de autentic. Unul dintre acestea a fost folosirea unui costum special de detectare a miscarilor pentru a-l ajuta sa potriveasca miscarile corpului cu vocea.

Smaug in acest film este simbolul dragonului din folclor, el este intelept, terifiant, elegant, lacom si chiar distructiv. Puterea lui este atat de mare incat singura speranta a grupului este aceea de a-l distruge folosindu-i propria putere. Smaug doarme in aur si este foarte protector cu prada lui. Dragonul nu poate fi luat prea usor deoarece el stie foarte multe, este constient de ceea ce spera grupul sa realizeze.

Din ceea ce se stie in folclor, dragonii au mai multe modalitati de a scuipa focul. Respiratia de foc a dragonului Smaug incepe in corpul sau si este atat de exploziva, incat de fiecare data cand este pe cale sa scuipe foc, culoare corpului sau se accentueaza spre un rosu luminos, pana in momentul in care flacarile sunt eliberate. Acest detaliu, impreuna cu alte cateva, l-au facut pe Smaug sa prinda viata intr-un mod elegant si inspirational.

ochiul dragonului Smaug

Prezenta dragonului Smaug este cu adevarat un moment creativ si terifiant. El este o reprezentare fidela a dragonului specific folclorului. Cumberbatch creaza intr-adevar starea de spirit care il portretizeaza pe Smaug cel mai bine. Vocea emana energie, dar totusi este lenta si puternica in acelasi timp, te pune pe ganduri. Este greu de imaginat ca fanii sa fie dezamagiti de o astfel de prezenta. Oricum, cert este ca dragonul Smaug va aparea si in ultima parte a filmului, chiar daca trebuie sa asteptam aproape 1 an.

Fanii filmului Lord of the Rings probabil vor fi incantati sa vada The Hobbit, desi ar putea sa le placa prea mult. Pentru unii, asteptarea va fi putin cam lunga pana la The Hobbit : There and Back Again.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Un răspuns la „Hobbit – Cel mai tare dragon, povestea lui Smaug”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *