Branza Feta este un tip de branza traditionala grecească, facută din lapte de oaie sau amestec dintre laptele de capră și cel de oaie.
Caracteristica principală la branza feta este faptul că este murată sau păstrată la murat. Procesul de sărare îi oferă un gust sărat, picant și o consistență sfărămicioasă.
CUPRINSUL ARTICOLULUI
Branza feta poate fi servită ca brânză de masă, utilizată în mâncăruri coapte savuroase sau servită ca aperitiv sau în salate. Salata grecească clasică se face cu branza feta. Branza feta și spanacul sunt adesea prezentate împreună în rețete grecești cum ar fi Spanakopita tradițională, care este o plăcintă cu spanac și branza feta coaptă în aluat de plăcintă.
Branza feta este de obicei vândută ambalată în apă sau uneori în ulei. Dacă este scoasă din apă pentru prea mult timp este o idee bună să fie clătită, ambalată și păstrată în apă dulce.
25 g de branza feta conține 75 de calorii și 6,93 grame de grăsime, din care 4,23 grame sunt saturate. Este recomandat să limitați consumul de grăsimi saturate la 10 la suta sau mai puțin din numărul total de calorii pe care le consumați într-o singură zi.
Atentie! 25g de branza feta conține 316 miligrame de sodiu. Un adult sănătos ar trebui să-și limiteze aportul de sodiu la 2,3 miligrame sau mai puțin pe zi. Prea mult sodiu poate duce la un risc crescut de accident vascular cerebral, boli de rinichi, hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă cogestivă.
Branza feta conține și calciu. În același timp dacă serviți branza feta ea conține vitamina B12 care ajută la producția de globule roșii în sânge ce ajută la funționarea creierului în parametri normali. Branza feta mai conține cantități mici de fier, acid folic și vitamina D.
Branza feta este folosită în anumite mâncăruri cu adevărat gustoase ce merită încercate.
Și dacă am spus atât de multe despre ea, și v-am obosit cu prezența ei, iată câteva dintre aceste rețete cu branza feta și modul exclusiv de preparare…
Lasă un răspuns