4.  Spanac, fasole și branza feta la cuptor

Ingrediente:

  • 1/2kg de spanac proaspăt sau o jumătate de kg de spanac congelat tocat;
  • 0,5 kg de fasole( Fasole Gaganis sau fasole Lima mari);
  • 1 praz, doar tulpina albă, tocată fin;
  • 1 legătură de mărar proaspăt, eliminați tulpinile groase, tocați-l mărunt;
  • 0,5 kg de branza feta, mărunțită;
  • 3 roșii coapte medii-mari, decojite și fără semințe, tocate mărunt sau scurse;
  • O jumătate de ceașcă de ulei de măsline;
  • ¾ cană de pesmet uscat;
  • 2 lingurițe de sare de mare;
  • ¼ linguriță de piper măcinat.

Mod de preparare:

spanac fasole branza feta cuptor

Se înmoaie boabele într-un castron mare de apă peste noapte. A doua zi se scurge și se transferă într-o oală mare de supă (3-5l). Se acoperă cu apă rece (de 3 ori mai multă apă decât fasole) și se pune la fiert la foc mare. Atunci când atinge punctul de fierbere, se reduce focul și lăsa-ți să fiarbă la foc mic timp de-o oră.

Dacă utilizați spanac congelat trebuie să-l decongelați înainte sa faceți pasul următor.

Curățați spanacul bine, tăiați rădăcinile și aruncați orice frunze deteriorate. Mărunțiți și puneți într-un castron mare.

Având un pumn de spanac la un moment dat stoarceți ușor, dar ferm, deasupra chiuvetei pentru a îndepărta cel mai mare exces de lichid și lăsați spanacul într-o strecurătoare. După ce spanacul a fost stors presărați cu sare și puneți-l deoparte deocamdată.

Acum pregătiți restul de ingrediente.

Încălziți cuptorul la 170 de grade Celsius. Folosiți ulei pentru a unge tava de copt.

Într-un castron mare combinați spanacul, ceapa, prazul, mărarul și jumătatea de kilogram de brânză feta. Amestecați folosind mâinile pentru a se amesteca uniform.

Se pune compozitia în tavă și se dă la copt la 170 de grade Celsius timp de aproximativ o ora și 30 de minute. Timpul va varia în funcție de cantitatea de lichid lăsată de spanac, deci verificați din timp și țineți cont de partea de jos a tăvii până rămâne foarte puțin ulei.

Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească 20-30 de minute înainte de servire. Acest fel de mâncare este în general servit cald sau la temperatura camerei cu un vin rosu sec.

Share the Love!

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *