8. Ardei iuți umpluți cu branza feta
Ingrediente:
- 18-20 ardei corn de taur Anaheim sau Cubanelle;
- 300 g de branza feta;
- 3 linguri de ulei de măsline;
- 4 linguri cu vârf de pătrunjel tocat mărunt;
- 2 ardei iuți mici, tocați mărunt;
- ½ linguriță de sare;
- ½ linguriță de piper;
- Pâine.
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.
Tăiați un capac de pe vârfurile de ardei și scoateți semințele, având grijă să nu se rupă ardelul. Într-un castron puneți branza feta și amestecați până se înmoaie. Adăugați ulei, pătrunjel, ardei iute, sare, piper și se amestecă totul până se omogenizează.
Cu produsul rezultat umpleți ardeii cărora le-ați tăiat și păstrat căpăcele de la ei. Atentie! Lăsați aproximativ 2 cm pentru a putea adăuga pâine pentru ca umplutura să nu iasă. Apoi adăugați capacele la fiecare ardei.
Puneți ardeii într-o tavă de copt unsă ușor cu ulei și lăsați la cuptor la 200 de grade Celsius timp de 20 de minute, până de înmoaie ardeii.
O alternativă ar fi ca ardeii umpluți să fie făcuți pe grătar, însă aveți grijă de asemenea să nu se topească branza si să iasă în afara ardeilor. Din acest motiv adăugăm pâine înainte de a pune căpăcelele ardeilor.
Lasă un răspuns