5. Omletă cu branza feta și cartofi

Ingrediente:

  • O jumătate de kilogram de cartofi proaspăt prăjiți, ușor sărați, tăiați felii subțiri;
  • 3 linguri de ulei de măsline;
  • 150g de branza feta mărunțită;
  • 3 ouă + 1 lingură de apă bătut cu furculița.

Mod de preparare:

omleta branza feta cartofi

Într-o tigaie de 20-23cm se adaugă ulei, cartofii, brânză feta și ouăle bătute. Gătiți timp de 5 până la 8 minute, întorcând de câteva ori, până când se rumenește frumos pe ambele părți.

Pentru a întoarce omleta aveți nevoie de o spatulă pentru a aduna totul în mijlocul tigăii. Folosiți o farfurie întoarsă cu fața în jos așezată deasupra tigăii și apoi răsuciți tigaia ca omleta să fie în farfurie. Glisați apoi omleta înapoi în tigaie pentru a o găti și pe partea cealaltă. (2-3 persoane)

Pentru a face o omletă mai substanțială pentru mai multe persoane puteți adăuga o ceapă tocată și un ardei verde sau roșu tocat. Mai adăugați puțină brânză feta iar numărul de ouă folosite să fie de 6. ( pentru 4-5 persoane)

Preparare alternativă: Atunci când cartofii s-au prăjit adăugați ouăle pe partea de sus. Când albușul s-a făcut adăugați brânza feta mărunțită pe deasupra pentru toping. Aceleași ingrediente dar cu alt aspect!

Share the Love!

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *