5. Omletă cu branza feta și cartofi
Ingrediente:
- O jumătate de kilogram de cartofi proaspăt prăjiți, ușor sărați, tăiați felii subțiri;
- 3 linguri de ulei de măsline;
- 150g de branza feta mărunțită;
- 3 ouă + 1 lingură de apă bătut cu furculița.
Mod de preparare:
Într-o tigaie de 20-23cm se adaugă ulei, cartofii, brânză feta și ouăle bătute. Gătiți timp de 5 până la 8 minute, întorcând de câteva ori, până când se rumenește frumos pe ambele părți.
Pentru a întoarce omleta aveți nevoie de o spatulă pentru a aduna totul în mijlocul tigăii. Folosiți o farfurie întoarsă cu fața în jos așezată deasupra tigăii și apoi răsuciți tigaia ca omleta să fie în farfurie. Glisați apoi omleta înapoi în tigaie pentru a o găti și pe partea cealaltă. (2-3 persoane)
Pentru a face o omletă mai substanțială pentru mai multe persoane puteți adăuga o ceapă tocată și un ardei verde sau roșu tocat. Mai adăugați puțină brânză feta iar numărul de ouă folosite să fie de 6. ( pentru 4-5 persoane)
Preparare alternativă: Atunci când cartofii s-au prăjit adăugați ouăle pe partea de sus. Când albușul s-a făcut adăugați brânza feta mărunțită pe deasupra pentru toping. Aceleași ingrediente dar cu alt aspect!
Lasă un răspuns