3. Plăcintă cu branza feta
Ingrediente:
- 1/4kg de brânză feta, mărunțită;
- 500 ml de iaurt grecesc;
- 4 ouă;
- 200 g de margarină;
- 1 cană de făină;
- 2 linguri de praf de copt;
- 2 linguri de ulei de măsline.
Pentru a prepara plăcinta, utilizați o tavă pentru copt rotundă de un diametru aproximativ de 25cm.
În timp ce cuptorul se pregătește să fie la 180 de grade Celsius, vom prepara plăcinta!
Folosind un mixer electric, amestecați la viteză mare ouăle și margarina într-un castron. Când margarina a fost bine amestecată (aprox. 2min) adăugați iaurtul și reduceți viteza de amestecare la mediu-scăzut până când începe să se omogenizeze, apoi puteți mări viteza mixerului. Dacă aveți mixer fix, puteți lăsa mixerul în suport, să își facă treaba iar între timp ungeți cu ulei de măsline fundul tăvii de copt.
Ori vă ocupați de tavă după ce …
Amestecați făina împreună cu praful de copt și adăugați-le în castron. Adăugați branza feta mărunțită, însă treptat începând cu doar un sfert din cantitate pentru a permite omogenizarea. Folosind mixerul amestecați la viteză mare timp de 6-8 minute până când compoziția devine cremoasă. Bucăți mici de brânză vor fi încă vizibile.
Opțional: Pentru un gust puțin diferit, înainte de a adăuga aluatul în tavă puteți adăuga bucăți mici de șuncă afumată mărunțită.
Turnați aluatul în tava de copt și aveți grijă să fie uniform. Se ține la copt la 180 de grade Celsius timp de 40 de minute, verificați după 35 de minute să fie rumenit.
Notă de preparare: Dacă nu aveți la îndemână iaurt grecesc se poate folosi propriul iaurt, iaurtul gras din comerț sau iaurt degresat.
Lasă un răspuns