9. Dovlecei și cartofi cu branza feta la cuptor
Ingrediente:
- 4 cartofi medii-mici, decojiți și tăiați în felii subțiri;
- 2 dovlecei medii, tăiați în lungime în felii subțiri;
- 1 ardei roșu dulce feliat;
- 2 cepe medii tăiate în felii subțiri;
- 300g de roșii tocate;
- 1 lingură de mărar proaspăt tocat;
- 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat;
- 2 căței de usturoi tocat;
- ½ linguriță de sare;
- ¼ linguriță de piper negru proaspăt măcinat;
- 1 cană de branza feta mărunțită.
Începem prepararea prin a încălzi cuptorul la 175 de grade Celsius.
Apoi, combinați roșiile, mărarul, pătrunjel, usturoi, sare și piper într-un castron mic și amestecațile bine . Ungeți cu ulei o tavă de capacitate până la 2 litri și adăugați jumătate dintre cartofi pe fundul tavei, apoi jumătate din dovlecei, jumătate din ardei, jumătate din ceapă și jumătate din amestecul de roșii. Repetați!
Se acoperă cu folie și se coace la 175 de grade Celsius timp de o oră și 15 minute. După, se scoate, se presară cu branza feta și se coace încă 15-20 de minute descoperit, până brânza se înmoaie bine (brânza nu se topește dar se înmoaie). Scoateți din cuptor, acoperiți și lăsați să se răcească timp de 15 minute.
Se servește cald sau la temperatura camerei. Conținutul ajunge numai bine pentru 4 sau 6 porții, depinde de gustul celor cu care servești această bunătate!
Lasă un răspuns