4. Spanac, fasole și branza feta la cuptor
Ingrediente:
- 1/2kg de spanac proaspăt sau o jumătate de kg de spanac congelat tocat;
- 0,5 kg de fasole( Fasole Gaganis sau fasole Lima mari);
- 1 praz, doar tulpina albă, tocată fin;
- 1 legătură de mărar proaspăt, eliminați tulpinile groase, tocați-l mărunt;
- 0,5 kg de branza feta, mărunțită;
- 3 roșii coapte medii-mari, decojite și fără semințe, tocate mărunt sau scurse;
- O jumătate de ceașcă de ulei de măsline;
- ¾ cană de pesmet uscat;
- 2 lingurițe de sare de mare;
- ¼ linguriță de piper măcinat.
Mod de preparare:
Se înmoaie boabele într-un castron mare de apă peste noapte. A doua zi se scurge și se transferă într-o oală mare de supă (3-5l). Se acoperă cu apă rece (de 3 ori mai multă apă decât fasole) și se pune la fiert la foc mare. Atunci când atinge punctul de fierbere, se reduce focul și lăsa-ți să fiarbă la foc mic timp de-o oră.
Dacă utilizați spanac congelat trebuie să-l decongelați înainte sa faceți pasul următor.
Curățați spanacul bine, tăiați rădăcinile și aruncați orice frunze deteriorate. Mărunțiți și puneți într-un castron mare.
Având un pumn de spanac la un moment dat stoarceți ușor, dar ferm, deasupra chiuvetei pentru a îndepărta cel mai mare exces de lichid și lăsați spanacul într-o strecurătoare. După ce spanacul a fost stors presărați cu sare și puneți-l deoparte deocamdată.
Acum pregătiți restul de ingrediente.
Încălziți cuptorul la 170 de grade Celsius. Folosiți ulei pentru a unge tava de copt.
Într-un castron mare combinați spanacul, ceapa, prazul, mărarul și jumătatea de kilogram de brânză feta. Amestecați folosind mâinile pentru a se amesteca uniform.
Se pune compozitia în tavă și se dă la copt la 170 de grade Celsius timp de aproximativ o ora și 30 de minute. Timpul va varia în funcție de cantitatea de lichid lăsată de spanac, deci verificați din timp și țineți cont de partea de jos a tăvii până rămâne foarte puțin ulei.
Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească 20-30 de minute înainte de servire. Acest fel de mâncare este în general servit cald sau la temperatura camerei cu un vin rosu sec.
Lasă un răspuns