Iarba lamaioasă sau lemongrass

Niciun comentariu la Iarba lamaioasă sau lemongrass

Iarba lămâioasă (Cymbopogon citratus) – cunoscută mai mult sub denumirea englezească – lemongrass – această iarbă aromatică are un pâlc de tulpini care se transformă în frunze ce arată ca nişte lamele şi are un panicul ramificat de flori. Tulpina şi frunzele sunt folosite pe scară largă în bucătăria tailandeză, având o aromă distinctă de lămâie. Ceaiul din frunze de iarbă lămâioasă tratează diareea, durerile de stomac, durerile de cap, febra şi gripa, este antiseptic. Uleiul esenţial este folosit în produsele cosmetice, alimentare şi în aromaterapie.

Părţi folosite: frunzele, tulpina şi uleiul esenţial.

Utilizări magice: uleiul esenţial de lemongrass întăreşte conştientizarea psihică şi este de asemenea util în amestecurile de purificare!

Aromoterapie: uleiul esenţial de lemongrass este utilizat în acnee, transpiraţie excesivă, dureri musculare, colită, indigestie, gastroenterită, febră, boli infecţioase, dureri de cap, epuizare nervoasă, condiţii de stress, respinge insectele (puricii, păduchii şi căpuşele), deschide porii.

Calităţi cheie ale uleiului esenţial: răcoritor, activ, stimulent, calmant.

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *