Lemnul de santal – o energie speciala pentru casa ta


flori de santal
0
0

Lemnul de santal (Santalum album) – este unul dintre cele mai valoroase tipuri de lemn din lume. Din toate părţile copacului se extrage ulei esenţial de santal, în special din “inima” lemnului şi din rădăcini, din care se produc aproape 6% de uleiul esenţial.

Regăsit în medicina ayurvedică şi în îmbălsămările egiptene, uleiul esenţial de santal este acum folosit ca inhalant pentru efectul său expectorant şi sedativ asupra tusei, şi ca antiseptic puternic pentru infecţii ale tractului urinar şi pulmonar. Lemnul de santal se arde ca şi tămâia, fiind cunoscut pentru efectele calmante ce susţin meditaţia. În India este frecvent utilizat pentru rugurile funerare deoarece se crede că mirosul protejează locurile de spiritele rele.

Lemnul frumos mirositor, partea internă, este un bun tratament pentru infecţiile vezicii urinare şi este administrat pentru a ajuta la eliminarea pietrelor, în inflamaţiile renale şi în prostatită. Uleiul este răcoritor pentru corp, util pentru febră şi infecţii atunci când este utilizat în masaj. Parfumul său este calmant pentru minte. Lemnul de santal a fost folosit intern pentru a trata bronşita cronică şi gonoreea. Fierbeţi o linguriţă de lemn de santal la ceaşca de apă timp de 20 de minute şi consumaţi până la 2 căni pe zi în doze de un sfert de cană.

Părţi folosite: lemnul şi uleiul esenţial

Lemnul de santal – Utilizări magice

Tipurile de santal de calitate inferioară (cu un parfum slab şi de o nuanţă mai luminoasă) nu sunt recomandate în magie. Pulberea de lemn de santal este arsă în timpul ritualurilor de vindecare , protecţie şi extracţii. Atunci când este amestecată cu lavandă, atunci evocă spiritele. Acest lemn parfumat are vibraţii ridicate – se amestecă cu tămâie şi este ars în ritualuri de vindecare şi cele de lună plină.

Atunci când sunt purtate, mărgelele de lemn de santal sunt protective şi promovează conştientizarea spirituală. Uleiul întins pe frunte ajută la concentrare. Parfumul santalului deschide centrii spirituali, şi alături de tămâie, au vibraţiile cele mai ridicate. Acestea vor rezona cu aspectele legate de noi înşine sau cu fiinţele angelice de cele mai înalte ordine. Trandafirul este o altă plantă care are o asemenea frecvenţă, care atrage sau extrage vibraţii spirituale înalte din interiorul nostru sau din cosmos.

Lemnul este folosit în ritualuri pentru protecţie, vindecare, extracţii, spiritualitate, proiecţiile astrale, reîncarnare şi pentru a alunga negativismul.

Aromoterapie: uleiul esenţial de santal se foloseşte în acnee, piele crăpată şi piele grasă, după ras, în bronşită, guturai, tuse (uscată, persistentă), laringită, dureri în gât, diaree, greaţă, cistită, depresie, insomnie, tensiune nervoasă, condiţii de stres. Efect, calmant, relaxant, înălţător, purificator, sedativ, elevator, de deschidere, de încălzire, de împământare, de afrodisiac.

Etichete: #India, #Masaj, #Spirit, #Tratamente naturiste, #Uleiul

Despre autor

Un comentariu la „Lemnul de santal – o energie speciala pentru casa ta”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *