Limite impuse copiilor

Timp de citire estimat: 2 minute


Cred că din exterior cu toții putem observa cu ușurință aceste limite impuse copiilor. Unii părinţi au uitat ce înseamnă a fi copil (cine ştie poate aşa au crescut şi ei, cu aceste limite) şi că cel mai important pentru acesta este a descoperi lumea prin JOC.

Copiilor le place să se joace cu orice au la îndemână, iar “sarcina ” părinţior este aceea de a supraveghea, dacă nu “au chef” să participe. Astăzi în timp ce mă plimbam cu Bogdan, am auzit amândoi o mămică care îi spunea copilului “Pleacă de acolo că te murdăreşti!” Nici măcar nu a remarcat că se juca!

Ideea e că acest caz nu este singular şi aud de multe ori părinţi care le spun copiilor : “Nu fă aia!”, “Nu ai voie!”(pentru că aşa zic eu), deşi sunt lucruri care nu au nici un efect negativ asupra copilului sau care nu îi fac rău. E ca şi cum i-ai cere unui copil să înceteze să se mai poarte aşa şi să fie ca un om mare. De asta unii copii nu mai au copilrie, sau ajung să fie ceea ce fac părinţii din ei sau încetează să mai fie copii-pentru mine asta e unul dintre cele mai frumoase lucruri să mai pot SĂ FIU COPIL.

Încerc să înteleg ce e mai important copilul sau celelalte lucruri. Am mai discutat despre acest lucru in articolul Educaţia deficitară în sistemul familial unde dădeam exemplu unei verşoare de-a mele pentru care era mai importantă achziţionarea unei canapele decât petrecerea timpului cu băieţelul ei.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

7 răspunsuri la „Limite impuse copiilor”

 1. Avatar Laurentiu
  Laurentiu

  Sunt curios cum o sa ne comportam noi, cei tineri cand o sa avem odrasle 🙂

  1. Avatar Jorjette
   Jorjette

   Cine ştie…rămâne însă de văzut! Să sperăm că măcar unii dintre noi om vedea în copii un potenţial mare şi vom încerca să îi păstrăm puri, aşa cum sunt la naştere, fără să-i îndoctrinăm cu tot ceea ce credem noi de cuviinţă.

 2. Avatar Daniela

  Vad multa lume care face asta… ma intristeaza dar eu nu pot face nimic..

  1. Avatar Jorjette
   Jorjette

   Tot ce poţi să faci – atunci când vei avea un copil să îl tratezi aşa cum merită!

 3. Avatar Jorjette

  Aşa este, dar probabil aşa “trebuie” să fie.Aceasta e ceea ce au primit şi ei la rândul lor.

 4. Trist, dar atat de adevarat. Lucrez intr-o scoala privata…parinti cu bani si fite infinit mai multe decat minutele petrecute cu propiii fii.

 5. Asa, mai scrie de copii si familie:). E bunisor articolul tau, dar…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *