5 Metode antistres naturale contra nervozității

Timp de citire estimat: 7 minute


Anxietatea și tensiunea nervoasă fac parte din viața noastră de zi cu zi. Stresul cauzat de nervi poate duce la apariția bolilor de inimă, hipertensiune, depresie și accident vascular cerebral. Deși există numeroase medicamente/ substanțe chimice pe piață menite să scadă anxietatea , substanțe care ar putea necesita o prescripție medicală, multe persoane preferă să opteze pentru terapiile naturale pentru a ajuta la calmarea nervilor. Aceste soluții antistres sunt foarte eficiente, iar efectele se păstrează pe o perioadă de timp mai îndelungată.

Masajul terapeutic si de relaxare – antistres

masajul - solutie antistres

Masajul a apărut în viețile noastre pentru a ajuta la ameliorarea anxietății, prin eliberarea tensiunii musculare și prin ameliorarea durerii. Deasemenea masajul poate determina organismul să elibereze serotonina – analgezic natural care crește starea de bine. Diferite studii au demonstrat că masajul poate ajuta la reducerea anxietății, a simptomelor de sevraj și a stresului.

Atunci când vă simțiți stresați din punct de vedere fizic, cât și psihic, apelați la un masaj profesionist pentru a vă relaxa mușchii și elibera tensiunile , vă va face să vă simțiți ca nou.

Yoga ca terapie antistres

Hatha yoga
Ghid Hatha Yoga – Click pentru a mări imaginea

Yoga este un exercițiu fizic care ajută la eliberarea stresului prin încurajarea unei respirații profunde și liniștite. Atunci când practicați yoga, pentru a obține cele mai bune rezultate, trebuie să vă eliberați mintea și să țineți la distanță orice gând perturbator. Este foarte importantă respirația în timpul exercițiilor, cât și menținerea corpului într-o starea de calm și relaxare.

Hatha Yoga ajută la managementul stresului deoarece se concentrează pe calmarea și liniștirea minții. În plus, yoga ar putea ajuta și în cazul simptomelor asociate cu anxietatea și cu nervii, cum ar fi hipertensiunea arterială și depresia. Atunci când se fac posturile de yoga, corpul nu trebuie suprasolicitat, împins pentru a atinge un nivel mai ridicat, ci trebuie lăsat să devină flexibil în mod natural, să se miște natural. Pentru a obține beneficiile maxime, păstrați tot timpul în minte postura și respirația conștientă și profundă.

Meditația ca și calmant

Exercitii yoga echilibrarea chakrelor

Utilizați meditația pentru a calma nervii. Meditația ajută mintea să se relaxeze prin îndepărtarea din prim plan a problemelor, concentrând mintea pe un anumit cuvânt, pe o anumită imagine sau pe respirație. Meditația se face de obicei în poziție așezat cu picioarele încrucișate, pe o suprafață confortabilă, sau există posibilitatea de a vă întinde, însă nu trebuie să adormiți. Mintea rămâne activă în timpul meditației,dar este calmă.

Vizualizați-vă cum mergeți pe un drum și vedeți o priveliște minunată în fața dumneavoastră. Pentru a medita, păstrați mintea concentrată pe plimbare, permiteți oricărui gând sau detaliu să apară, dar încercați mereu să vă întoarceți la drum și la scenă în ansamblu. În timp ce meditați respirați profund, inspirând cu ajutorul nasului și expirând pe gură. Ați putea medita, de asemenea, folosind o mantră – un sunet care să vă facă să vă simțiți confortabil.

Aromaterapia ca soluție antistres

Coltul cu uleiuri esentiale

În cel mai simplu mod spus, utilizați aromele uleiurilor esențiale pentru a vă calma nervii. Anumite arome/mirosuri vă oferă energie, în timp ce altele vă induc o stare de relaxare. Alegeți mirosurile pe care le puteți conecta la un moment fericit din viață, pentru a induce stări de plăcere. De exemplu, dacă în copilărie aveați o grădină cu trandafiri unde vă plăcea să vă petreceți timpul, atunci mirosul de trandafiri v-ar putea ajuta să vă relaxați și să vă calmați starea de nervozitate.

Specialiștii spun că există anumite uleiuri aromatice care pot fi inhalate direct din recipient, cum ar fi uleiul de salvie, de mușețel sau de lămâie. Țineți recipientul la o distanță de aproximativ 10 – 12 cm distanță de față și cu ajutorul vântului făcut de palmă aduceți mirosul către nas (cum faceți când mirosiți cafeaua) sau puneți câteva picături pe un șervețel și aduceți mai aproape de nas pentru a inspira aroma. Inspirați o dată și relaxați-vă. Inspirați de trei ori pentru a vă induce o stare de calm.

Mai există și posibilitatea infuzoarelor pentru aromaterapie pe care le găsiți în comerț, cu ajutorul cărora împrăștiați aroma în toată camera. Puneți în infuzor apă, la care adăugați 5-10 de un fel sau chiar amestec de mai multe arome și lăsați infuzorul să aromatizeze aerul pentru 30-60 de minute.

Plantele medicinale antistres

Colectarea si conservarea plantelor medicinale

Anumite plante medicinale consumate au proprietăți de a induce o stare de relaxare și de a calma nervii, fiind soluția antistres naturală ideală:

 • Ceaiul de mușețel ajută la calmarea nervilor și poate fi ingerat pe parcursul zilei pentru un efect relaxant.
 • Talpa gâștii de asemenea este o plantă care ajută la reducerea anxietății. Este recunoscută pentru proprietățile tonifiante pentru inimă.
 • Sunătoarea funcționează ca antidepresiv natural și ca medicament anti-anxietate.
 • Iarba lămâioasă (Cymbopogon citratus) este o plantă bună de ceai cu un efect sedativ, ușor calmant, din cauza proprietăților uleiurilor esențiale conținute.
 • Ceaiul de rădăcina de valeriană iarăși este indicat pentru a ajuta la inducerea somnului, fiind un remediu recomandat antistres.

Aceste remedii antistres sunt cele mai bune luate înainte de odihna de după-amiază sau de noapte și ar trebui evitate atunci când trebuie să conduceți.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

4 răspunsuri la „5 Metode antistres naturale contra nervozității”

 1. Nu ştiu de ce dar cei ce au nevoie de această liniste interioară nu acesează astfel de sfaturi,pagini.
  Sunt foarte mulţi cei ce au nevoie de un îndrumator pentru aşi putea canaliza energia interioară,forţă,de care nici nu sunt constienţi,lucru ce pe mulţi îi costă,la propriu.

  1. Avatar Jorjette C
   Jorjette C

   Chiar dacă ar accesa astfel de sfaturi, mulți nu le acceptă ca fiind eficiente. Unii consideră că nu pot face nimic pentru ei înșiși, dar ce putem face noi – e problema lor. Putem doar să avem răbdare, pentru că în timp lucrurile se extind, energia se expandează și îi mai cuprinde și pe alții.

  2. Avatar Bogdan Cristescu
   Bogdan Cristescu

   Mai dam un share pe retelele de socializare, mai introducem in conversatii ce am citit pe undeve pe net, si usor usor cu cat mai multi constientizeaza informatia cu atat mai usor ea ajunge in eter si de acolo constiinta universala are grija ca generatiile viitoare sa nu fie necesar sa se obisnuiasca cu ideea de plante medicinale, tehnici de meditatie etc. ci sa le fie reactia fata de ele, asa … firesc ca atunci cand vezi bicicletele din magazine!

 2. Avatar Cristina

  Mai natural ca meditatia chiar nu exista 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *