Nectarinele – o altă sursă de vitamina C


0
0
Nectarinele sursa de vitamina C

Numele de nectarine vine din greescul nektar, băutura zeilor în mitologia greco-romană. Nectarinele sunt mai dulci decât piersicile, din care au fost obţinute, dar şi ceva mai nutritive. O nectarină proaspătă conţine aproape tot necesarul zilnic de vitamina C al unui adult.

nectarine Vitamina C, care contribuie la absorbţia fierului şi protejează sistemul imunitar, este vitală şi pentru producţia de colagen, component important al pielii. Colagenul ajută la formarea ţesutului cicatriceal peste răni, etapă esenţială a procesului de vindecare.

Nectarinele au pielea mai netedă decât a piersicilor, lipsindu-le “părul” pe care multă lume îl găseşte necomestibil. Pulpa, fermă, cu tente roz, albe sau galbene, este de multe ori mai parfumată decât a piersicilor. Ele conţin ceva mai multă energie decât piersicile, cam 36 de calorii per nectarină medie, faţă de 30 per piersică.

Etichete: #Dulce, #Mitologia

Despre autor

3 comentarii la „Nectarinele – o altă sursă de vitamina C”

  1. Nectarinele sunt printre cele mai bune fructe dupa parerea mea. Eu mananc zilnic aceste fructe si imi plac la nebunie.

  2. Eu as manca nectarine non-stop, dar nu se gasesc:( abia astept sa apara si daca au si atata contributie la sanatate cu atat mai bine!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *