10 trucuri pentru a evita constipatia rebela

Leacurile anticonstipaţiei sunt cele care folosesc tărâţea de grâu, produsele apicole, sucurile de fructe proaspete sau, şi mai simplu, apa.

Cum poate fi evitată constipatia?

Simplu, evita constipatia recurgând cel mai adesea la metode simple pe care bunicii noştri le ştiau şi ei de la strămoşi. Câteva dintre leacurile anticonstipante sunt cele care folosesc tărâţea de grâu, produsele apicole, sucurile de fructe proaspete sau apa.

 1. O lingură de miere de albine care se va consuma cu cel puţin 10 min înainte de masă.
 2. Dimineaţa pe stomacul gol se pot consuma 3 linguri de tărâţe de grâu inmuiate în apă cu o seară înainte.
 3. Un pahar de suc de portocale în fiecare dimineaţă, băut pe stomacul gol înainte de masă cu jumătate de oră. Sucul de portocale se bea numai proaspăt pentru a avea efectul scontat. Pentru cei cu probleme gastrice (aciditate mare) acest leac trebuie evitat.
 4. Prune uscate (7-10 buc.) inmuiate în apă cu o zi înainte de a fi consumate. Şi acestea se mănâncă pe stomacul gol, în special dimineaţa devreme, trebuie să fie bine mestecate, astfel ajută la rezolvarea unei constipaţii.
 5. Zilnic un pahar de zeamă de varză murată previne sau ameliorează considerabil senzaţia de constipaţie.
 6. Ceaiul de coajă de cruşin este un anticonstipant puternic. Se beau o cană dimineaţa şi una după amiază.
 7. Supa de morcov preparată din 500g morcov fierţi în 1l de apă. Morcovii se pasează şi se amestecă cu zeama, supa rezultată consumându-se imediat.
 8. Uleiul de in este un purgativ bun. Se ia câte o linguriţă dimineaţa pe stomacul gol. Chiar si o lingurita de seminte de in, inmuiate in apa de cu seara si consumate dimineata pe stomacul gol ofera aceleasi rezultate.
 9. Uleiul de migdale dulci se ia tot dimineaţa pe stomacul gol, înainte cu 30 min de micul dejun, o linguriţă.
 10. Multe fibre din legume, musli, şi paste făinoase făcute din făină integrală precum şi fructe.

Constipatia se previne cu ajutorul hranei. Deci trebuie avut grijă ce anume se mănâncă. Se pot face plimbări în fiecare dimineaţă precum şi puţin sport. Este foarte bun şi puţin înot precum şi alte sporturi uşoare.

constipatia este o problema

În qi gong se recomandă masajul traseului colonului astfel: picioarele îndoite puţin, aplecat în faţă astfel încât burta să fie relaxată, se masează colonul de la un capăt spre anus cu mişcări de spirală.

În plan subtil, constipatia are o semnificaţie mai profundă, ea indică posesivitatea, refuzul de a ne debarasa de vechile tipare devenite inutile în viaţa noastră de acum. O criză de constipaţie poate fi “redusă” cu ajutorul mentalului; lucrând cu noi înşine, ne apropiem de o cunoaştere mai profundă. Vechile tipare dacă sunt reabilitate, vom scăpa pentru totdeauna de avertismentele pe care corpul nostru ni le tot trimite prin boli diverse. Constipatia şi nu numai, poate avea ca remediu foarte eficient o meditaţie.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Un răspuns la „10 trucuri pentru a evita constipatia rebela”

 1. Avatar victoria
  victoria

  Buna, si mie imi plac sfaturile tale,as vrea sa mi dai sfaturi pentru astm, ma supara tare.
  Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *