Invitație la o zi de post cu apă pe săptămână – Importanța Repausului Alimentar

Timp de citire estimat: 7 minute


Ce părere ai de ideea de a alege și a ține o zi de post cu apă pe săptămână?

Dacă mă urmărești, este clar că fie cochetezi cu ideea de post cu apă, fie deja ai ținut posturi cu apă și poate vrei să afli ceva mai mult sau poate vrei să îmi urmărești experiențele. Spune-mi, te rog, mai multe despre tine, hai să ne cunoaștem mai bine căci și eu am multe de descoperit și de învățat de la tine!

Astăzi vreau să vorbesc despre integrarea postului cu apă ca stil de viață. Nu vorbesc despre posturile lungi, ci despre o zi de post cu apă pe săptămână, o zi pe care oricine poate să o țină fără prea mult efort. Nu spun că e ușor, însă e un efort minim, comparativ cu postul de lungă durată. Asta înseamnă un post de aproximativ 36 de ore.

Să spunem că începem o zi de post cu apă în această seară după ora 19 și vom cosuma hrană ușoară de-abia poimâine dimineață. De preferat este ca după orice post să se consume hrană crudă și hrană vie, ideal ar fi ca și ziua precedentă postului. Pentru cei supraponderali, cu diabet, cancer, afecțiuni cronice, să nu consume fructe sau sucuri de fructe, ci sucuri din frunze și legume verzi, să consume germeni și lăstari.

O zi de post cu apa pe saptamana

Beneficii ale postului cu apă

 • Susține procesul de autofagie – acest proces ajută la protejarea unor boli precum cancerul, Alzheimer și bolile de inimă;
 • Întinerește organismul și prelungește durata de viață;
 • Tratează afecțiunile pielii și o întinerește;
 • Te ajută să slăbești, iar scăpând de kilogramele în plus, postul cu apă va avea un impact și asupra altor afecțiuni care sunt legate de obezitate sau de o greutate mai mare;
 • O zi de post cu apă pe săptămână poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale;
 • Poate reduce riscul apariției mai multor boli cronice;
 • Poate reduce nivelul de sensibilitate la insulină;
 • O zi de post cu apă ajută la scăderea nivelul de colesterol;
 • Ajută la curățarea întregului organism de toxine, de celulele moarte și de celulele care dăunează;
 • Elimină din corp infecțiile, virușii, ciupercile, bacteriile dăunătoare;
 • Reeducă întreg organismul, dar și tiparele mentale legate de alimentație.

Boli care au de beneficiat în urma rapusului alimentar

 • Boli endocrine, nutriționale și metabolice: diabet zaharat de tip II, obezitate, sindrom metabolic, hiperlipidemie;
 • Boli ale sistemului cardiovascular: hipertensiune arterială, boală coronariană, insuficiență cardiacă;
 • Boli ale sistemului musculo-scheletic și ale țesutului conjunctiv: artrită reumatoidă, spondiloartropatie, boli degenerative ale sistemului musculo-scheletic, dureri cronice de spate, fibromialgie.
 • Boli ale sistemului nervos: migrene, cefalee cronică de tip tensional.
 • Tulburări psihologice: tulburare depresivă, epuizare psihovegetativă;
 • Boli ale sistemului digestiv: boli gastrointestinale funcționale, sindromul colonului iritabil, boli inflamatorii intestinale, constipație cronică, ficat gras;
 • Boli ale aparatului respirator: bronșită cronică, boală pulmonară cronic-obstructivă, astm, sinuzită cronică, rinită alergică, diateză alergică;
 • Boli ale sistemului urogenital: cistită recurenta, dismenoree si sindrom premenstrual, sindrom climateric, tulburari de fertilitate.
 • Boli ale pielii: neurodermatită, psoriazis, urticarie, acnee.

Acestea sunt doar câteva dintre afecțiunile pe care le poți ameliora și chiar vindeca prin post cu apă, căci în postul cu apă nu se lucrează doar la nivel simptomatic, ci se lucrează și cu cauzele emoționale, psihologice și spirituale ale bolilor.

poti sa tii o zi de post cu apa pe saptamana

Tu simți că nu poți să ții o zi de post cu apă?

Să știi că nu e momentul să te simți neputincios, ci să încerci să faci tot ce e posibil să îți dai seama că de fapt poți să ții cel puțin o zi de post cu apă. Știu, poate până acum nici nu ai încercat o zi de post cu apă, însă trebuie să începi de undeva! E nevoie de un moment de determinare și efectiv pornești pe acest drum.

DA, e dificil mai ales când trăiești în această societate în care mâncarea este considerată a fi atât de importantă încât mâncăm necontrolat și mai tot timpul și la orice colț simți mirosuri îmbietoare de hrană nesănătoasă. Cu toate acestea, trebuie să înțelegi că viața ta e despre tine, că e importantă și că tu deții controlul.

Da, din păcate, mâncarea s-a transformat într-o manipulare olfactivă și vizuală încât cei mai mulți cad pradă fără drept la apel. Trăim ca să mâncăm, nu mai mâncăm ca să trăim! Dacă ar fi să mâncăm ca să trăim, am mânca mult mai puțin și am alege o hrană care efectiv să ne aducă viață în corp, nu am alege să mâncăm o hrană moartă cu speranța că aceasta ne va oferi viață. Dar gata, trebuie să ne trezim din asta dacă vrem să avem o viață mai bună, o viață cu mai puțină suferință. Crede-mă, e doar o alegere!

postul cu apa o zi pe saptamana

O zi de post cu apă pe săptămână ca stil de viață

Postul cu apă o zi pe săptămână este un pas spre ieșirea din sistemul de control extern și are o valoare foarte mare în sensul că are rolul de a te echilibra din punct de vedere fizic, mental și spiritual. Ținând doar o zi de post cu apă pe săptămână e ca și cum ți-ai dărui această zi lui Dumnezeu pentru a te lăsa purtat de energia lui în locuri necunoscute ție sau poate uitate, locuri în care vei învăța și vei descoperi atât de multe, în special despre tine.

Este alegerea fiecăruia ce zi alege pentru a și-o dedica Sinelui Superior. Simbolic, această este ca cea de-a 7-a zi a creației în care Dumnezeu s-a odihnit, așa și noi alegem să ne odihnim printr-o zi de post cu apă, alegem să dăm un repaos templului sufletului nostru, acest corp minunat care ne sălășluiește ființa și care ne oferă atât de multe posibilități până la adânci bătrâneți.

O zi de post cu apă ca stil de viață este o alegere înțeleaptă, naturală, care presupune din partea ta să-i oferi dedicare, sinceritate, încredere și recunoștință. Este o modalitate prin care te vei reeduca din punct de vedere alimentar, dar e mult mai mult de atât. Această pauză alimentară va veni spre tine cu beneficii în toate aspectele vieții, îți va aduce transformări neașteptate și conștientizări extraordinare.

Doar ca să știi, nu există nu pot! Acest nu pot vine dintr-un confort mental, dintr-o frică care nu face decât să ne supună stagnării. Conștientizează că ori de câte ori spui sau crezi despre tine că nu poți, pierzi putere. Conștientizează că ești ca și mine o ființă divină și nu mai ai de ce să te oprești în aceste cuvinte, trebuie să te aduni, să îți iei puterea și încrederea înapoi și să faci alegeri conștiente, sănătoase! Nimeni altcineva nu poate să aleagă în locul tău și știi asta!

Dacă ai încercat până acum și nu ai reușit, să știi că îți recomand să mai încerci și să nu renunți. Poate nu a fost momentul potrivit atunci când ai încercat, poate nu erai suficient de pregătit pentru o astfel de renunțare, poate mai aveai nevoie de niște informații. Mai încearcă până vei reuși, pașii mici sunt esențiali.

Dacă nu reușești din prima o zi de post, începe cu un post intermitent, sau cu o zi pe săptămână în care faci alegeri mai sănătoase pentru tine!
Renunță la iluzia neputinței și înconjoară-te cu blândețe, iubire și cu multă încredere!!

beneficiile unei zile de post cu apa pe saptamana

Invitație la o zi de post cu apă pe săptămână!

Eu am ales acest stil de viață pentru mine și te invit și pe tine să o faci!Tu decizi care este ziua transformării pe care vrei să ți-o dedici în totalitate, poate fi orice zi a săptămânii. Va trebui să îți faci un obicei din a ține o zi de post cu apă și să tratezi cu tot respectul cuvenit această alegere, această zi și pe tine însuți. În fiecare săptămână vei ține post în aceeași zi pentru că, așa cum am mai menționat, întreg organismul se educă și creierul va ști deja că este ziua de pauză, de repaus alimentar.

Da, pot fi excepții, poți la un moment dat să schimbi ziua, nu există nici un fel de regulă în acest sens, dar este indicat să ai continuitate și să nu îți faci un obicei din a schimba ziua de post.

În timp, acest post terapeutic de o zi are o valoare extraordinară, fiind un stil de viață pe care mi-l doresc pentru toată lumea! Chiar dacă pare utopic, mi-aș dori ca toată lumea să poată beneficia de pe urma postului cu apă! Această modalitate atât de simplă, atât de naturală, atât de intuitivă și care efectiv este gratuită poate preveni, poate vindeca, ameliora orice afecțiune și poate tranforma orice viață! Nu mai amâna transformarea de care ai atâta nevoie și începe cu o zi de post!

Și nu, nu e greu, trebuie doar să spui GATA la vechile obiceiuri cu hotărâre, voință și determinare. Gata, fără cale de întoarcere, în sensul că gata, începi transformarea și faci primul pas. Oricât de mic va fi! Până la urmă ce e mai important pentru tine, plăcerea gustului mâncării sau sănătatea și starea de bine? Cum am mai spus și o să mai spun, totul e o alegere cât se poate de personală, o decizie!

Este un pas înainte, unul care schimbă perpectiva și viața însăși. Va fi urmat de alți pași, dar toate la rândul lor!

Deci, începi și tu transformarea cu o zi de post cu apă? Uite, am și o propunere pentru tine! Cu siguranță știi că postul colectiv este mai puternic, în sensul că ne susținem reciproc în acest proces, ne motivăm și în acest fel vom avea rezultate mai eficiente!

Din acest motiv îți propun să găsim împreună o zi din cele 7 în care să ținem post cu apă! În următoarele 2 săptămâni aștept comentarii cu ziua cea mai potrivită pentru fiecare pentru a ține un post cu apă săptămânal și apoi voi anunța ziua care apare cel mai frecvent în răspunsurile voastre!

Mai apoi, vom ține în fiecare săptămână o zi de post cu apă, împreună, în aceași zi!

P.S. În urma comentariilor, am ales majoritar să ținem o zi de post cu apă vinerea!! Așadar, începem în fiecare săptămână, în fiecare joi seara, după ora 19, să consumăm doar apă până sâmbătă dimineata!

Așadar, să ne odihnim cu apă, dar să facem mișcare!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

17 răspunsuri la „Invitație la o zi de post cu apă pe săptămână – Importanța Repausului Alimentar”

 1. Bună! Sunt Liliana, sunt supraponderala și de-a lungul timpului am ținut tot felul de diete dar fără rezultat! Am cochetat și cu postul intermitent 16/8 nici aici nu prea au fost rezultate…probabil ca în cele 8 ore nu mancam ce trebuie. Săptămâna trecută am avut 2 zile [miercuri/vineri] de post cu apa. Nu a fost chiar asa de greu, spre surprinderea mea, mai ales ca am și slabit aproape 2 kg. Deci, se poate! Bafta tuturor!

  1. Avatar Jorjette C
   Jorjette C

   Bună, Liliana! Mă bucură tare mult mesajul tău! Da, clar se poate! Cu toate acestea, sper ca postul cu apă să fie și un antrenament spre un stil de viață mai sănătos, un stil mai bogat în hrană crudă și hrană vie care să îți alimenteze cu adevărat corpul! Un alt aspect important atunci când tinzi spre un stil de viață mai sănătos este felul în care combinăm alimentele! Îți doresc să îți atingi scopul și ca acest proces să fie cât mai simplu!

 2. Avatar Dumitrescu Lucian
  Dumitrescu Lucian

  Multumesc pentru sfaturile date.Vreau sa incerc si sunt sigur ca voi reusi
  Am o intrebare: Iau tablete pentru inima,tensiune ,anticoagulante – pot sa iau aceste tablete in timpul postului sau e nevoie sa intrerup si luarea lor. In acest caz , cca 30 ore fara tablete ar putea duce la aparitia simptomelor neplacute pentru evitarea carora le iau. Din experienta ta,ce ma sfatuiesti sa fac? Multumesc

  1. Avatar Jorjette C
   Jorjette C

   Bună, Lucian. Să știi că sfaturile mele nu sunt de origine medicală, ci se bazează doar pe ceea ce știu eu. Din punctul meu de vedere, ai putea să încerci să continui să iei pastilele pe care le iei deja până în momentul în care o să simți că nu mai este nevoie de ele. Cunosc persoane care au ales să nu mai bea pastile după posturi de 3-7 zile și asta luându-și constant tensiunea, dar și alte valori importante. CU toate acestea, din ceea ce cunosc eu, nu se recomandă consumul de pastile pe stomacul gol.

   Totuși, ai putea să încerci măcar o zi fără pastiluțe, eu cred că organismul va fi super fericit, chiar dacă s-ar putea să apară pentru început reacții adverse. Singurul aspect important este acela să nu te sperii.

   Cu mare drag îți spun că pastiluțele nu sunt soluția spre o viață mai bună, ci stilul de viață este calea – o alimentatie simpla, sanatoasa, miscarea, consumul de apa, petrecerea timpului in natura. Știu că este dificil pentru multe persoane să vadă posibilitățile, dar acestea sunt disponibile, doar trebuiesc a fi acceptate. Sunt persoane cărora dacă le spui că ar fi recomandat să nu mai consume aia și aia și cealaltă, spun “Si atunci ce mai mananc?” – crede-ma ca sunt foarteee multe optiuni și acestea au rolul de a aduce viată și sănătate in organismul nostru, doar că nu fac parte din obisnuintele noastre și nu se pliază pe plăcerile de care tinem atât de mult.

   In concluzie, simptomele ar putea sa apara, insa organismul trebuie sa lucreze cu ele si cu cat ii dai mai mult timp fara hrana, cu atat el va avea timp sa curate corpul de toxine si intrusi si va putea in acest fel sa gestioneze altfel simptomele pentru care momentan iei pastilute.

   Iti doresc multa sanatate si sa iei decizii intelepte!

 3. Bună Ioana, sper că totul e ok la tine !
  Acum, cu îngăduința Jorjettei, adaug și eu părerea mea legată de subiect. Personal mă caracterizez într-o persoană foarte dezorganizată din punct de vedere alimentar, adică sunt un om liber încă de mic copil, nu am urmat sfaturile părinților, a familiei sau a diferiților medici legat de regimul meu alimentar, recunosc că am fost toată viața dezorganizat.
  Ei bine, ceea ce vreau eu să spun cu asta, cred că din această cauză eu NU am o barieră psihică legată de săritul peste anumite mese pe zi. Prin urmare cred că cei ce au urmat o viață cu un regim alimentar strict, cu mese regulate la ore regulate, practic au primit acest soft după care le funcționează organismul. De aici și rezistența psihicului tău la ideea aceasta de a sări peste mese … apar temeri pe care nu le poți stăpâni … totul este psihologic, sperăm că nu este fiziologic, pentru că ar trebui să ști deja dacă ai vreo afecțiune cronică care ar împiedica postul acesta !
  Toate bune tuturor !

 4. Avatar Boboc Rodics
  Boboc Rodics

  Sunt Rodica Boboc am 71 ani ,sunt supraponderala ,vreau sa slabesc ,am incercat diete diferite ,dau jos 2-3 kg dar le pun la loc .O sa incerc vineri sa tin o zi de post cu apa . Va admir pentru determinarea dv

  1. Avatar Jorjette C
   Jorjette C

   Buna seara! Ma bucur tare mult ca mi-ati scris. Daca ati ajuns aici, inseamna ca si dumneavoastra va doriti si intr-un fel sunteti determinata sa slabiti! Daca sunteti maxim de hotarata, o sa reusiti! Momentan sustin o persoana care a vrut sa slabeasca si care atat de hotarata a fost ca dupa o incercare de 4 zile de post, a trecut la un post de 21 de zile, atat de puternica a fost decizia ei. Pe 10.03 face 21 de zile de post.

   Stiu de ce puneti la loc kilogramele pierdute, pentru ca dupa fiecare dieta, reveniti la vechiul stil de viata. Daca inca nu v-ati dat seama, stilul de viata, in special stilul alimentar este cel care aduce kilograme in plus si diverse boli in viata noastra. Secretul unei vieti sanatoase nu sunt dietele, ci un stil de viata echilibrat.

   Adevărul este acela că uneori e dificil să ieșim din obișnuință. Pe lângă asta, cu ce să înlocuim obișnuința? La educație alimentară cam ducem lipsă, mai ales în această perioadă când mâncarea înseamnă de fapt mai mult marketing decât sănătate.

   Multă sănătate și sper să păstrăm legătura. În plus, vineri postim împreună!

 5. Avatar Giorgiana Niță
  Giorgiana Niță

  Bună seara, numele meu este Giorgiana Niță, am 66 de ani, și vreau să împărtășesc cu tine experienta mea cu postul cu apă. Am ținut 3 zile în urmă cu 4 săptămâni și am făcut-o pentru că așa am simțit în momentul respectiv. Nu citisem nimic înainte despre postul cu apă, și în aceste 3 zile chiar am lucrat și am trecut cu bine. Vreau să ți spun că de 2 zile am început din nou și as vrea să ajung la 7 zile, menționez că am tiroida autoimuna Hashimoto, și de 5 ani am fost diagnosticată cu eritem nodos, și nu reușesc să i dau de capăt, nu se știe cauza, de ce a apărut și din această cauză am hotărât eu așa să încep cu postul cu apă. Poate reușesc cu ajutorul lui Dumnezeu să scap de această afecțiune. Țin să precizez că dimineața beau ceai de salvie, hibiscus cu ghimbir și lămâie 🍋, iar peste zi îmi pun în apă lămâie și ghimbir, și iau suplimente alimentare. Aș vrea să mi spui dacă greșesc. Mulțumesc frumos pentru răspuns 😘

  1. Avatar Jorjette C
   Jorjette C

   Buna, Giorgiana! Ma bucur tare mult că mi-ai scris și mai ales că ai început acest proces. Să știi că faptul că bei ceai, că adaugi lămâie, ghimbir, că iei suplimente face ca ceea ce faci tu pentru tine să nu fie chiar post cu apă, ci o altă formă de a limita hrana. Nu e greșit ceea ce faci, doar că nu este doar post cu apă. Atunci când alegi să consumi altceva decât apă, chiar și în cantități mici (chiar și o gumă de mestecat) se oprește fenomenul de autofagie, procesul de eliminare a celulelor afectate.

   Totuși, cum te simți? Cred că oricum te simți mult mai bine și ceea ce faci te ajută. Corpul tău oricum primește mult mai puțină hrană și are parte de un repaus alimentar prelungit.

 6. Avatar Cristea Ioana
  Cristea Ioana

  Bună ziua din nou.
  Vroiam să vă întreb dacă ar fi indicata o clisma sâmbătă dimineața, după cele 36 de ore de post cu apă?
  Ați avut dreptate, organismul a deprins “programul” si vinerea aceasta a fost mult mai bine, sâmbătă de dimineață mă simțeam ușoară şi aveam o stare de bine.
  Vă mulțumesc mult!

  1. Avatar Jorjette C

   Bună din nou, Ioana! Mă bucur tare mult că a fost mai ușor de această dată! Ar fi recomandat dacă ai face chiar si vineri, dimineata sau seara, in functie de cum iti permite timpul. O sa te simti mult mai bine daca faci clisma! Ai vreun kit de clisma??

   1. Avatar Cristea Ioana
    Cristea Ioana

    Da, am un kit de clismă nou luat de pe net, modelul simplu. Încă nu am avut ocazia să îl folosesc, sper să găsesc timpul necesar să-i fac inaugurarea cu acest prilej☺
    Vroiam să vă întreb dacă această zi de post cu apă pe săptămână e bine să o ținem constant pentru o perioadă lungă de timp (de exemplu un an de zile) sau de acum înainte ziua de post ar trebui să facă parte din stilul nostru de viață?
    Dacă se întâmplă să avem o aniversare sau altă ocazie vinerea, in săptămâna respectivă nu mai ținem postul sau mutăm doar ziua?
    Vă mulțumesc, post ușor şi cu folos tuturor!

   2. Avatar Jorjette C

    Buna! Sper că ai reușit să încerci kitul de clismă!!
    Da,este recomandat să ținem post o zi pe săptămână o perioadă cât mai lungă de timp, chiar și ani de zile, astfel ne ajută să păstrăm o formă de echilibru. E clar că putem să facem excepții, suntem ființe conștiente și astfel noi suntem cei care decidem. Putem și să o ținem în altă zi sau nu o mai ținem deloc și ținem din nou săptămâna următoare! Pur și simplu alegi tu când nu e momentul potrivit sau când simți că nu ești pregătită și că posul ar fi prea mult în acel moment.
    O zi de post cu apă pe săptămâna este un stil de viață, un stil pe care mi-l doresc pentru toată lumea pentru că astfel ne dăm corpului un repaos și el poate face ceva în acest timp spre vindecarea noastră. În plus, ne ajută să ne reeducăm tiparele de alimentație, să putem controla mâncatul emoțional și ne susține chiar și în planul spiritual căci de fiecare dată apar transformări.

 7. Avatar Cristea Ioana
  Cristea Ioana

  Bună ziua.
  Am 35 de ani si sunt mama a trei fetițe. Nu de mult timp, am descoperit mai multe articole despre postul cu apă si mă tot gândeam să încep şi eu de undeva, prima dată cu o zi pe săptămână ca să obisnuiesc organismul treptat.
  Eu am 1,70 cm si 52 kg, mănânc cantități mai reduse de mâncare şi mestec mult…
  De joi seara (saptamana aceasta) nu am mai mâncat nimic si mi-am cumpărat o sticlă cu apă alcalina cu ph 9,4 cu gândul că o să postesc cu apa in ziua de vineri, până sâmbătă dimineața (respectînd cele 36 de ore). M-am gândit că o să fie ușor doar o zi…
  Vineri la servici m-am simțit bine, seara am pus cina pentru familie, eu am băut doar apă alcalina☺Şi asa am adormit, nu îmi era foame, doar poftă de la mirosul de mâncare , dar am stapanit-o ușor.
  Azi de dimineață (sâmbătă) la ora 7 cand m-am trezit si am vrut să mă duc la baie, când m-am ridicat din pat am observat că eram transpirată toată (eu care transpir foarte greu abia vara…), o amețeală puternică, îmi era foarte cald ( eu care sunt friguroasă…) şi îmi bătea inima foarte tare, parcă urcasem patru etaje.
  Nici nu puteam să îmi prind părul cu un elastic de la acea stare… Abia am ajuns la baie tinandu-mă de pereți, am observat ca limba era destul de alba de la toxine, am deschis geamul să vină frigul de afară si m-am dat cu apa rece pe față. Parcă eram la începutul primei sarcini, când trăiam doar cu perfuzii, mi-am adus aminte de acea stare…
  Mi-am facut imediat apă călduță cu lămâie şi puțină miere şi încet, încet mi-am revenit.
  Eu nu am vrut să stie nimeni că intenționez de acum să postesc cu apă in fiecare zi de vineri (in afară de soțul si colegele mele de servici care mă văd direct).
  Dar dacă observa soțul starea in care ma aflam dimineață, sigur nu m-ar fi încurajat cu ideea de post in continuare, desi el apreciază… Asa cum eram cand m-am trezit, clar nu ma simteam in stare să stau in picioare, daramite să am grija de copii… Imi venea să stau doar în pat întinsă, chiar mă gândeam că ați specificat in articol de mișcare, eu clar nu aveam nici o putere…
  Mi-am dat seama că toxinele vroiau să iasă, dar probabil rinichii, suprarenalele şi colonul nu isi fac treaba corespunzator si atunci am transpirat abundent prin piele pentru prima dată în viața mea. Mă simțeam intoxicată în suc propriu… E clar că am multe de reglat in organismul meu. Ce as putea face pe viitor (caci vreau sa continui “curățenia” in fiecare vineri), ca să trec mai usor prin aceste stări, având in vedere ca trebuie sa fiu activă?
  Vă mulțumesc din suflet pentru tot ce ne impartasiti, pentru imputernicirea care ne-o oferiți şi îmi cer iertare pentru lungimea mesajului. Aceasta a fost prima mea experiența cu postul cu apă de o zi, am fost foarte încrezătoare că va fi usor doar o zi, dar se pare ca organele sunt foarte slăbite.
  Doamne ajută!

  1. Avatar Jorjette C
   Jorjette C

   Buna, draga mea!! Ma bucur ca ti-ai gasit timp sa impartasesti din experienta ta. La fiecare persoana este cat se poate de diferit! Deci sunt persoane care tin chiar si posturi lungi si fac kilometri pe zi si sunt persoane care nu se pot misca din pat. Eu sunt genul de persoana care nu am prea multa vlaga cand tin post.

   Dupa cum am decis deja, cum cele mai multe persoane vor sa fie postul cu apa de o zi vinerea, de vinerea aceasta vom tine post impreuna, mai multe persoane! Cu timpul te vei simti mai bine, nu va mai fi chiar asa de greu. Incearca ca joia sa mananci mancare usoara, cat mai multe fructe și legume proaspete, astfel incat corpul sa nu duca prea mare lipsa de nutrienti.

   Incearca sa consumi cat mai multe lichide, astfel incat sa se elimine mai usor din toxine. Din moment ce ai inceput procesul, o sa poti sa vezi diferentele de la o saptamana la alta, insa nu iti pot garanta ca va fi usor caci cu siguranta de-a lungul timpului s-au adunat multe toxine si se aduna in continuare.

   Avand in vedere ca tii vinerea, asta inseamna ca sambata (sper) ca ai un program putin mai lejer, adica poate dimineata pana iti revii te poate sustine sotul totul cu activitatile casnice.

   Cand revii bea apa cu lamaie si miere de albine sau mananca 2-3 mere, sau bea suc de portocale, acestea iti vor aduce repede energie in corp si te vei simti mai bine!

   1. Avatar Cristea Ioana
    Cristea Ioana

    Vă mulțumesc frumos pentru sfaturile prețioase, mă ajută foarte mult.
    Eu sâmbăta şi duminică sunt liberă, deci am timp să-mi revin şi să mă obișnuiesc, cu siguranță organismul se va adapta “noului program” şi va fi mai ușor cu timpul.
    E îmbucurător să aflu că suntem o “echipă” de postitori în fiecare zi de vineri.
    Să ne fie de leac şi spre vindecare tuturor!

   2. Avatar Jorjette C
    Jorjette C

    Asa sa fie!! In prima faza, organismul a intrat intr-un fel de criză, neștiind ce se întâmplă. De ce nu primesc mâncare ca de obicei?? Dar după încă vreo câteva experiențe, el se va obișnui și va ști deja din timp – mâine/astăzi nu primesc mâncare, deci va trebui să mă gesionez cum pot.

    Ai grijă de tine și încredere în acest proces de vindecare. Dacă o să fie vreun moment în care simți că nu mai poți, că e prea mult, oprește-te. De aceea, dacă vinerea ești la muncă, poartă mereu cu tine niște mere/portocale sau o sticlă cu apă, miere de albine și lămâie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *