Părinţii nu mă lasă să folosesc pastile de slăbit

Titlul nu este singurul lucru pe care părinţii nu te lasă să îl foloseşti. Fiind copilul lor, încă în grija lor, ţi se îngustează universul alegerilor tale în punctul în care ei sunt un filtru pentru tine. Ei ştiu ce-i mai bine pentru tine şi au grijă ca tu să faci cum cred ei că este mai bine pentru tine.

Acesta este un clişeu, părinţii au dezvoltat acest clişeu chiar de la primele semne că vor avea un copil. Totuşi să nu confunzi ideea cum că părinţii nu te lasă să iei pastile de slăbit cu faptul că ei nu te lasă să slăbeşti. Uneori ei chiar nici nu văd problema ta, şi e perfect normal pentru că se complac cu problema lor, deci pe a ta nici nu o zăresc, nu mai spun că este posibil nici să nu ştie cu ce să te ajute.

Ce se fac ca să slăbesc?

Nici eu nu te-aş lăsa să foloseşti pastile de slăbit. Pentru un copil pastilele de slăbit sunt o problemă, defapt ele pot cauza probleme. Aş încerca să te ajut să înţelegi de ce te-ai îngrăşat şi să te ajut să faci primele modificări în viaţa ta, căci doar aşa poţi slăbi (toţi cei care se ocupă la nivel profesional de această idee de slăbit, spun că trebuie să îţi schimbi modul de viaţă ca să slăbeşti şi să menţii ce ai adus nou).

copii-grasi

  • În primul rând, este important să înţelegi de unde vine problema ta. Dacă tu eşti cu kg în plus şi părinţii tăi nu, fii sigur că tu mănânci diferit sau tu ai o problemă în organism de te îngraşi. Problema organismului e un subiect MARE.
  • Apoi, dacă tu ai kg în plus, la fel şi părinţii tăi, sau măcar mama, fii sigur că în familia ta se mănâncă greşit. Eu am o vorbă, noi ar trebui să „mâncăm ca să trăim, nu să trăim ca să mâncăm” ceea ce poate face diferenţa atunci când iei atitudine cu viaţa ta, pe ideea asta. Trebuie să depăseşti problema părinţilor ca să poţi să o depăşeşti pe a ta.

Ştiu un caz, o fată a fost grasă mulţi ani, tot timpul cât a stat şi a mâncat preparate de la mama sa. După ce a crescut şi firesc a plecat la facultate, a slăbit. Nu a făcut exerciţii, încă are kg în plus, dar nu cum avea când era acasa. Am putut să văd cum mănâncă familia ei, cât mănâncă şi ce mănâncă. Un dezastru! Mama ei are diabet, tatăl ei este un burtos, se mişcă ambii greoi, ambii au probleme grave de sănătate, culmea este că nu le dau o importanţă mare, îşi iau nişte pastile şi cred că totul se rezolvă aşa, de la doctori!

Deci, faptul că ai kg în plus nu este doar problema ta. Copil fiind tu nu te hrăneşti singur decât cu ce cumperi din banii tăi de la fast-food sau alte chioşcuri, în rest, hrana ţi se dă. Să mănânci sănătos este o provocare pentru oricine, dar măcar asta chiar te ajută, şi ştii bine că toată lumea vorbeşte despre asta, deci chiar funcţionează!


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 9 Pareri

  1. Tudor Tudor
  2. Acai Berry Thin Acai Berry Thin
  3. Despre Slabire Despre Slabire

Spune parerea ta!