Plante cu leac
-
Sofranul ajută la scăderea colesterolului – Ulei de sofran in terapie
Sofranul (Crocus sativus) este o planta erbacee, perena, inalta pana la 30 cm, cultivata din cele mai vechi timpuri in scopuri alimentare. In popor i se mai spune sofran bun, sofran galben, sofran de gradina, sofran primavaratec. Stigmatele acestor flori contin uleiuri eterice. Aromatizează şi colorează lichioruri şi multe feluri de mâncăruri, în special orezul.…
-
Florile de salcam in alimentatie – Proprietati, beneficii si retete cu flori
Florile de salcam sunt recomandate in tratamentul diferitelor afectiuni, insa se folosesc si in alimentatie. Salcamul – in latina Robinia pseudacacia – este un arbore foios originar din America de Nord. A fost introdus in Romania ca planta ornamentala in 1750. Popular se mai numeste acacie, acaț, bagrin, brebene, lemn alb, lemn de acaț, pănar,…
-
Sucul de castraveti detoxifica ~ Dieta cu castravete si lamaie
Sucul proaspăt de castraveți este un tonic extraordinar. Sucul de castraveți este o băutură foarte alcalinizantă și hidratantă, bogată în nutrienți precum vitaminele A, C, K, magneziu, siliciu și potasiu. Are capacitatea de a curăța și detoxifica întregul corp, precum și de a ajuta la ameliorarea problemelor digestive, cum ar fi gastrita, aciditatea, arsurile la…
-
Spanacul verde crud si sucul de spanac – proprietati si beneficii
Consumat si preparat in mod corespunzator, spanacul si sucul de spanac este benefic in corectarea multor afectiuni uzuale. Dupa cum ne-am inteles in articolul despre sfecla rosie, spanacul (in latina Spinacia oleracea) face parte din aceeasi familie, Amaranthaceae. Se pare ca exista mai multe tipuri de spanac, insa in general, are frunzele netede, largi, lunguiete, de…
-
Seminte de urzica – Proprietati, beneficii, retete si idei de consum
Gaseste si consuma seminte de urzica proaspete sau uscate, gatite sau crude. Imbogatesti organismul cu minerale si iti regenerezi sangele atunci cand mananci semintele de urzica. Traieste sanatos si fii constient ca tu esti ceea ce mananci pentru ca de fiecare data extragi ce ai nevoie din mancare si restul elimini! Ce ramane in tine,…
-
Rucola protejeaza organismul de boli – beneficii, proprietati si retete
Rucola , cunoscuta si sub numele de Eruca sativa, ruchetă sau aragulă, este o planta comestibila. Este adesea folosita in salate sau in sucurile verzi. Frunzele sunt destul de lungi si au intre 4 si 10 lobi laterali mici, si unul mare in varf. Frunzele tinere au un gust usor dulce si mai putin piperat,…
-
Leusteanul – planta medicinala si aromatica – Proprietati si beneficii
Leusteanul – in latina Levisticum officinale – este o planta medicinala perena, aromatica, legumicola, cu valoare terapeutica. Este originara din bazinul mediteranean unde se intalneste si azi in stare salbatica. Popular, leusteanul se mai numeste buruiana de lungoare, leostean, libistoc, lustrean, păscănaț. In Romania, leusteanul se intalneste in majoritatea gradinilor taranesti. Nu se cunoaste insa…
-
Cicoarea si Soarele – Descopera beneficiile ceaiului de cicoare!
Cicoarea – in latina Cichorium intybus – este o planta medicinala perena. Popular se mai numeste cicoară, cicoare de camp, cicoare de vară, cicoare salbatica, cicorie amara, cociță, doruleți dudău, floarea-secerei, încingătoare, mestică, scai voinicesc, scăiușeț de casă, sporiș. Dacii ii spuneau diudău, dudăi, dudău. Este cunoscuta din antichitate si apreciata ca planta medicinala si…
Aceste plante cu leac sunt tratamentul Naturii pentru suferințele noastre. Descoperă plantele cu proprietăți medicinale, indicații de recoltare, preparare și utilizare pentru beneficiile lor asupra stării noastre de sănătate. Din lumea ierburilor vindecătoare îți prezentăm pe cele mai deosebite, alături de sfaturi și recomandări pentru terapia de vindecare cu plante. Fie ca hrana să-ți fie și medicament!