Plante cu leac

  • Mananca usturoi crud inainte de culcare

    Usturoiul, antibiotic natural impotriva infectiilor si a parazitilor

    Usturoiul (lat. Allium sativum) – este un “ciorchine” de căței, închiși într-o “tunică de hârtie”. Are o singură tulpină cu frunze lungi și subțiri, flori comestibile – albe-trandafirii, și un bulb a cărui aromă crește atunci când este zdrobit sau tăiat. Usturoiul este cultivat și folosit pe scară largă în aproape toate culturile din lume…

    Continuă lectura

  • Frunzele de mur și murele beneficii pentru sanatatef

    Murul, murele + Sucul de mure ~ 14 Beneficii și proprietăți

    Murul (Rubus fruticosus sau rubus villosus) este un arbust indigen viguros, acidofil, intalnit la campie, in regiunea deluroasa si pana la munte. Creste pe la marginea padurilor, prin tufisuri, raristi, pe coaste. Prefera luminozitatea directa. Este cunoscut pentru delicioasele sale fructe care se coc toamna. Datorita spinilor murului, murele se culeg cu atentie, insa merita datorita…

    Continuă lectura

  • Sofranul (Crocus sativus) - Floare si stamine

    Sofranul ajută la scăderea colesterolului – Ulei de sofran in terapie

    Sofranul (Crocus sativus) este o planta erbacee, perena, inalta pana la 30 cm, cultivata din cele mai vechi timpuri in scopuri alimentare. In popor i se mai spune sofran bun, sofran galben, sofran de gradina, sofran primavaratec. Stigmatele acestor flori contin uleiuri eterice. Aromatizează şi colorează lichioruri şi multe feluri de mâncăruri, în special orezul.…

    Continuă lectura

  • Suc din flori de salcam cu lamie

    Florile de salcam in alimentatie – Proprietati, beneficii si retete cu flori

    Florile de salcam sunt recomandate in tratamentul diferitelor afectiuni, insa se folosesc si in alimentatie. Salcamul – in latina Robinia pseudacacia – este un arbore foios originar din America de Nord. A fost introdus in Romania ca planta ornamentala in 1750. Popular se mai numeste acacie, acaț, bagrin, brebene, lemn alb, lemn de acaț, pănar,…

    Continuă lectura

  • Sucul de castraveti beneficii pentru sanatate

    Sucul de castraveti detoxifica ~ Dieta cu castravete si lamaie

    Sucul proaspăt de castraveți este un tonic extraordinar. Sucul de castraveți este o băutură foarte alcalinizantă și hidratantă, bogată în nutrienți precum vitaminele A, C, K, magneziu, siliciu și potasiu. Are capacitatea de a curăța și detoxifica întregul corp, precum și de a ajuta la ameliorarea problemelor digestive, cum ar fi gastrita, aciditatea, arsurile la…

    Continuă lectura

  • sucul de spanac cu castravete beneficii pentru sanatatea ta

    Spanacul verde crud si sucul de spanac – proprietati si beneficii

    Consumat si preparat in mod corespunzator, spanacul si sucul de spanac este benefic in corectarea multor afectiuni uzuale. Dupa cum ne-am inteles in articolul despre sfecla rosie, spanacul (in latina Spinacia oleracea) face parte din aceeasi familie, Amaranthaceae. Se pare ca exista mai multe tipuri de spanac, insa in general, are frunzele netede, largi, lunguiete, de…

    Continuă lectura

  • Tomatillo verde si tomatillo mov

    Tomatillo ~ Tomata verde de Mexic ~ proprietati, utilizari + 3 retete

    Tomatillo, in latina Physalis philadelphica, face parte din familia Solanaceelor si este o surioara mai mica a rosiei. Este verde sau mov, in forma de rosie, acoperita cu un invelis ca de hartie. Aceasta planta este originara din America Centrala. Este ingredientul principal din salsa verde, oferindu-i o aroma usor picanta. Invelisul este adesea inclus…

    Continuă lectura

  • Seminte de urzica cu miere de albine

    Seminte de urzica – Proprietati, beneficii, retete si idei de consum

    Gaseste si consuma seminte de urzica proaspete sau uscate, gatite sau crude. Imbogatesti organismul cu minerale si iti regenerezi sangele atunci cand mananci semintele de urzica. Traieste sanatos si fii constient ca tu esti ceea ce mananci pentru ca de fiecare data extragi ce ai nevoie din mancare si restul elimini! Ce ramane in tine,…

    Continuă lectura

  • Rucola plantata in gradina - Frunze comestibile

    Rucola protejeaza organismul de boli – beneficii, proprietati si retete

    Rucola , cunoscuta si sub numele de Eruca sativa, ruchetă sau aragulă, este o planta comestibila. Este adesea folosita in salate sau in sucurile verzi. Frunzele sunt destul de lungi si au intre 4 si 10 lobi laterali mici, si unul mare in varf. Frunzele tinere au un gust usor dulce si mai putin piperat,…

    Continuă lectura

Aceste plante cu leac sunt tratamentul Naturii pentru suferințele noastre. Descoperă plantele cu proprietăți medicinale, indicații de recoltare, preparare și utilizare pentru beneficiile lor asupra stării noastre de sănătate. Din lumea ierburilor vindecătoare îți prezentăm pe cele mai deosebite, alături de sfaturi și recomandări pentru terapia de vindecare cu plante. Fie ca hrana să-ți fie și medicament!