Plante cu leac
-
Usturoiul, antibiotic natural impotriva infectiilor si a parazitilor
Usturoiul (lat. Allium sativum) – este un “ciorchine” de căței, închiși într-o “tunică de hârtie”. Are o singură tulpină cu frunze lungi și subțiri, flori comestibile – albe-trandafirii, și un bulb a cărui aromă crește atunci când este zdrobit sau tăiat. Usturoiul este cultivat și folosit pe scară largă în aproape toate culturile din lume…
-
Murul, murele + Sucul de mure ~ 14 Beneficii și proprietăți
Murul (Rubus fruticosus sau rubus villosus) este un arbust indigen viguros, acidofil, intalnit la campie, in regiunea deluroasa si pana la munte. Creste pe la marginea padurilor, prin tufisuri, raristi, pe coaste. Prefera luminozitatea directa. Este cunoscut pentru delicioasele sale fructe care se coc toamna. Datorita spinilor murului, murele se culeg cu atentie, insa merita datorita…
-
Sofranul ajută la scăderea colesterolului – Ulei de sofran in terapie
Sofranul (Crocus sativus) este o planta erbacee, perena, inalta pana la 30 cm, cultivata din cele mai vechi timpuri in scopuri alimentare. In popor i se mai spune sofran bun, sofran galben, sofran de gradina, sofran primavaratec. Stigmatele acestor flori contin uleiuri eterice. Aromatizează şi colorează lichioruri şi multe feluri de mâncăruri, în special orezul.…
-
Florile de salcam in alimentatie – Proprietati, beneficii si retete cu flori
Florile de salcam sunt recomandate in tratamentul diferitelor afectiuni, insa se folosesc si in alimentatie. Salcamul – in latina Robinia pseudacacia – este un arbore foios originar din America de Nord. A fost introdus in Romania ca planta ornamentala in 1750. Popular se mai numeste acacie, acaț, bagrin, brebene, lemn alb, lemn de acaț, pănar,…
-
Sucul de castraveti detoxifica ~ Dieta cu castravete si lamaie
Sucul proaspăt de castraveți este un tonic extraordinar. Sucul de castraveți este o băutură foarte alcalinizantă și hidratantă, bogată în nutrienți precum vitaminele A, C, K, magneziu, siliciu și potasiu. Are capacitatea de a curăța și detoxifica întregul corp, precum și de a ajuta la ameliorarea problemelor digestive, cum ar fi gastrita, aciditatea, arsurile la…
-
Spanacul verde crud si sucul de spanac – proprietati si beneficii
Consumat si preparat in mod corespunzator, spanacul si sucul de spanac este benefic in corectarea multor afectiuni uzuale. Dupa cum ne-am inteles in articolul despre sfecla rosie, spanacul (in latina Spinacia oleracea) face parte din aceeasi familie, Amaranthaceae. Se pare ca exista mai multe tipuri de spanac, insa in general, are frunzele netede, largi, lunguiete, de…
-
Seminte de urzica – Proprietati, beneficii, retete si idei de consum
Gaseste si consuma seminte de urzica proaspete sau uscate, gatite sau crude. Imbogatesti organismul cu minerale si iti regenerezi sangele atunci cand mananci semintele de urzica. Traieste sanatos si fii constient ca tu esti ceea ce mananci pentru ca de fiecare data extragi ce ai nevoie din mancare si restul elimini! Ce ramane in tine,…
-
Rucola protejeaza organismul de boli – beneficii, proprietati si retete
Rucola , cunoscuta si sub numele de Eruca sativa, ruchetă sau aragulă, este o planta comestibila. Este adesea folosita in salate sau in sucurile verzi. Frunzele sunt destul de lungi si au intre 4 si 10 lobi laterali mici, si unul mare in varf. Frunzele tinere au un gust usor dulce si mai putin piperat,…
Aceste plante cu leac sunt tratamentul Naturii pentru suferințele noastre. Descoperă plantele cu proprietăți medicinale, indicații de recoltare, preparare și utilizare pentru beneficiile lor asupra stării noastre de sănătate. Din lumea ierburilor vindecătoare îți prezentăm pe cele mai deosebite, alături de sfaturi și recomandări pentru terapia de vindecare cu plante. Fie ca hrana să-ți fie și medicament!