Postul cu apă terapeutic – Prima zi de post cu apă din 35

Salutare. Sunt Jorjette și de astăzi încep o serie de video-uri despre postul cu apă. De ce este important să ținem un post cu apă? Cât să ținem un post cu apă? Ce înseamnă postul de apă pentru fiecare vom afla în video-ul de astăzi.

Eu am început astăzi un post cu apă care sper să-l țin 40 de zile. Aceasta este prima zi și voi vorbi pe scurt despre experiența mea de astăzi care a fost destul de drăguță. Am fost destul de relaxată astăzi.

Postul cu apa ziua 1 min

Ce ar trebui sa stii cand incepi postul

Prima zi este tot timpul ușoară și nu foarte ușoară, pe motiv că senzația de foame încă este prezentă. Nu este prima dată când țin postul cu apă, am ținut frecvent un post cu apă.

Prima dată a fost de o zi, apoi am ținut 5 zile de post cu apă și cea mai lungă perioadă a fost de 9 zile, perioadă în care am consumat doar apă. În urma postului de 9 zile am ajuns la concluzia că după 3-4 zile dispare senzația de foame și postul cu apă continuă destul de lejer, singura chestie ar fi faptul că, corpul nu are suficient de multă energie și trebuie să fie foarte relaxat.

Pentru a ține un post cu apă, este nevoie să ai tot timpul doar pentru tine. Nu te poți baza că faci anumite activități (dacă poți să le faci, le faci) pentru că nu știi cum te vei simți dintr-un moment în altul. De aceea, dacă decizi să începi un post cu apă (de lungă durată), trebuie să fii sigur că ai tot timpul pentru tine – nu ai un loc de muncă sau îți iei concediu (când e prea dificil dacă este cazul) și ții un post cu apă.

Acum depinde de perioada pe care alegi să o ții. Dacă vrei să ții un post doar de o zi (1-7 zile), poți să faci toate lucrurile care consideri că sunt importante pentru tine. În rest, dacă vrei să ții o perioadă mai lungă de timp, trebuie să ai mai multe zile la dispoziție pentru tine.

Este important să știi că începerea postului începe cu o zi premergătoare în care se consumă fructe și legume crude (în general cât mai zemoase), după care intri în etapa postului propriu-zisă. De aici mai departe ții cât consideri tu că este necesar pentru intenția ta pe care trebuie să ți-o stabilești la începutul postului și o chestie foarte importantă este ieșirea din post.

Ieșirea din post putem spune că este chiar mai importantă decât etapa postului în sine deoarece, dacă în perioada postului, corpul nostru fizic, energetic și spiritual se curăță, în perioada de ieșire din postul cu apă aducem înapoi energie de viață dătătoare. Ori, contrează foarte mult cum facem acest lucru!

Dacă ții un post de 3 zile, ieșirea din post va fi tot de 3 zile. Dacă ții un post de 10 zile, ieșirea din post va fi 10 zile. Dacă ții un post de 40 de zile, ieșirea va fi de 40 de zile. Ieșirea din post înseamnă că în perioada respectivă vei consuma doar sucuri și hrană vie + hrană crudă. Sucurile pot fi stoarse la rece, prin presare, pot fi pregătite de tine acasă, nu ai nevoie să ți le cumperi.

Un lucru foarte important, momentul în care începi un post este să știi de ce vrei să ții postul (intenția). Ce crezi că îți va aduce postul? Sau ce vrei să îți aducă postul?

Postul cu apă, denumit și postul de vindecare, are rolul de a te curăța, să spunem. A curăța este un cuvânt destul de vag, dar, ținut cum trebuie, poate vindeca anumite afecțiuni. Personal, am ales să încep acest post cu apă pentru că de foarte mult tatonez acest teren.

În urma experiențelor avute până în prezent, mi-am propus la un moment dat să țin postul cu apă 40 de zile. Nu știu încă dacă voi reuși să ajung la ziua 40, important este că am început și pe parcurs o să văd cum mă simt.

Este important ca perioada postului să fiu sub supraveghere și în acest caz mă ajută soțul meu care mă va supraveghea și va fi alături de mine în cazul în care voi avea nevoie de ceva.

În rest, pe parcursul postului ne vom auzi frecvent. Astăzi este ziua întâi. Cum v-am spus deja, este o zi destul de lejeră. Corpul încă are foarte multe resurse, am foarte multă energie, motiv pentru care astăzi am făcut curățenie, am făcut tot felul de chestii, deci, o zi de post cu apă este destul de lejeră.

Mai mult, despre postul cu apă…

Postul cu apă se poate ține frecvent o zi. Am cunoscut persoane care țin post cu apă o zi pe săptămână. Asta ajută pentru sănătatea generală a organismului. Dacă dorești să urmărești experiențele mele pe timpul postului cu apă și vrei să afli mai multe informații, teoretice și practice despre postul cu apă, te invit să urmărești canalul nostru de youtube, Blogul lui Jorjette.

Te aștept mâine pentru un nou video legat de latura spirituală a postului cu apă, dar și cu alte informații.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *