Îți poți iubi pentru totdeauna sufletul pereche? L-ai găsit?

Iubirea… Ce este iubirea ? Da, definiții sunt multe, teorii.. însă, ce este ea ? O vezi ? Există ? De unde știi că ea există ? Mereu am crezut că iubirea este ca vântul. Nu o vezi, însă o poți simți. O simți în tot corpul, o simți așa de mult, încât îți dai seama că iubirea este „hrana ta spirituală”. Sufletul pereche? Ce este sufletul pereche?

Aș putea vorbi despre tot feluri de iubiri, însă, cum știm cu toții, una singură este cea care te face să te simți special sau specială. Titlul articolului ce il expun a ajuns pe hârtie, în urma unei experiențe ce m-a făcut să înțeleg cât de mult contează sufletul pereche. Iti adresez următoarea întrebare, drag cititor. Ai simțit vreodată că iubesti cu adevărat ? Că persoanei căreia îi răspunzi cu dragoste, este sufletul tau pereche ? Dar cum iti dai seama dacă este așa sau nu ? Mă gândesc, că în cazul unora, aparențele ar înșela.

Ce este sufletul pereche?

Sufletul pereche. Ce este ? Ce înseamnă ? Când apare ? Unde apare ? De ce apare ? Întrebări ce , pentru unii râmân fără răspuns.. Sufletul pereche este o persoană alături de care simți că tot ce înseamnă TU, devine NOI, tot ceea ce o dată a fost doar tu singur, acum devine noi amândoi.. Cum știi care este sufletul pereche ? Totul începe prin a simți o mică înțepătură la nivelul stomacului, ochii îți rămân deschiși fără să clipești, iar inima. Of… inima începe să bată mai tare ca niciodată..

Probabil că acum doresti să iti răspund la toate întrebările de mai sus. Voi încerca prin ceea ce voi așterne în următoarele rânduri să iti pot dezvălui câte ceva din acest, ce pentru unii înseamnă, mister. Să știi că nu este ușor deloc. Apare acel sentiment de frică din momentul în care stabilești conexiunea cu ea, respectiv cu el. Începi să ai teamă de tot ceea ce urmează să însemne voi, nu înțelegi, nu știi dacă este ceea îți dorești sau, dacă este o altă relație trecătoare.

În primul rând, trebuie să o vezi, respectiv să îl vezi cu adevărat, așa cum este ea/el. Nu poți alege tu când se poate întampla, dar simți că din acel moment, lumea ta, a devenit și lumea ei/lui. Doar uitându-te la ea/el, mai ales în ochii ei/lui, înțelegi tot ce îți spune, te face să fii atent, te face să te simți altfel, mai special/ă.

Nu este nevoie să o/îl întrebi, pur și simplu, îți dai seama când are nevoie de ceva, sau îi înțelegi perfect starea în care se află.. Sufletul pereche îți transmite, fără cuvinte, ceea ce gândește, conexiunea făcându-se la nivelul întregii voastre ființe. Este de ajuns, o clipire de ochi, un simplu și firav gest, ca să înțelegi ce se întâmplă în sufletul său.

Care este sufletul tau pereche?

În continuare, aș dori să te fac să înțelegi ce înseamnă sufletul pereche în viața fiecăruia. Persoana iubită este cea care iti este aproape, indiferent de ceea ce se întâmplă în jurul tau, care nu ține cont de situații, ci face totul astfel încât să fii fericit/ă. Dar te-ai gândit vreodată, dacă ar exista o barieră, să-i spunem „temporală”, pentru început, ce efecte ar avea asupra ta ? O dată ce ai stabilit conexiunea, orice impediment, oricât de mic ar fi el, ce ar perturba legătura, te slăbește, te prăbușește moral, dorul devine o durere ce o simțiți fără încetare. Nopțile își pierd din temporalitate, iar sufletul începe să plângă de povara ce o duce cu el.

În al doilea rând, iti atrag atenția și asupra rolului unui suflet pereche. El poate să apară atunci când avem nevoie cel mai mult. Este în măsură să ne ocrotească, să ne dea un sfat, sau chiar să ne schimbe cu totul. Sufletul pereche va fi mereu partea din puzzle-ul inimii care ne lipsește. Stabilirea legăturii cu sufletul pereche ne dezvăluie și noi lucruri, putem învăța unul de altul, fără a ne transmite cuvinte, ci doar la nivelul conexiunii stabilite.

Viața alături de sufletul pereche este ca și construcția unei clădiri.

Pe timp ce trece, mai pui câte o cărămidă la relație. Si începi să tot construiești, astfel încât să realizați cea mai mare construcție posibilă. Un prezent etern unul alături de celălalt, privindu-vă unii în ochii celuilalt. Zâmbind când sunteți fericiți, și consolându-vă când viața vă pune la necazuri..

Ajung și la ultima parte, anume la a încerca să vă răspund la întrebarea : „Îți poți iubi pentru totdeauna sufletul pereche ?”

Voi cum ați răspunde la o astfel de întrebare ? Da, nu, poate, depinde? Într-adevăr, există, în societatea modernă, acest nou trend, azi suntem, mâine nu mai suntem. Cu ce folos ? Fiind superficial/ă și observând doar ce este la suprafață, fără să îți dai seama că, în adâncul inimii tale, ceva s-a făcut pulbere..

De ce să cauți fericirea acolo unde știi sigur că nu ai să o găsești ? De ce să pierzi timp, uneori demnitate, alteori prieteni, ca să cauți ceva alături de care fericirea este o complexă joacă, cu reguli impuse ? Iti spun, deschide ochii, uita-te la cel alături de care fericirea atinge simplitatea universală. Răspunsul meu la întrebare ? DA. Sufletul pereche va rămâne mereu alături de tine, oricât de greu este în viață, orice s-ar întampla, viața ti-a fost schimbată datorită lui..

Niciodată să nu renunțați la a vă iubi, pentru că dragostea este singura cale prin care, tu și sufletul tău pereche veți fi un singur tot, ce va fi pus la încercare pe viață. Te cufunzi în inimă și îl simți acolo. Tacerea capătă mii de nuanțe. Îl poți simți de la distanță. Îl poți simți în toată complexitatea lui, ca și cum l-ai cunoaște de mii de ani. Este ca și cum nu mai aștepți nimic de la celălălt, pentru că ai deja totul. Simplul fapt că știi că există îți este suficient..

Autor: Paraschiv Vlad


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 31 Pareri

Spune parerea ta!

 

Sus