Se taie doi-trei cartofi la fel cum se taie pentru cartofii prajiţi- se pun pe fundul tavei yena (sau a unei tave normale). Se spală aproximativ o cană de mei, care, după ce se scurge de apă, se presară peste cartofi. Adăugaţi sare, puţin ulei, două roşii date pe răzătoare şi alte condimente, în funcţie de preferinţe.
Se adaugă apă cât să cuprindă întreaga cantitate existentă în tavă, iar pe deasupra adăugaţi felii de roşii. Băgaţi la cuptor şi lasati aproximativ 15-20 de minute, până este absorbită apa (încercaţi să vedeţi dacă este gata sau nu).

Separat, se face sosul: 150-200 g smântână, o banană zdrobită, 5-6 căţei de usturoi, pătrunjel, sare.

Poftă bună!

mei-la-cuptorpofta-buna

Share the Love!

3 comentarii la „Reţetă de mei la cuptor”

  1. Fara niciun fel de produs animal, adica reteta de tip ”vegan” (yuck)

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *