Romania Regat? Are sanse Romania sa redevina regat?

România regat?? “Am fi onoraţi ca România să fie condusă de o familie regală!” – tocmai ce am citit acest comentariu undeva pe un site dedicat familiei regale. Deci chiar există oameni care îşi doresc ca România să redevină regat.

Din punctul meu de vedere, cei care fac parte din familia regală sunt tot nişte oameni, aşa cum suntem cu toţii,aşa cum este  Băsescu şi Boc, aşa cum sunt toţi cei de la conducere. Chiar crede cineva că dacă o să avem rege acesta va avea moţ în frunte şi noi toţi vom fi bogaţi, vom face ce vrem noi şi în plus vom fi şi fericiţi până la adânci bătrâneţi? Credeţi că evoluţia acestei ţări stă doar în conducători??

Conducătorii sunt oameni aleşi de oameni, deci evoluţia ar trebui să plece de la popor,pentru că nu mai este timp să aşteptăm un miracol. Cei de la conducere sunt o mână de oameni, iar pentru că noi poporul – noi cei care ar trebui să-i susţinem cu energie pozitivă , noi majoritatea nu evoluăm, ei fac ce tot vor,ceea e perfect logic şi normal.

Dar, cum să evoluăm ca popor când singura noastră grijă este ce fac alţii, în special ce fac conducătorii? Trăim cu atâta ură faţă de aceştia încât uităm să mai trăim prezentul şi visăm cai verzi pe pereţi, visăm la regate pline de măreţie, pline de nobilime, de prinţi şi prinţese, dar probabil omitem că orice regat are oamenii săi de rând, are sărăcimea care există din cele mai vechi timpuri, are aceleaşi lucruri ca şi celelate forme de organizare, doar hârtiile şi denumirile diferă.

Are şansa ţara noastră să evolueze când noi vrem altceva, când noi trăim în trecut şi în viitor? Poate dacă am trăi în prezent am putea construi un viitor frumos pentru România, dar asta ar însemna să ne vedem de lungul nasului, să fim sinceri cu noi înşine, să-i acceptăm pe cei din jurul nostru fără să-i deranjăm cu manifestarea noastră şi să avem grijă de regatul din noi, pe acela să-l punem la punct, şi apoi probabil nu am mai avea nevoie ca România să redevină regat, căci lucrurile vor deveni armonioase atât în noi cât şi în exteriorul nostru.

Ce spuneţi, ne apucăm să începem măcar să turnăm temelia regatului din noi? Sau continuăm să murim de foame (la propriu şi la figurat) în aşteptarea ca altcineva să-şi construiască propriul regat şi să ne dea şi nouă? Şi ce se întâmplă dacă nimeni nu ne dă nimic – aşa cum se întâmplă deja…

Rămânem fără nimic, aşa cum ne-am născut, doar că în plus mai avem şi o codiţă de care nu avem nevoie – cu vorbele, cu supărările şi cu tristeţile acumulate. Şi alţii totuşi vor sta în regatul lor şi vor fi fericiţi căci nu au nevoie de nimeni să-i conducă, ei sunt proprii regi. Puţini vor fi însă aceia care nu aşteaptă de la alţii,  ci fac şi tac.

Mi-am încheiat pledoria, onorat public. Mă înclin în faţa domniilor voastre şi vă doresc să fiţi fericiţi. Alegerea este a fiecăruia din noi .


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

5 răspunsuri la „Romania Regat? Are sanse Romania sa redevina regat?”

 1. Avatar Laurentiu
  Laurentiu

  Regat sau nu, in tara asta nu se va schimba nimic. Pe toti ii aud facand o comparatie de genu: Pai in Romania ar putea fi ca in Regatul Unit, ca doar ei o duc bine cu acea forma de conducere. Pai da, ei o duc bine indiferent de forma lor de conducere pentru ca sunt mai evoluati cu 100 de ani decat noi, atat economic cat si mental!

 2. Avatar Michael Dorween
  Michael Dorween

  … caci , prosti am fost si suntem si vom fi , daca si alta sleahta de-asistati vom mai hrani … A ! sau , poate vrea si regele sa moara ca martir … (vezi conducatorii inaintasi)…

  1. Sunt multi care “hranesc” pe altii fara sa se hraneasca pe ei insisi. Spune-mi si mie, de ce ar vrea cineva ca Romania sa redevina regat ? Ce iti poate da un regat? Poate stii tu mai bine,ca eu nu am exemple care sa-mi de-a macar o idee de cum ar putea sa se schimbe ceva.

 3. Avatar Daniela
  Daniela

  Tot ce este posibil, nu zic nu la ce ai spus tu. Eu nu as vrea dar nu eu decid ci altcineva…

 4. Avatar prietenul
  prietenul

  Ei ce rege…Familia regala din Romania e imbatranita iar cei care sunt nu prea stiu sa vorbeasca romaneste si pe deasupra cei mai tineri mi se par putin cam ingamfati.

  Vizavi de clasa noastra politica parerea mea e ca avem nevoie de un conducator ceva mai tanar..nu ma refer la ponta ca e varza poate altul care o sa apara in curand sper ca de nu ne ducem de rapa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *