Sănătate și Frumusețe - Pagina 49

retinopatie pigmentara

Retinopatie pigmentara – posibile tratamente

0 0 Retinita sau pigmentara – este un grup de tulburări ereditare caracterizate prin pierderea progresivă a vederii periferice şi prin dificultăţi de vedere pe timp de noapte, dificultăţi ce pot duce la pierderea vederii centrale. Diagnosticul de retinită pigmentară (retinopatie pigmentara – RP) poate fi copleşitor pentru mulţi pacienţi. În timp ce terapiile sunt …

Retinopatie pigmentara – posibile tratamente Citește mai departe »

probiotice

Probiotice – acidofilus în lupta cu infecţiile

0 0 În tractul digestiv şi în vagin, în mod natural există organisme vii microbiene numite probiotice.  Probioticele sunt considerate benefice şi sunt denumite bacterii prietenoase. Ele ne ajută să ne păstrăm sănătatea cât mai mult posibil prin suprimarea creşterii bacteriilor cu un potenţial dăunător, îmbunătăţirea funcţiei sistemului imunitar, prin creşterea numărului de bacterii protectoare …

Probiotice – acidofilus în lupta cu infecţiile Citește mai departe »

ciocolata cu lecitina

Lecitina stimulează funcţiile cerebrale

0 0 Lecitina este o substanţă naturală ce conţine colină, fosfor, inozitol şi acid linoleic. Consumul de lecitina ajută la prevenirea aterosclerozei, protejarea împotriva bolilor cardiovasculare, îmbunătăţeşte funcţiile creierului, ajută la o menţinere sănătoasă a ficatului şi rinichilor, ajută în absorbţia vitaminei A şi repară leziunile hepatice cauzate de consumul de alcool. Acest nutrient este …

Lecitina stimulează funcţiile cerebrale Citește mai departe »

Calitatea şi rolul glucidelor

0 0 Glucidele sunt necesare nu numai ca sursă energetică ci şi pentru metabolizarea lipidelor şi proteinelor. De aceia se afirmă că, “grăsimile ard la focul glucidelor” şi “glucidele cruţă proteinele”. Fiecare gram de glucoză oxidat eliberează patru calorii. O parte din glucoză este folosită imediat pentru nevoile energetice ale organismului iar o mică parte …

Calitatea şi rolul glucidelor Citește mai departe »

Despre intoxicaţia cu ouă

0 0 Acizii şi alte deşeuri ale indigestiei prin proteine şi de putrefacţie sunt uşor de depistat în urină. Din punct de vedere ştiinţific, ei aparţin grupului fenolilor, acizilor indoxil–sulfurici, acidului uric şi aminoacizilor toxici. Adesea sunt eliminaţi “prin substituţie” prin mucoase sau prin difuziune în lichidul spinal. Am amintit înainte că albuşul preparat este …

Despre intoxicaţia cu ouă Citește mai departe »