Laptisor de matca pentru un ten tanar si luminos

Remediile naturale ce au ca bază produse apicole au fost şi sunt secretul multor vindecări miraculoase. Aceste tratamente naturale ar trebui să fie cât mai mult luate în seamă doarece stimulează şi refac capitalul biologic al omului, sănătos sau bolnav, şi pot mări puterea de adaptare şi apărare a organismului. De aceea medicina populară are ca şi componente principale remediile pe bază de produse ale stupului. Unul dintre aceste produse superconcentrate ale albinelor doici este lăptişorul de matcă. Aliment extrem de bogat în substanţe nutritive, lăptişorul de matcă conţine toate mineralele de care organismul uman are nevoie şi este foarte bogat în vitamine.

fagure de albine laptisor de matca
Produsele stupului pot stimula şi reface capitalul biologic al omului, sănătos sau bolnav, şi îi pot mări puterea de adaptare

Efectele acestor fiole cu laptisor de matca asupra unor boli au fost evidenţiate din cele mai vechi timpuri. Mai nou, în zilele noastre s-a demonstrat că laptisorul de matca este eficace în cazul îmbătrânirii tenurilor, regenerând ţesuturile. Deasemenea are efecte bune în neurastenii, stări de surmenaj, convalescenţe, în îmbătrânire prematură şi în tratarea bătrâneţii, tulburări de creştere sau sarcină. Valoarea clinică a lăptişorului de matcă împreună cu propolisul a fost evidenţiată de cercetători în infecţii vitorice, procesele de revitalizare, a vederii slăbite şi arterosclerozei.

Masti naturale cu laptisor de matca – crema de fata cu laptisor de matca

Laptisorul de matca este foarte bogat în substanţe proteice, lipide, glucide, substanţe minerale, vitamine printre care amintim vitamina  A, vitamina B1 şi vitamina B2, fiind considerat un elixir al tinereţii pentru piele. Această substanţă ajută tenul vlăguit şi ridat să-şi recapete funcţionarea fiziologică normală.

În măştile cosmetice care se pot aplica săptămânal, laptisor de matca poate fi folosit în diferite amestecuri în funcţie de felul tenului: pentru tenuri uscate cu gălbenuş, iar pentru cele grase cu albuş de ou. Pentru tenurile normale, uscate sau grase se amestecă lapisor de matca cu argilă, drojdie de bere sau tărâţe. Pentru tenurile normale spre gras se amestecă laptisor de matca cu sucuri de citrice.Aceste măşti se menţin pe faţă 20-25 minute, apoi masca se îndepărtează cu ajutorul unui tampon muiat în apă călduţă. La sfârşit faţa se clăteşte cu apă rece.

Dacă doriţi să aveţi în gama voastră de produse acest miraculos ingredient, nu ezitati. Va puteti face acasa o minunata crema de fata cu laptisor de matca pe care sa o folositi pentru reintinerire. Laptisor de matca puteti gasi in special la apicultori, calitatea este presupun, superioara. La aceasta crema puteti adauga si miere de albine, propolis si polen, o crema de fata cu laptisor de matca si produse apicole de calitate.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *