Schizofrenia – o boala care afecteaza 80000 de persoane

Conform unui studiu, cam 150 din fiecare 100.000 de persoane se vor imbolnavi de schizofrenie, boala fiind provocata de anumite evenimente , ca de exemplu o infectie virala ce are ca efect modificari biochimice in organism, sau stresul de zi cu zi din viata, mai exista si factorul ereditar, in cazul in care un parinte este schizofrenic, riscul unui copil de a avea aceasi boala este de 8-18%.

Asadar e aproape imposibil sa prevenim o astfel de boala, un tratament 100% sigur de vindecare nu exista, pe langa reechlibrarea balantei biochimice e nevoie si de alte tratamente complementare, terapie familiala psiho-educationala. folosirea cu regularitate a medicamentelor antipsihotice, relatii sociale cu familia si prietenii, un real suport din partea lor, integrarea bolnavului la locul de munca.

Intrebarea este: daca pentru un schizofrenic, realitatea e interpretata in mod anormal, familia bolnavului cum o percepe? Cum poate trai cu ideea ca cel pe care il iubeste e macinat zi de zi de temerile paranoice, incapabil sa raspunda la afectiune si sa se lasa ajutat?

Autor: Lucia


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 20 Pareri

  1. Lucia Lucia
  2. calugaritei calugaritei
  3. Paul Padurariu Paul Padurariu
  4. aura aura
  5. Mihaela Mihaela
  6. Flavia Flavia
  7. Mona Mona

Spune parerea ta!

 

Sus