Stiu ce inseamna naturalul suc de portocale cu pulpa, dar..

naturalul suc de portocale cu pulpa

Cu sucul de la o portocala, amestecat cu 2 litri de apa, si eventual extra indulcit cu miere sau zahar brun, poti prepara o sicla de 2 litri de suc de portocale cu pulpa.  Il poti consuma in 3-4 zile la fel ca orice suc de portocale din comert, daca il pastrezi la frigider.

O sticla cu suc de portocale din comert, sa fim seriosi, nu contine nici macar jumatate din sucul de la o portocala. Are si o gramada de conservanti si de substante chimice de genul colorantilor si aromelor. Si mai contine si suc din concentrat de suc de portocale.

Acest suc din concentrat de suc de portocale, uneori are un procent sub 5%! Cum s-a obtinut acest suc concentrat, este clar, ca imi aduc si eu aminte de pliculetele fermecate cu praf acru, 1 plic – 3 litri de suc!

Reteta pentru naturalulsuc de portocale cu pulpa, la o sticla de 2 litri, este simpla: 1 portocala, zahar sau miere de albine si apa.

naturalul suc de portocale cu pulpa

O portocala cat costa? Depinde cat e de mare, dar nu poti da mai mult de 2 lei pe o portocala! Acum o lingura de miere sau de zahar cat costa? 4-5 pliculete de zahar – 1 leu ? Apa? 2 litri de apa? Ce zici de apa de la robinet? Fiarta sau filtrata, e buna pentru sucul de portocale! Amesteci totul intro sticla si ai naturalul suc de portocale ce costa 4 lei. Rezultatul este mult mai bun si mai gustos decat orice suc de portocale din comert, ce costa cel putin 4 lei!

2L de Suc natural de portocale facut acasa nu poate fi comparat la gust si la calitate cu o sticla de suc de portocale din comert, care de cea mai proasta calitate fiind, poate costa 4 lei. Prigatul si altele de genul sucuri naturale cu pulpa costa mult mai mult de 2lei/litrul!

Eu stiu ce inseamna cu adevarat naturalul suc de portocale cu pulpa! Dar…

In fata realitatii, uite ca nu este atat de simplu respectat un asa adevar. Uneori cred ca din comoditate sau lipsa de indemn interior face ca in paharul din care beau suc de portocale, sa se afle o chimicala din comert pe baza de concentrat de portocale, numita Frutti Fresh sau Fanta ori Prigat. Probabil sunt invatat prin reclame si prin publicitate si prin obisnuinta. Mi se spune sa consum “un suc mai bun” care este un rahat chimic ce nu are nimic in comun cu fructul la care face referire.

Desi ies mai ieftin sa imi fac propriul suc de portocale cu pulpa, nu il fac mereu! Poate ocazional, dar nu mereu! Si uite asa aflam si cine sustine sistemul alimentar infectat de companiile farmaceutice care produc in laboratoarele lor si prafuri pentru mancare, nu doar medicamente!

Ma gandesc sa nu mai cumpar niciodata suc de portocale din comert! Ori imi fac suc dintro portocala, ori mananc o portocala si beau 1 litru de apa. In burta se face suc de portocale cu pulpa, garantat!

Dar cred ca nu ma voi abtine sa nu beau o fanta cand am ocazia (cam o data pe an)!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Bogdan Cristescu

Păreri și impresii:

3 răspunsuri la „Stiu ce inseamna naturalul suc de portocale cu pulpa, dar..”

  1. Avatar marian alfred
    marian alfred

    Sa te auda Dumnezeu, domnule Covaci si sa iti dea putere!

  2. Ce dreptate ai! Şi totuşi ni se pare mai uşor să cumpărăm sucul din magazin, chiar dacă e atât de simplu să faci unul natural şi sănătos.

    1. Eu am noroc ca magazin nu este prea aproape de mine si nici cumva in drumul meu prea des! Iau portocale mai multe o data, ca nu ajungem la rafturi prea des pe luna! Bine, in fata sucului, cand stiu cate rahaturi contine, nu ma lasa inima sa il iau daca prin zona sunt si portocale! Mai bine beau apa, asa zic eu cand vad un suc de portocale pe raft! Rezist tentatiei mult! Mai cad prada, dar nu la raft! In vizita pe undeva, la o oferta de nerefuzat etc.! Ca sa nu isc discutii inutile cu cine nu este capabil sa fie pasnic in comunicare, zic multumesc, si chiar il si beau! Asa am si un motiv bun pentru a-mi satisface dependenta de benzuat de sodiu si colorante naturale! Beau fanta de cand ma stiu! Acum … foarte rar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *