Teiul tratează insomniile

4 comentarii la Teiul tratează insomniile

Teiul (Tilia spp.) – are flori mici foarte parfumate şi poate fi greu de identificat deoarece acesta hibridează liber. Teiul pe care îl cunoaştem cu toţii este Tilia cordata.

Din florile acestui tip de tei se face un ceai digestiv, tratament pentru insomnie , tensiune nervoasă şi pentru copiii obosiţi. Cea mai apreciată miere este făcută din florile de tei şi este folosită în lichioruri şi medicamente. Scoarţa interioară a copacului (sub formă de ceai sau pudră) tratează pietrele la rinichi, guta şi bolile coronariene.

Părţi folosite: flori, frunze, crengi, scoarţa de copac şi lemnul

Utilizări magice: scoarţa de copac se foloseşte pentru protecţie, frunzele şi florile pentru nemurire. Crenguţe de tei se pun la uşă sau la poartă (infipte într+o bucată de pământ) pentru protecţie, sau se cresc în grădină din acelaşi motiv.

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

4 comentarii

  1. Sincer asta cred ca e un mit,am incercat si eu dar nu prea are efect. Ma trezesc in fiecare dimineatza la aceeasi ora indiferent la cat ma culc , e frustrant cand se intampla asta si in weekend !

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *