Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Tratament pentru crampe musculare

Ingrediente: 1 linguriţă cu rădăcină de angelică, 250 ml apă, infuzie de urzici, cremă de gălbenele, infuzie din mai multe plante, perna cu pedicuţă, propolis, miere.

Mod de preparare: decoctul de angelică (1 linguriţă cu plantă la 250 ml apă se fierb 4 minute, se lasă să se infuzeze timp de 10 minute, se strecoară şi se îndulceşte) se bea rece, câte 1 cană seara, când se aplică şi perna cu pedicuţă pe zona afectată, ţinându-se timp de 30 minute. Înainte de aplicarea pernei cu pedicuţă se face o baie cu infuzie de urzici, după care se unge zona afectată cu crema de gălbenele.

Pe perioada tratamentului se beau câte 3 căni cu infuzie de plante pe zi. Infuzia se prepară din următoarele plante: 20 g păducel, 20 g talpa-gâştei, 20 g coacăz negru, 10 g mătase de porumb, 10 g roiniţă, 10 g odolean. Modul de preparare este următorul: 1 linguriţă cu plante la 250 ml apă se lasă să se infuzeze timp de 20 minute, apoi se filtrează, se îndulceşte cu miere, adăugând şi 4-5 picături tinctură de propolis la 1 cană cu lichid.

Pentru ameliorarea crampelor este indicat să se meargă desculţ prin iarbă umedă (dimineaţa, când este rouă ); sau să se meargă prin apă rece, 3 minute pe zi, apa să fie doar până la glezne, preferabil să fie apă curgătoare.

Discuții: 3 păreri

  1. Luiza Luiza
  2. Ana- Ana-

Lasă un răspuns

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.