Travaliul si nasterea prematura

Aproximativ 5% – 10% dintre copii se nasc cu mai mult de doua saptamâni înainte de termen. Există mai multi factori sunt respobsabili pentru aceste nasteri. Unele sunt cauzate de o eroare în calculul datei, iar altele de inducerea prematura a travaliului sau cezarienei. Infectiile, afectiunile cronice, nutritia deficitara si complicatiile sarcinii pot fi, de asemenea, de vina pentru inducerea travaliului prematur. Cu toate acestea, marea majoritate a nasterilor premature sunt neexplicabile. Deseori, o mama care are o nutritie potrivita, face exercitii cu regularitate, evita medicamentele si primeste îngrijirea medicala necesara va intra, pur si simplu, în travaliu prea devreme.

Multe gravide prezinta contractii uterine premature datorita structurii uterului. S-au facut progrese semnificative în ceea ce priveste tratamentul travaliului prematur, astfel încât sa poata fi prevenite nasterile premature. Contactati-va medicul sau moasa imediat daca începe travaliul.

Având în vedere ca în timpul travaliului contractiile uterine pot fi foarte obositoare daca se continua câteva zile la rând, repausul la pat este, de obicei, recomandat atunci când apar prea devreme. Să staţi jos timp îndelungat poate produce dureri si slabiciune musculara. Pe lânga aceasta, mama este de multe ori chinuita de întrebari de genul „Am facut ceva gresit?” si „Va fi totul în regula cu copilul meu?”  Cea mai buna sustinere în acest caz vine din partea altor mame care au trecut prin aceleasi probleme.

Este destul de frecvent întâlnita situatia ca femeilor ce intra prematur în travaliu sa le fie prescrise medicamente care reduc contractiile uterine. Desi multe medicamente sunt folosite în momentul de fata pentru acest scop, inclusiv sulfat de magneziu, nifedipina, indometacina si ritodrina, doar ritodrina a fost aprobata în acest sens de Food and Drug Administration (FDA). Combinarea odihnei la pat cu ritodrina are adeseori rezultate foarte bune, dar, cu toate acestea, exista multe mame care nasc prematur.

Din fericire, sansele ca un copil nascut prematur sa supravietuiasca si sa se dezvolte normal sunt excelente. Deseori, procentul de supravietuire este mai bun în centrele unde exista experienta în îngrijirea copiilor nascuti prematuri – asa ca asigurati-va ca spitalul este pregatit pentru copilul dumneavoastra. Marea majoritate a copiilor nascuti prematur au initial probleme respiratorii datorate plamânilor imaturi (boala membranelor hialine sau sindromul de detresa respiratorie). Alti copii nascuti prematur au probleme cu infectiile. Îngrijirea medicala competenta poate face foarte multe pentru a ajuta sugarii cu aceste probleme. Cercetarile au demonstrat ca hormonii corticosteroizi administrati mamelor ce intra în travaliu înainte de saptamâna 34 de sarcina pot preveni unele probleme respiratorii ale nou-nascutului.

Parintii sunt deseori surprinsi de aspectul pe care îl au copiii nascuti prematur. Nu sunt atât de mari si de pufosi pe cât se asteapta acestia. Par destul de firavi si sunt de foarte multe ori conectati la o varietate de monitoare si alte dispozitive. S-ar putea câteodata sa fie dificil sa deosebiti copilul printre atâtea aparate. Cu toate acestea, dumneavoastra sunteti la fel de important pentru copilul dumneavoastra prematur asa cum ati fi si pentru un copil normal. Tinutul în brate si alintatul copilului sunt încurajate în multe maternitati. Copiii nascuti prematur care au contact suficient cu oamenii cresc mai rapid decât cei care nu au parte de acesta.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Un răspuns la „Travaliul si nasterea prematura”

  1. bun articolul. Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *