Variaţie termică

Când un medium cu efecte fizice operează fără să trişeze, uneori se produc, declară parapsihologii, diferenţe de temperatură în preajma fenomenului observat. Parafizicienii actuali explică aceste variaţii termice prin ipoteza conform căreia forţa P.K., pusă la contribuţie de medium, ar disocia o anumită cantitate de materie în diferitele ei elemente atomice şi subatomice, pentru ca apoi s-o reorganizeze, să o modeleze până la a produce aceste torsiuni, care s-a crezut că se pot constata la Uri Geller.

Acelaşi proces de dezintegrare, iar apoi de reorganizare ar acţiona şi în fenomenele de ectoplasmie şi de materializare. Într-o cu totul altă ordine de idei, unul dintre subiecţii cei mai străluciţi ai Laboratorului de Parapsihologie al lui Stanford Research Institute, Ingo Swann (născut în 1933), în acelaşi timp scriitor cu un temperament epicurian şi cu un caracter jovial, a devenit cunoscut, în 1973, prin experienţele pe care le-a reuşit la Maimonides Hospital, la Universitatea din New York şi la Stanford, cu ajutorul termistoarelor, instrumente de înaltă precizie pentru măsurarea temperaturii.

Concentrându-se timp de patruzeci şi cinci de secunde asupra unuia sau altuia dintre aceste termistoare, Swann cobora sau ridica temperatura după cum se decidea la tragerea la sorţi. Pentru destindere i se acorda un răgaz de treizeci de secunde între două încercări; într-o zi, când Swann se gândea tocmai la aceasta, s-a produs o diferenţă de 1° C într-un termistor închis într-un termos! Iată, cu siguranţă, o formă originală de psihokinezie.

Bogdan Cristescu
Author: Bogdan Cristescu

Îi place web-ul, grădinăritul și viața de la țară. O iubește pe Jorjette și vrea să devină cel mai cunoscut om de pe pământ. Are ambiții și nu renunță prea ușor! Consideră că "orice" poate aduce/genera mai mult "orice" și are și soluția! Scopul este intenția și încrederea! Pentru că 1+1+1 = și mai mulți de 1! Bibliografie Academia.edu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.