Vinete în ulei de măsline

Niciun comentariu la Vinete în ulei de măsline

INGRIEDENTE

  • 3 cani de ulei de masline extravirgin
  • 1 kg de vinete
  • 10 frunze de busuioc proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cani de otet din vin rosu
  • 1 lingurita de sare cu varf, piper negru

MOD DE PREPARARE

vinete in ulei de masline

  1. Spalati vinetele si uscati-le bine pe un prosop de bucatarie.
  2. Taiati-le in felii de 0,5 cm grosime. Sarati-le bine si lasati-le sa se scurga cel putin 14 ore, pentru a-si pierde toata zeama.
  3. Fierbeti otetul si adaugati vinetele numai 1 minut. Scoateti-le cu spumiera si scurgeti-le.
  4. Puneti-le intr-un vas mare de sticla si alternati cu frunze de busuioc, usturoi si piper. Turnati deasupra uleiul de masline.
  5. Acoperiti bine vasul si pastrati-l intr-un loc intunecat si racoros timp de 2 saptamani inainte de folosire. Se poate pastra 4-5 luni.

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *