Vinete în ulei de măsline

Timp de citire estimat: 1 minute


vinete in ulei de masline

INGRIEDENTE

  • 3 cani de ulei de masline extravirgin
  • 1 kg de vinete
  • 10 frunze de busuioc proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cani de otet din vin rosu
  • 1 lingurita de sare cu varf, piper negru

MOD DE PREPARARE

vinete in ulei de masline

  1. Spalati vinetele si uscati-le bine pe un prosop de bucatarie.
  2. Taiati-le in felii de 0,5 cm grosime. Sarati-le bine si lasati-le sa se scurga cel putin 14 ore, pentru a-si pierde toata zeama.
  3. Fierbeti otetul si adaugati vinetele numai 1 minut. Scoateti-le cu spumiera si scurgeti-le.
  4. Puneti-le intr-un vas mare de sticla si alternati cu frunze de busuioc, usturoi si piper. Turnati deasupra uleiul de masline.
  5. Acoperiti bine vasul si pastrati-l intr-un loc intunecat si racoros timp de 2 saptamani inainte de folosire. Se poate pastra 4-5 luni.

Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *