INGRIEDENTE
- 3 cani de ulei de masline extravirgin
- 1 kg de vinete
- 10 frunze de busuioc proaspat
- 2 catei de usturoi
- 2 cani de otet din vin rosu
- 1 lingurita de sare cu varf, piper negru
MOD DE PREPARARE
- Spalati vinetele si uscati-le bine pe un prosop de bucatarie.
- Taiati-le in felii de 0,5 cm grosime. Sarati-le bine si lasati-le sa se scurga cel putin 14 ore, pentru a-si pierde toata zeama.
- Fierbeti otetul si adaugati vinetele numai 1 minut. Scoateti-le cu spumiera si scurgeti-le.
- Puneti-le intr-un vas mare de sticla si alternati cu frunze de busuioc, usturoi si piper. Turnati deasupra uleiul de masline.
- Acoperiti bine vasul si pastrati-l intr-un loc intunecat si racoros timp de 2 saptamani inainte de folosire. Se poate pastra 4-5 luni.
Lasă un răspuns