Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Arome de anotimpuri la borcan – serbet de casa

Trebuie să împart cu voi bucuria unei regăsiri din copilărie, a unui gust drag pe care nu l-am mai întâlnit de multă vreme. Un gust autentic ce nu mai poate fi regasit in produsele comercializate in supermarketuri.

La mic dejun am mâncat o salată de crudităţi: ridichii, ştevie, ceapă verde, lobodă, leuştean, pătrunjel, 1 ardel iute, sare şi ulei – o bunătate.

Regăsirea de care am vorbit a avut loc însă la desert. Ştiu că nu aveţi cum să ghiciţi despre ce este vorba aşa că o să vă spun eu. Dimineaţă am mers la piaţă şi am cumpărat miez de nucă în sirop de brad (este prima dată când mănânc aşa ceva) şi surpriză : serbet de casă. O nebunie de arome şi culori!! Doar uitandu-ma la borcanele cu serbet imi salivau toate simturile si am ramas imuna in fata acestor culori – le-as fi gustat pe toate, desi din priviri am facut-o!

Serbet de casa si nuci in miere de albine

serbet neculai ana varatec

Am cumpărat astăzi doar serbet de fructe de pădure şi l-am gustat pe cel de trandafir. Pe lângă aceste sortimente mai avea şi serbet de mure, zmeură, lămâie, cătină, serbet de căpşuni, vanilie, afine, brad şi altele.Urmează să ne aprovizionăm când o să plecăm acasă.

Aceste produse minunate sunt făcute de doamna Neculai Ana din Văratec.

Pe lângă nucile în sirop de brad, mai avea şi miez de nucă în miere de albine, ambele combinaţii fiind un remediu pentru răceli, dureri în gât şi alte diferite probleme ce ţin de sistemul imunitar. Puteti incerca si acasa aceasta reteta destul de simpla, doar ca trebuie sa aveti putina rabdare – vreo 2-3 luni ca sa se patrunda nucile cu aroma mierii de albine, sa se „inveleasca” aromele.

Nu-i aşa că v-am făcut poftă?

P.S.  Pentru cei ce doresc serbet de casa, un cititor ne-a lasat un numar de telefon de unde se pot comanda produsele doamnei Neculai Ana din Varatec – 0745827208.

Sursa foto: http://www.infotravelromania.ro/

Discuții: 9 păreri

  1. Slusar Adela Slusar Adela
  2. Tantzu Tantzu
  3. Cezar Cezar
  4. Oana Oana
  5. ramoika ramoika
  6. articole copii articole copii

Lasă un răspuns

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.