Bilocatia sau cum să fii simultan în două locuri

Cum arată şi etimologia, bilocatia constă în a te găsi simultan în două locuri în acelaşi timp, dar temporar, cum s-a întâmplat cu padre Pio sau cu Sfântul Francois Xavier. După contextele în care se studiază acest fenomen, a cărui probabilitate este infimă, dublul se impută corpului eteric, corpului astral sau corpului spiritual, perispiritului, fantomei odice sau unei apariţii etc.

După credinţă şi sensibilitate, fenomenul este numit: dedublare (fluidică), bicorporeitate, exteriorizare a corpului astral, proiectare a corpului astral, decorporare, ieşire din corp, experienţă extracorporală etc. Cert este că, oricare ar fi doctrinele, bilocatia este atestată în toate civilizaţiile şi în toate epocile, ceea ce, de altfel, nu explică faptul în legătură cu care s-au propus diferite ipoteze.

Ipoteze ce vizează bilocatia sau dedublare:

  1. Ar fi vorba de un fenomen oniric, dar această supoziţie este contrazisă de mărturii demne de încredere.
  2. Ar fi vorba de halucinaţie: ceea ce nu explică diferenţa fundamentală dintre bilocaţie şi autoscopie.
  3. S-ar putea raporta acest fenomen la o banală disociere a personalităţii. În acest caz (cum scrie Michele Curcio în La Parapsychologie de A à Z, Marabout, 1989), subiectul nu ar avea senzaţia de „dedublare fizică” .

„Fenomenul de bilocaţie nu atinge decât spiritul – declară Michele Curcio – corpul fizic nu se mişcă. Dar spiritul poate să intre în contact cu persoane îndepărtate şi să le vadă; el poate să li se arate ca o apariţie materială, dar nu găsim nimic sub mână dacă încercăm să-l atingem.

Totuşi, cum putem citi în articolele din această lucrare (La Parapsychologie de A à Z de Michele Curcio) referitoare la Padre Pio şi la ubicuitate, bilocatia nu are nimic din caracterul apariţiei. Cazul lui Padre Pio care a fost și alături de Papă (asistând la moartea lui) și cu colegii săi călugări în aceeași zi la sute de km distanță, pune la încercare scepticismul unora, mai ales că atestarile sunt documente găsite la Vatican despre acest eveniment, notat din mărturiile celor care au fost alături de Papă lângă pat și au confirmat prezenta călugărului Padre Pio.

Dar, caracterul mistic al bilocației ne poate fi revelat și prin practică și exerciții menite să ne facă familiari și starea și cu senzațiile dedublarii.

Tehnici pentru a practica bilocatia sau dedublarea

bilocatia sau fenomenul de dedublare

Cei care practică bilocatia nu pot fi studiați și notați într-un eventual document științific. Nu pot fi peceptuiți cu stigmatele unei conștiințe influențată de studii universitare, domenii științifice aplicate sau eventuale doctrine sociale menite să supună omenirea sau să o conducă către un ideal barbar.

Maeștrii capabili sau nu de a practica bilocatia ne prezintă pas cu pas cum putem ajunge în acest stadiu. Desigur sunt oameni care vorbesc despre dedublări fără voie (une fel de prezență dublă fără conțiința subiectului). Acest fenomen mai mult l-am putea atribui unei transpuneri, unei proiecții inconștiente. Explicația ar fi aceea că hrana energetică consumată, ne poate induce stări și aptitudini ființei, în profunzime, dar în substrat, în aparență, în ființa grosieră, acestea să nu fie asimilate încă. Ca atunci când picuri pignment colorat în var, la suprafata este colorat dar în interior nu, doar până amesteci.

Robert Shapiro sau Mystical Man mi sa părut a fi un foarte bun maestru pentru cei care vor să perceapă mai multe despre acest fenomen. Cum spune și Robert, practica este secretul dar ea nu trebuie să depășească prea mult timp. Atunci când practici tehnici de bilocație trebuie să fii întrun loc unde nu atragi atenția altor oameni. Nu mai mult de 3 minute pentru începători și exercițiile să se rezume strict la ideea tehnicii practice, adică să nu te abați de la tehnică până nu prinzi experiență.

Vă invit la vizionare …

Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Discuții: 2 păreri

Spune părerea ta!

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.