Bucataria lui Jorjette
-
Vin de coacaze negre: reteta pentru o damigeana de 5L
Încă din Evul Mediu se vorbea de vin de coacaze negre ca și leac naturist utilizat în medicina din acea vreme. Când s-a produs prima oară vin de coacaze negre (numit crème de cassis) de câtre niște călugări francezi în secolul al 16-lea, a fost folosit ca și remediu pentru icter. Vinul de coacaze negre este…
-
Totul despre branza feta plus 10 rețete Grecesti originale
Branza Feta este un tip de branza traditionala grecească, facută din lapte de oaie sau amestec dintre laptele de capră și cel de oaie. Caracteristica principală la branza feta este faptul că este murată sau păstrată la murat. Procesul de sărare îi oferă un gust sărat, picant și o consistență sfărămicioasă. Branza feta poate fi servită ca…
-
Sfaturi si secrete din bucătărie
Mereu în bucătărie am ocazia să mă simt că fac ceva nu tocmai cum ar trebui. Uneori mă întreb oare nu pot face altfel? Oare nu sunt lucruri pe care nu le știu? Îmi lipsesc sfaturi si secrete din bucătărie, dar care? Unele sfaturi si secrete din bucătărie le-am aflat fie de la alți bucătari, fie…
-
Pandispan cu branza dulce si fructe
Trebuie să încerci rețeta de pandișpan cu brânză dulce și fructe, cu siguranță îți va plăcea, în plus se pliază pentru orice ocazie. Ingrediente pandispan cu branza si fructe Decor pentru pandispan cu branza si fructe: Mod preparare pandispan cu branza dulce si fructe Se amestecă branza dulce cu smantana si cu zaharul brun si…
-
Cozonac pufos cu nuca, rahat, stafide si cacao ~ Reteta delicioasa pentru sarbatori
Reteta de cozonac pufos cu umplutura cu nuca, rahat si stafide este perfecta pentru sarbatori. Se prepara din 2 kg de faina, astfel incat iti vor iesi suficieti cozonaci pentru a-ti incanta familia si prietenii. Ingrediente pentru aluat de cozonac pufos: Ingrediente pentru umplutura de cozonac pufos: Timp de preparare: 45 min (aluat, umplutura) Timp de…
-
Salata orientala reteta a la Jorjette
Salata orientala este una dintre retetele simple de preparat, traditionale si foarte gustoase. Pentru o salata orientala, baza este tot timpul aceeasi care ii ofera binecunoscutul gust, numai ca, din punctul meu de vedere, se pot adauga elemente noi pentru o reteta putin diferita. Baza unei retete de salata orientala este formata din cartofi, ceapa,…
-
Sarmale de post cu miez de nuca sau cu ciuperci
Sarmalele de post sunt preferatele mele, desi le prepar si in afara postului. In vocabularul meu nici nu intra expresia sarmale de post, ci sarmale cu miez de nuca. Acestea sunt favoritele, avand in vedere ca nu consum carne. Pregatirea frunzelor pentru invelirea sarmalelor cu miez de nuca Pentru sarmale de post sau vegane am…
-
Petreceri copii – 7 Idei creative de mancare si deserturi
Pregatesti o petrecere pentru copii, insa nu prea stii cu ce sa-i incanti si cu ce sa-i servesti? Am pentru tine cateva idei delicioase, perfecte pentru acest tip de petreceri pentru copii. E vorba de idei indragite de majoritatea copiilor si de idei sanatoase pentru ei care nu ar trebui sa lipseasca. Aceste idei pot…
-
Ciocolata de casa – 4 retete originale plus o scurta istorie
Pana sa ajunga la forma pe care o cunoastem noi astazi, ciocolata de casa a parcurs un drum lung. Cunoscuta de mii de ani in America de Sud (sub forma naturala a boabelor de cacao, din care se prepara o bautura amara, similara cafelei, delicatesa rezervata doar persoanelor de rang inalt), ciocolata a patruns in…
Retete usor de gatit, originale din bucataria lui Jorjette. Prajituri, dulciuri, mancaruri rapide, retete improvizate, dar gustoase. Vino sa le incerci!
Mancarea este necesara vietii, motiv pentru care cu totii gatim, mai mult sau mai putin. Exista retete pe care le facem cu drag si din pasiune. Sunt retete care ne aduc aminte de copilarie sau de oameni dragi noua, in special de mama.
Stilul de gatit se perfectioneaza de-a lungul timpului. Experimentand in bucatarie, ajungem sa descoperim ce ne place si ce nu ne place. Incepem sa simtim ce este bun sau nu pentru corpul nostru.
Atunci cand gatim cu dragoste, toti cei ce degusta simt acest ingredient special. E o nota aparte care nu are nevoie de nici o reclama.