Ce este planul astral


0
0

Pentru ocultişti, noi suntem compuşi din mai multe corpuri. Cu toate că eterul sideral nu există, omul ar poseda un corp „fluidic” sau „eteric”, care ar coincide în timp normal cu corpul fizic. Imaterial şi, totuşi, uneori vizibil, corpul eteric poate să se detaşeze momentan şi să se manifeste exteriorizându-se. De aceste două corpuri se distinge „corpul cauzal” – cu totul imaterial — care ar uni existenţele noastre diverse dincolo de reîncarnări succesive.

Mistica, la rândul ei, postulează un corp „glorios” sau un „corp de glorie” care este strălucitor şi care nu se sinchiseşte de obstacolele materiale. Dar această diviziune a cunoscut schimbări după autori şi doctrine. Astfel, fiinţa omenească ar fi constituită din trei părţi: corpul fizic, sufletul şi corpul astral.

Corpul fizic este materie pură şi, în consecinţă, e supus trecerii şi putrezirii. Sufletul ţine de planul divin. Cât despre corpul astral, el se situează într-o zonă intermediară şi favorizează relatiile între lumea vizibilă şi cea invizibilă. Este motivul pentru care în vis, transă şi stări secundare, anumite fiinţe privilegiate, precum prezicătorii şi mediumurile, au posibilitatea de a intra în contact cu planul astral, care permite toate fenomenele descrise de parapsihologic: bilocaţie, clarviziune, telepatie, acţiune la distanţă etc.

Ieşirile „în astral” permit, de asemenea, divinaţia viitorului şi comunicarea cu morţii. Când viaţa încetează pentru corpul fizic, corpul astral subzistă, cel puţin provizoriu, în aşteptarea unei noi reîncarnări. El poate să dea târcoale şi să se materializeze fugitiv în orice loc. Aceasta explică existenţa anumitor apariţii mai mult sau mai puţin fantomatice.

Etichete: #Sufletul

Despre autor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *