Crema cu rasina de brad – unguent natural pentru arsuri si rani

Rasina de brad este un element oferit direct de natură și are mai multe utilizări. Rășina este adesea folosită în aromaterapie, având un miros foarte puternic. Se folosește ca și tămâia – se arde, fumul rezultat fiind astfel inhalat. Aceste inhalații sunt benefice pentru plămâni în general, în afecțiunile gâtului, ajută la desfundarea nasului și în răceli, în plus conferă o stare psihică mai echilibrată.

rasina de brad

Rasina de brad se culege foarte simplu – se găsește în general pe majoritatea tulpinilor brazilor, în special în locurile în care au fost loviți. Se îndepărtează cu ajutorul unui cuțit și se pune într-o cutie pentru că este foarte lipicioasă. Se poate tăia în bucăți mici și folosi pentru ardere sau se poate folosi la prepararea unei creme cu rasina de brad.

Rasina de brad – Beneficii pentru sanatate

Pentru tratarea nefritei, in cursul unei zile se mesteca si se sug 10-15 g de rasina proaspata. Pentru tratarea faringo-amigdalitei, se mesteca si se sug 20-30 g de rasina proaspata. Procedura se practica pana la vindecare.

Rasina de brad, transformata in tinctura, se recomanda in caz de cistita, infectii renale, infectii intestinale, tuse.

Pentru mai multe detalii despre efectele terapeutice ale rășinii de brad și a cetinei, citește acest articol.

Cremă cu rasina de brad

Ingrediente necesare: 150 g rasina de brad, 150 g ceară de albine curată, 175 ml ulei de masline presat la rece (se poate folosi orice fel de ulei presat la rece), o lingurita miere de albine. In uleiul presat la rece, pentru cateva zile se pot macera diverse plante medicinale eficiente pentru arsuri – galbenele, coada-soricelului, levantica, musetel, soc, volbura, etc.Inainte de a folosi uleiul in crema, se strecoara, iar plantele se arunca.

Mod de preparare: pe baie de aburi se pune, în vas emailat, uleiul – când acesta se înfierbântă, se adaugă ceara rasă pe răzătoarea cu găuri mici, iar după ce se topeşte aceasta, se mai adaugă şi răşina bine mărunţită. Se lasă să fiarbă 3 ore, amestecând mereu. Când este încă fierbinte, se strecoară prin tifon, se toarnă în recipient de sticlă de culoare închisă, se lasă până se răceşte complet, se închide ermetic şi se păstrează la loc rece.

Crema cu rasina de brad se aplică pe furuncule, colectând puroiul, fără dureri insuportabile. Ajută, de asemenea, în tratarea panariţiului, a pruritului, a zonei zoster, a eczemelor si arsurilor.

Cremă cu rasina de brad si propolis

Se prepară ca la reţeta simplă, de mai sus. Se folosesc aceleaşi ingrediente, în plus, 2 linguriţe cu tinctură de propolis, care se adaugă în compoziţie picătură cu picătură, amestecând mereu. Ajută în aceleaşi afecţiuni ca mai sus, dar şi la vindecarea rănilor într-un timp mult mai scurt.

crema de rasina de brad facuta acasa

Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Discuții: 7 păreri

  1. Olga Achilleos Olga Achilleos
  2. Adina Adina
  3. cristina cristina
  4. Mihaela Mihai Mihaela Mihai

Spune părerea ta!

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.