Crema cu rasina de brad – unguent natural pentru arsuri si rani

Timp de citire estimat: 3 minute


crema de rasina de brad facuta acasa - tratament pentru psoriazis

Rasina de brad este un element oferit direct de natură și are mai multe utilizări. Rășina este adesea folosită în aromaterapie, având un miros foarte puternic. Se folosește ca și tămâia – se arde, fumul rezultat fiind astfel inhalat. Aceste inhalații sunt benefice pentru plămâni în general, în afecțiunile gâtului, ajută la desfundarea nasului și în răceli, în plus conferă o stare psihică mai echilibrată.

rasina de brad

Rasina de brad se culege foarte simplu – se găsește în general pe majoritatea tulpinilor brazilor, în special în locurile în care au fost loviți. Se îndepărtează cu ajutorul unui cuțit și se pune într-o cutie pentru că este foarte lipicioasă. Se poate tăia în bucăți mici și folosi pentru ardere sau se poate folosi la prepararea unei creme cu rasina de brad.

Rasina de brad – Beneficii pentru sanatate

Pentru tratarea nefritei, in cursul unei zile se mesteca si se sug 10-15 g de rasina proaspata. Pentru tratarea faringo-amigdalitei, se mesteca si se sug 20-30 g de rasina proaspata. Procedura se practica pana la vindecare.

Rasina de brad, transformata in tinctura, se recomanda in caz de cistita, infectii renale, infectii intestinale, tuse.

Pentru mai multe detalii despre efectele terapeutice ale rășinii de brad și a cetinei, citește acest articol.

Cremă cu rasina de brad

Ingrediente necesare: 150 g rasina de brad, 150 g ceară de albine curată, 175 ml ulei de masline presat la rece (se poate folosi orice fel de ulei presat la rece), o lingurita miere de albine. In uleiul presat la rece, pentru cateva zile se pot macera diverse plante medicinale eficiente pentru arsuri – galbenele, coada-soricelului, levantica, musetel, soc, volbura, etc.Inainte de a folosi uleiul in crema, se strecoara, iar plantele se arunca.

Mod de preparare: pe baie de aburi se pune, în vas emailat, uleiul – când acesta se înfierbântă, se adaugă ceara rasă pe răzătoarea cu găuri mici, iar după ce se topeşte aceasta, se mai adaugă şi răşina bine mărunţită. Se lasă să fiarbă 3 ore, amestecând mereu. Când este încă fierbinte, se strecoară prin tifon, se toarnă în recipient de sticlă de culoare închisă, se lasă până se răceşte complet, se închide ermetic şi se păstrează la loc rece.

Crema cu rasina de brad se aplică pe furuncule, colectând puroiul, fără dureri insuportabile. Ajută, de asemenea, în tratarea panariţiului, a pruritului, a zonei zoster, a eczemelor si arsurilor.

Cremă cu rasina de brad si propolis

Se prepară ca la reţeta simplă, de mai sus. Se folosesc aceleaşi ingrediente, în plus, 2 linguriţe cu tinctură de propolis, care se adaugă în compoziţie picătură cu picătură, amestecând mereu. Ajută în aceleaşi afecţiuni ca mai sus, dar şi la vindecarea rănilor într-un timp mult mai scurt.

crema de rasina de brad facuta acasa

Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Bogdan Cristescu

Păreri și impresii:

8 răspunsuri la „Crema cu rasina de brad – unguent natural pentru arsuri si rani”

  1. Avatar ingrid
    ingrid

    buna ziua ,
    am cautat mult pina am gasit situl tău draga Cristina ,
    caut de o perioada lunga, unguent de rășină de molid ( dar nu din farmacie ) , ptr articulații și dureri musculare , am făcut o viață intreaga sport de performanta și am rămas cu cateva sechele, trăiesc în străinătate și caut situri cu produse naturiste românești. Aveți și așa ceva sau le puteți produce ? mas bucura tare mult!!!,
    o zi frumoasa și multa lumina ,
    ingrid

  2. Avatar Olga Achilleos
    Olga Achilleos

    Buna ziua. Va rog, daca vreti, as vrea nr. dvs. de telefon pt. sfaturi personale. Va mulțumesc.

  3. Avatar Adina
    Adina

    Intrebare: care este motivul pentru care trebuie fiarta crema 3 ore?

    1. Avatar Jorjette C
      Jorjette C

      Buna Adina! Vorbim despre o fierbere la baie de aburi ceea ce presupune o fierbere lenta. 3 ore este o aproximare, nu trebuie sa fie fix 3 ore pe ceas dar oricum este nevoie de timp ca procesul de fierbere sa fie finalizat.

      Este un proces special, interesant de observat.

      Incearca si daca consideri ca este gata inainte de 3 ore, fa o poza sa vedem si noi cum arata la culoare dupa ce se raceste.

      Nici noi nu am fiert-o 3 ore si arata ca in poza din articol. Daca o fierbi 3 ore, culoarea devine mai laptoasa si consistenta cremei, mai tare. Adica nu s-a eliminat toata apa din compozitie!

  4. Avatar cristina
    cristina

    Buna, de unde achizitionam rasina de brad?

    1. Avatar Jorjette C
      Jorjette C

      Cristina, sincer mie îmi vine să zâmbesc când citesc comentariul tău. Dar ca să fiu serioas[, te înțeleg, probabil locuiești într-un oraș mare și nu ai mers niciodată întro pădure de brad. Asta e!

      Rășina de brad este un clei pe care bradul îl produce ca să se regenereze. În pădurile de brad, fie de la cei tăiați, fie din cauza celor răsturnați de furtuni și vijelii ori pentru că sunt uscați, oricum unii brazi sunt atinși și li se rup crengile. Uneori animalele sălbatice sau păsările, distrug scoarța bradului. Ideea este că acolo unde scoarța este ruptă ori unde o creangă tânără sa rupt, bradul începe să producă rășină.

      Mergi în orice pădure unde sunt brazi și plimbându-te printre ei uită-te pe scoarță, pe trunchi. Să ai un cuțitaș la tine și pur și simplu colectezi acea rășină ce o găsești pe trunchi. Colectează pe cea moale, proaspătă, și încearcă să nu iei bucăți de scoarță.

      Alt mod de a face rost, adică să nu iei tu direct de la sursă, nu cunosc!

      Cum este rețeta de mai sus, 150g de rășină de brad o dobândești cam dintro cană de 200ml plină cu răsină proaspătă. Eu îți recomand să o încălzesti la baie de aburi înainte de a o face în amestec pentru cremă. Adică încălzești rășina de brad prima data, pentru că se lasă la fundul vasului depuneri pe care le poți filtra apoi mai ușor alegând de deasupra doar rășina curată. Cureți vasul și continui procedeul pentru a prepara crema cu răsina de brad.

      Sper că te vei descurca, dacă nu, să îmi spui că îți mai explic ce nu știi!

  5. Avatar Mihaela Mihai
    Mihaela Mihai

    Buna ziua,

    Sunt chimist toxicolog cu vechime mai mare de 20 ani. Lucrez printre oameni cu diplome. Comunicarea mea cu colegii, in cazul unor probleme medicale se bazeaza strict pe produse chimice.
    Am avut mai multe afectiuni in viata mea, pe care le-am biruit, in general, prin metode medicale complementare.
    Este si cazul de acum. De 5 saptamani sufar. Am facut o rana la calcai de la un pantof. Eram intr-o delegatie la Bonn. O farmacista tinara si amabila, mi-a oferit o cutie cu pansamente Compeed, dupa ce m-a vazut cu calcaiul in sange. Dupa trei zile, acasa, revenind, am scos pansamentul. A ramas o gaura, pana la os. Nu avusesem nicio durere. Am decis sa merg la doctor. Compeed fusese un pansament pentru calusuri si continea un acid, precum Clavusinul. Era o arsura chimica. Mi s-a propus operatie, cu repaus de lunga durata. Am refuzat. A inceput un tratament lung si destul de neplacut. pansarea piciorului, dupa model ghipsat si bai doar cu piciorul in punga. Tratamente cu baneocim, Actovegin, Stratamed, Curiosin…..si altele, am trecut la produse de uz veterinar :Tetramicin, Osteocicatrat……si greu, au aparut mugurii tesuturilor.
    Intr-o zi, eram la o colega care autorizeaza produse dermato-cosmetice. Am vazut cateva cutiute pe masa ei de lucru cu denumiri legate de propolis……Am intrebat daca poate sa-mi dea o cutie. produsele erau aduse pentru autorizare si compozitia acestora era, in acest caz, extrem de fidela celei pentru autorizare. in comert, apoi, produsele devin umbre palide a ceea ce s-a autorizat. Ei bine, de trei zile folosesc o crema, cu o compozitie similara celei postate de Dvs, nu cunosc toate ingredienteleMa bucur de beneficiile acesteia. Rana se inchide, tesutul se regenereaza, parca ar creste, sub pansamentul ocluziv, pe care l-am schimbat dupa 2 zile.
    Regret, ca in meseria mea, noi nu apreciem valorile naturale si ale naturii. Ne laudam cati bani platim pe medicamente. Dupa 10 milioane cheltuite, o pomada cu ceara de brad si propolis, mi-a adus zambetul pe buze. Nu pot povesti nimanui. Am cautat reteta pe internet si asa am descoperit blogul Dvs. Am fost fericita sa vad ca exista preocupari in acest sens. Si am descoperit si un site unde poti gasi ingrediente de buna calitate.
    Nimic nu esate intamplator, asa ca eu va transmit toata stima mea. Mihaela

    1. Avatar Bogdan Cristescu
      Bogdan Cristescu

      Povestea ta trebuie sa recunosti ca este putin prea culmea. Tu in domeniu si fix pe tine te-a pricopsit cel de sus cu problema asta dureroasa. Ma bucur ca ai reusit sa descoperi crema cu rasina de brad si propolis. Daca ai cerceta mai mult, ai putea sa ramai uimita ce poate face pentru corpul tau, laptisorul de matca sau chiar nectarul ori polenul. Propolisul in sine, este o secretie a albinelor pe care ele o folosesc pentru pastra locul curat. Nu crema cu propolis te-a vindecat ci tu insati. Propolisul doar nu permite microbilor sa se dezvolte. El vine intrun mod misterios, inexplicabil si face o selectie, permitand doar organismului tau sa se manifeste si orice intrus este automat tinut la distanta.

      Daca sistemul tau imunitar este bun, ca semne, ai aceasta vindecare rapida. Eu iti recomand sa compensezi aceasta crema si cu o dieta fizica si psihica. Oricum, ai grija pe viitor cu reclamele mascate la produsele farmaceutice daca vrei sa traiesti mult si bine. Aici la noi pe site nu te aude nimeni, dar “pe afara” e putin diferita treaba asta cu secretele profesionale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *