Cremă tartinabilă raw vegană- 4 reţete de post

Timp de citire estimat: 3 minute


Alege să prepari și să consumi o cremă tartinabilă raw vegană, hrană vie pentru corp, mâncare sănătoasă bogată în nutrienți ce ne susțin organismul și activitățile acestuia.

Cremă tartinabilă de post cu frunze de păstârnac

Ingrediente: 200 g frunze fragede de păstârnac, 4-5 linguri cu cremogen, tărâţă, 50 ml ulei, 1 ceapă mare de apă, 1 linguriţă cu usturoi pisat, 1 legătură de leuştean cu cimbru, 1 ceaşcă cu zeamă de murături, 1 lingură cu muştar, 1 linguriţă cu pulbere din plante aromatice şi condimentate, 1 linguriţă cu pulbere de alge, 1 şi 1/2 linguriţe cu pulbere din seminţe de roşii, 1 linguriţă cu pulbere de polen.

Mod de preparare: frunzele de păstârnac şi ceapă se mărunţesc fin, se amestecă cu un sos preparat din cremogen înmuiat cu moare, în care se adaugă, pus ca la maioneză, uleiul, apoi usturoiul, muştarul, verdeţurile tăiate mărunt, pulberile şi tărâţe cât cuprinde. Pasta se întinde pe felii de pâine neagră sau se pune pe farfurie, apoi se decorează după dorinţele fiecăruia, cu produsele pe care le are la îndemână.

Frunzele de păstârnac pot fi înlocuite cu frunze de ridichi, de morcovi, de mur, de zmeur, de frăguţe, de căpşuni, de coacăz negru, de vişin, cu condiţia să fie foarte fragede.

Cremă tartinabilă de post cu muguri de lucernă

Se prepară ca la reţeta precedentă, folosind aceleaşi ingrediente, în afară de frunzele de păstârnac, care se înlocuiesc cu muguri de lucernă, iar usturoiul se înlocuieşte cu 1 linguriţă cu hrean ras fin.

Mugurii de lucerna se pot înlocui cu muguri de trifoi roşu sau alb, frunze de podbal, de pătlagină, de volbură, troscot, coada şoricelului, de ulm, de carpen, de vişin, de tei, folosite doar când sunt foarte fragede.

Cremă tartinabilă vegană cu vinete

Se prepară ca la prima reţetă, folosind aceleaşi ingrediente, în afară de frunzele de păstârnac, care se înlocuiesc cu 2 vinete mijlocii, cărora nu li s-au întărit seminţele.

Cremă tarinabilă de post cu flori de trifoi roşu

Se prepară ca la reţeta de pastă de post cu frunze de păstârnac, folosind aceleaşi ingrediente, în afară de frunzele de păstârnac, care se înlocuiesc cu flori de trifoi roşu, recoltate când sunt înflorite doar 75%. Florile de trifoi roşu pot fi înlocuite cu flori de trifoi alb sau de lucernă.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Un răspuns la „Cremă tartinabilă raw vegană- 4 reţete de post”

  1. un picut prea sanatos pentru mine, dar asa, in cinstea primaverii as incerca si eu ceva de genul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *